΄΄ Στην σκιά του Κριάκουρα΄΄

ΤΟΠΟΣ: Θεοδώριανα Άρτας-ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:22/8/2021

Έκλεισε με επιτυχία ο 7ος αγώνας ορεινού τρεξίματος ΄΄ Στην σκιά του Κριάκουρα΄΄ με τις διαδρομές των 10 (νέα), 22 και 40 χιλιομέτρων. Ένας αγώνας στον οποίον η εκκίνηση του αγώνα των 40 χλμ έγινε με θερμοκρασία 14 βαθμών.
Σε σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρονται τα εξής: «Το τι σήμαινε τρέχω στα μυστικά των Τζουμέρκων μπορούν να το πούνε μόνο αυτοί που έτρεξαν στον αγώνα διασχίζοντας ελατοδάση ,δύο ποτάμια και μονοπάτια ξεχασμένα από προηγούμενα χρόνια χωρίς να αντιμετωπίσουν τον παραμικρό κίνδυνο μιας και η οργανωτική επιτροπή είχε φροντίσει για τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας σε μια διαδρομή όμορφη ,εντυπωσιακή και δύσκολη συνάμα περνώντας από τους λασπόλακκους των αγριογούρουνων και την περιοχή της αρκούδας, μαζεύοντας τις δροσοσταλίδες του καταρράκτη για να τους συντροφεύσει μέχρι τον τερματισμό κάνοντάς τους να πουν ΄΄ και του χρόνου πάλι εδώ, γεροί και δυνατοί΄΄.

Διαδρομές οι οποίες σχεδιάστηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να περνάνε από τα περισσότερα άγρια και ταυτόχρονα άγνωστα για τους περισσότερους μέρη του χωριού και της ευρύτερης περιοχής. Δρόμοι, ποτάμια, φαράγγια, ξωκλήσια, βοσκότοποι, ξεχασμένα μονοπάτια, αδιαβάθμητα ρεβένια, πηγές ποταμών, καταρράκτες, σημεία, τα οποία τα ένωσαν όλα οι διαδρομές των 21 και 40 km και που όλοι όσοι πήραν μέρος σ΄αυτές τους έμειναν αξέχαστες μιας και έγιναν ένα με την φύση παίρνοντας ειδικότητα στην αναρρίχηση και στο canyoning.
Αυτό το οποίο θα μείνει αξέχαστο από όλους είναι το πέρασμα από το ρέμα του παραδείσου ή αλλιώς ρέμα Μάρκς συνδυάζοντας όλα τα στοιχεία της απόλυτης επαφής με την φύση.

Σας ευχαριστούμε όλους,
τους αθλητές του αγώνα, τον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων, Πηγές Κωστηλάτας στην Ήπειρο τους χορηγούς και τους υποστηρικτές του αγώνα, τους εθελοντές του αγώνα, την ένωση Ραδιοερασιτεχνών Άρτας το ΕΚΑΒ και τον φυσιοθεραπευτή, τους φωτογράφους ,τους χωριανούς-ες που βοήθησαν, τους δωροθέτες καθώς και τους χορηγούς επικοινωνίας της εκδήλωσης.
Ραντεβού το 2022 με περισσότερες δρομικές εκπλήξεις».

Προτεινόμενα για εσάς