Άμα καείς στο χυλό…

Αυτή τη φορά, ο Δήμαρχος Αρταίων, στο θέμα των Δημαιρεσιών και ειδικά στη σύνθεση του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, έπαιξε στα σίγουρα: Κώστας Τράμπας, στάνταρ ένα!!!

Καθότι όπως έλεγαν και οι αρχαίοι Έλληνες, «αν καείς στη κουρκούτι, φυσάς και τη γιαούρτι»… και ο Χρήστος Τσιρογιάννης την προηγούμενη φορά που πήγε να επιβάλλει άλλον πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, το φύσαγε και δεν κρύωνε!!! Δεν ήταν που δεν πέρασε η πρότασή του, δεν ήταν που ο πρόεδρος που εξελέγη, έχασε στις εκλογές, ήταν που ο Κώστας Πατήλας (που χάθηκε αυτή η ψυχή;) έφυγε για την περιφέρεια, όπου εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος…

**Παρεμπιπτόντως, δεν είναι μόνο ο Πατήλας εξαφανισμένος… και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης, ο Γιάννης ο Κατέρης, λες και πήρε τη θέση και… εξαφανίστηκε!!! Ούτε μια δημόσια παρουσία, ούτε μια ανακοίνωση για το τι κάνει ως θεματικός αντιπεριφερειάρχης… θα μου πείς, κινείται σεμνά. Δεν λέω, αλλά και η σεμνότης έχει τα όριά της όταν έχεις θέση ευθύνης…

 

Αρτινές παρουσίες…

Να επισημάνω πάντως και τις αρτινές παρουσίες στα όργανα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Στη θέση του Αντιπροέδρου εκλέχθηκε ο Δημήτρης Τρομπούκης (από το Κοινό Ηπειρωτών), ενώ στην Οικονομική Επιτροπή οι αρτινές παρουσίες είναι του Δημήτρη Βαρέλη και του Γιάννη Κατέρη. Αναπληρωματική και η Αναστασία Σίμου- Τάσιου.

Να τους ευχηθώ καλή επιτυχία στα καθήκοντά τους και όταν χρειάζεται να σκέφτονται «αρτινά»…

Της.. Ομικρον!
Διαβάζω πως τουλάχιστον ένα ακόμη ανηφορικό 10ήμερο προδιαγράφουν τα προγνωστικά μοντέλα για την επιδημιολογική πορεία της χώρας μας. Όμως, συλλέγοντας δεδομένα από χώρες όπου η Ομικρον ολοκλήρωσε τη σαρωτική της πορεία, οι επιστήμονες ελπίζουν ότι ο κανόνας της απότομης πτώσης που χαρακτηρίζει τη νέα μετάλλαξη θα ισχύσει και στη χώρα μας. Ενδεικτική είναι η περίπτωση της Νότιας Αφρικής, με την επιδημιολογική καμπύλη της Ομικρον να διαφέρει σημαντικά από την αντίστοιχη της Δέλτα, σχηματίζοντας ένα απότομο ανάποδο «ν» που μαρτυρά το οξύ πλην όμως σύντομο πέρασμά της.

Έτσι και με βάση τα παραπάνω, οι προβλέψεις δείχνουν ως επικρατέστερο σενάριο η κορύφωση και η αποκλιμάκωση της Ομικρον να συμβούν εντός Ιανουαρίου, γεγονός που εφόσον επαληθευτεί θα γράψει… ιστορία, καθώς θα πρόκειται για το πιο σύντομο πανδημικό κύμα…

Το ερώτημα είναι, μετά την Ομικρον, τι; Και που πήγε η Δέλτα;

The new kid….
Θα μπορούσε να λέγεται και «ψάχνοντας πελάτες»… όμως, όπως λένε, μια ανατομία του πολιτικού σκηνικού κάνει ο επικοινωνιολόγος και πολιτικός αναλυτής Γιάννης Λούλης, σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» με τίτλο «The new kid in town: ταρακουνώντας το τέλμα;».

Στην ανάλυσή του, ο Γιάννης Λούλης, παλαιότερα σύμβουλος του Κώστα Καραμανλή και ως πρόσφατα συνομιλητής του Αλέξη Τσίπρα, καταγράφει τις εξελίξεις στα τρία μεγαλύτερα κόμματα: για τη ΝΔ αναγνωρίζει ότι παραμένει πολιτικά κυρίαρχη, χάρη στην εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη, αν και υπογραμμίζει ότι υφίσταται πλέον πολιτική φθορά.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ περιγράφει την μετεκλογική καθίζησή του, εξηγεί ότι δεν μπόρεσε να μετεξελιχθεί και διαπιστώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατάπιε ακόμη και τον Αλέξη Τσίπρα με αποτέλεσμα να αυτοχειριαστεί.

Όσο για τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, τον αποκαλεί «the new kid in town» -το νέο παιδί στην πόλη, δανειζόμενος τον τίτλο ενός τραγουδιού των Eagles από τον δίσκο τους Hotel California και εξηγεί τι θα έπρεπε να κάνει για να επιβληθεί απέναντι στα δύο μεγαλύτερα κόμματα…

Πρόσωπα…
Προς το παρόν πάντως, ο Ανδρουλάκης θα πρέπει να πάρει αποφάσεις και να τις κάνει γνωστές για τα πρόσωπα και τους ρόλους που θα αναλάβουν σε κομβικά πόστα ευθύνης του κόμματος, τα οποία παραμένουν μέχρι σήμερα κενά, είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης. Σε όλη τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πραγματοποίησε –λέει- ουκ ολίγες συσκέψεις και συναντήσεις, ζύγισε τα δεδομένα και, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Εφ.Συν.», φαίνεται να έχει κατασταλάξει στις τελικές του επιλογές, που εκτιμάται ότι θα αρχίσουν να ανακοινώνονται από την προσεχή εβδομάδα.

Ειδικότερα, σε εκκρεμότητα, αναμένοντας την τοποθέτηση των στελεχών που θα τις πλαισιώσουν ή θα αντικαταστήσουν τους ώς τώρα κατέχοντες, βρίσκονται μεταξύ άλλων οι θέσεις του εκπροσώπου Τύπου, του διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του προέδρου και του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Νομίζω πως ο Ανδρουλάκης, θα πρέπει να τελειώνει με αυτές τις ανακοινώσεις… εκτός κι αν οι διάφοροι Λούληδες άλλα τον συμβουλεύουν…

Καταχέριασμα…
Όταν ακραιφνής υποστηρικτές του Μητσοτάκη, άρχισαν να καταχεριάζουν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, κάτι τρέχει… ας πούμε το γνωστό Protagon.gr ασχολείται με την «πατάτα» του Άδωνη να χαρακτηρίσει «Κινέζικα» τα τεστ PCR της Κύπρου…

Όπως σημειώνει ο σχολιογράφος, με έναν μαγικό τρόπο ο Αδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καταφέρνει να μην περνάει ούτε μια μέρα απαρατήρητος –όχι πάντα για καλό. Τελευταίο του κατόρθωμα να πλακωθούμε με την Κύπρο, καθώς σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ και προσπαθώντας να υπερασπιστεί τη διατίμηση των 47 ευρώ που τέθηκε για τα τεστ PCR από το υπουργείο του, σε σύγκριση με τις χαμηλότερες τιμές στην Κύπρο, αμφισβήτησε την αξιοπιστία των μοριακών ελέγχων στη Μεγαλόνησο.

«Χθες μίλησε ο κ. Πλεύρης με τον υπουργό Υγείας της Κύπρου και η τιμή που μας έδωσαν είναι 20 με 50 ευρώ. Μία τιμή υπάρχει στα 20 ευρώ στην Κύπρο σε μια εταιρεία, η οποία όπως μας είπαν οι δικοί μας γιατροί και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σε συνάντηση που κάναμε, μας έφεραν τα χαρτιά ότι είναι πολύ χαμηλής αξιοπιστίας, κινέζικο και όχι παρόμοιο με αυτά που πωλούνται εδώ. Στην Κύπρο δεν έχει διατίμηση το μοριακό τεστ», είπε ο κ. Γεωργιάδης, με την τελευταία του φράση να εντοπίζεται από κύπριους βουλευτές, οι οποίοι με τη σειρά τους ζήτησαν εξηγήσεις από την κυβέρνηση στη Λευκωσία.

Φυσικά, μετά το πήρε πίσω… αλλά τι τον νοιάζει; Εκείνος έκαμε το κομμάτι του… αλλά, δες πατριώτη και το σκίτσο του Πετρουλάκη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, για να καταλάβεις πως κάτι γίνεται στα δεξιά της δεξιάς…

Θετικός στον κορωνοϊό και ο Αλέξης Τσίπρας

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Την είδηση έκανε γνωστή ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μέσω ανάρτησής του στο Twitter, τονίζοντας ότι έχει παρουσιάσει ήπια συμπτώματα.
«Σε προληπτικό μοριακό έλεγχο βρέθηκα θετικός. Ευτυχώς η Μπέττυ και τα παιδιά είναι αρνητικοί. Έχω μέχρι στιγμής ήπια συμπτώματα και ελπίζω να είμαι σύντομα υγιής», έγραψε ο ίδιος στο twitter.
Πρόεδρε και πατριώτη, περαστικά…

Ν.Α.Σ.