Άντε, γειά…

Μετά τη ρήξη Γεννηματά-Βενιζέλου και την αποχώρηση του τελευταίου (από πού;), ορισμένα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής επέλεξαν επίσης το δρόμο της εξόδου ή της απόσυρσης υποψηφιότητας, που είχαν θέσει για τις επικείμενες εκλογές, και ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Νίκος Γκόλας είναι ένας από αυτούς!!!

Ο ίδιος ανακοίνωσε την απόσυρση της υποψηφιότητάς του από υποψήφιος βουλευτής του νομού Ιωαννίνων με το Κίνημα Αλλαγής, σε ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook! Εκεί, εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν να πάρει αυτή την απόφαση. «Mετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και όσα διαδραματίζονται στο Κίνημα Αλλαγής οδηγήθηκα στην απόφαση να αποσύρω την υποψηφιότητά μου από το βουλευτικό ψηφοδέλτιο του Νομού Ιωαννίνων. Δεν ήταν εύκολη απόφαση. Οδηγήθηκα σε αυτή μετά από ώριμη σκέψη, προβληματισμό και συζητήσεις με συνεργάτες μου», αναφέρει ο κ. Γκόλας

Και προσθέτει: «Εύχομαι και ελπίζω ο κύκλος εσωστρέφειας στο Κίνημα Αλλαγής να κλείσει γρήγορα και να δώσει με αξιώσεις την μάχη των ερχόμενων βουλευτικών εκλογών. Αξίζει να βγει ενισχυμένο από την κάλπη, μπορεί να διεκδικήσει την κοινωνική ψήφο και να αποτελέσει κίνημα προόδου. Στη μάχη αυτή θα είμαι παρών ως μέλος του Κινήματος Αλλαγής και θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για το καλύτερο αποτέλεσμα στο Νομό Ιωαννίνων. Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν κατά το προηγούμενο διάστημα και να είστε σίγουροι ότι θα βρεθούμε σύντομα σε νέους αγώνες».

Σκέψου, πατριώτη, ένας άνθρωπος που δήλωνε πως θέλει να προσφέρει στον τόπο του από τη θέση του υποψήφιου βουλευτή, αποσύρει την υποψηφιότητα, αλλά δηλώνει πως θα κάνει αγώνες ως απλό μέλος… τρίχες! Αν ήμουν Φώφη, θα τον διέγραφα, για μολόημα… όλοι αυτοί οι μικροί «Βενιζέλοι», δε νομίζω πως είναι χρήσιμοι… και για να αντιστρέψω το σύνθημα «δεν περισσεύει κανείς» θα έλεγα πως τέτοια μικρά βαρίδια, πρέπει να αποκόπτονται από το Κίνημα…

Καλώς τα παιδιά!!!
Λίγες ημέρες μετά τον αγώνα που έδωσαν για την είσοδο τους στο Ευρωκοινοβούλιο, κάποιοι ετοιμάζονται να δώσουν τη μάχη του σταυρού στις εθνικές εκλογές. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Πειραιώς, πρόκειται για τρία νέα πρόσωπα που με την υποψηφιότητα τους σηματοδοτούν το άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας σε ευρύτερους πολιτικούς χώρους αλλά και στην κοινωνία των πολιτών. Ο Γιώργος Αμυράς, πρώην βουλευτής με το Ποτάμι, θα είναι υποψήφιος στα Ιωάννινα. Η κ. Τόνια Αράχωβα επελέγη από το μητρώο στελεχών στην Αιτωλοακαρνανία. Ο κ. Δημήτρης Καιρίδης θέτει υποψηφιότητα στον Βόρειο Τομέα της Β΄Αθηνών.

Το ζήτημα λοιπόν είναι πως σηκώθηκε μια σκόνη πέριξ της Παμβώτιδος για τον Αμυρά… μιλάμε για την συνήθη αντιπαλότητα μεταξύ ντόπιων και φερτών… διότι, μπορεί να σου λέει παράγοντας τις, τύπου Γκόλα, που νομίζουν πως όποτε θέλουν μπαίνουν σε θέσεις και όποτε θέλουν βγαίνουν, εδώ είναι δικιά μου μεριά, τι μου φέρνεις τον ξένο…

Η συζήτηση μεγάλη, αλλά νομίζω είναι ενδιαφέρουσα η άποψη που έξεφρασε ο εκ των ιδιοκτητων της Γιαννιώτικης εφημερίδα, ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ… «Ο Αμυράς δεν είναι Γιαννιώτης, αλλά δεν πειράζει» έγραψε προχθές ο Θύμιος Τζάλλας…

«Η κάθοδος του Γιώργου Αμυρά ως υποψήφιου βουλευτή με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Ιωαννίνων προκαλεί μια κλασική συζήτηση. Είναι σωστό ένας άνθρωπος χωρίς ουσιαστική σχέση με μια πόλη να είναι υποψήφιος βουλευτής της; Μπορεί ένα κόμμα να «φυτεύει» έναν υποψήφιο στα Γιάννενα με κεντρική απόφαση της ηγεσίας του;» λέει ο Θύμιος Τζάλλας.

Η απάντηση –σύμφωνα με τον Θύμιο- είναι ναι. «Η εντοπιότητα ή η καθημερινή παρουσία σε μια πόλη δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την αξιοσύνη (αν φυσικά η τελευταία υπάρχει). Παίζουν ρόλο ασφαλώς. Η εντοπιότητα είναι μεν καθαρά συμβολική, αλλά στην πολιτική οι συμβολισμοί είναι σημαντικοί. Το αν δραστηριοποιείσαι καθημερινά στα Γιάννενα είναι ουσιαστικό κριτήριο προκειμένου να εκπροσωπήσεις την περιοχή, όχι όμως το κυρίαρχο, αν κάποιος μπορεί να το κάνει καλύτερα από εσένα».

Ο Τόνι Μπεν, λέει ο Τζάλλας, κορυφαίος Ευρωπαίος Κοινοβουλευτικός (και εμβληματική φυσιογνωμία της ριζοσπαστικής αριστεράς) είχε περιγράψει τρεις περιοχές ευθύνης του βουλευτή σε σχέση με την εκλογική του περιφέρεια.
-Πρώτον, ο βουλευτής είναι σύμβουλος του πολίτη και του παρέχει αξιόπιστες πληροφορίες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
-Δεύτερον, ο βουλευτής είναι ισχυρός φίλος του πολίτη στις αντιδικίες του με όσους είναι ισχυρότεροι από εκείνον.
-Και τρίτον, ο βουλευτής είναι εκπρόσωπος ατομικών ή συλλογικών αιτημάτων. Αν θεωρεί τις εξορύξεις πετρελαίου κακές, πρέπει να δώσει μάχη μαζί με τους πολίτες που έχουν την ίδια γνώμη με εκείνον

.»Δεν υπήρχαν στα Γιάννενα καλύτεροι υποψήφιοι από τον Αμυρά για τη Νέα Δημοκρατία; Θα το δούμε στη πράξη, όπως άλλωστε ισχύει με όλους. Προς το παρόν ξέρουμε ότι κατάφερε να χτίσει ένα καλό όνομα ως βουλευτής με το Ποτάμι, εκπροσωπεί τους κεντρώους ψηφοφόρους της ΝΔ, ενώ πήγε καλά στις ευρωεκλογές (…) Όλα αυτά νομιμοποιούν την κεντρική απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να στείλει τον Αμυρά στα Γιάννενα»

Συγκρουόμενα συμφέροντα…
Αυτά λέει ο Τζάλλας.. . υπάρχουν όμως και αντιδράσεις… «Φτάνουν πια οι παλιές πρακτικές της ΝΔ (…) με τελειωμένους εξ Αθηνών», έγραψε στο facebook o Οδυσσέας Πότσης, περιφερειακός σύμβουλος με την
παράταξη Καχριμάνη.

Νομίζω πως θα συγκλίνω με την άποψη του Τζάλλα… Λαμβάνοντας και υπόψην την αυτοκριτική του προέδρου της ΝΟΔΕ Άρτας της ΝΔ, πως επί 4 χρόνια, δεν ασκήθηκε αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ, τα τοπικά στελέχη των κομμάτων της αντιπολίτευσης, πολλές φορές κάνουν αυτό που είπε ο Σκανδάλης : «ράθυμη» λογοκρισία προς τα ντόπια κυβερνητικά στελέχη…

Αντιθέτως, όσοι δεν μετέχουν της καθημερινής τριβής στα μικροτοπικά ζητήματα, νοιώθουν πιο ελεύθεροι και δεν «κρύβουν λόγια»… ας πούμε, δεν ήταν μόνο οι Δήμαρχοι της ΝΔ, που δεν συνοδοιπορούσαν με την κεντρική γραμμή πως ο Τσίπρας «καταστρέφει την Ελλάδα»… κι άλλοι τοπικοί παράγοντες, που με τα προγράμματα και τα κονδύλια, έκαναν δουλειές, την ίδια «ράθυμη» λογοκρισία έκαναν…

Διότι, πατριώτες, εδώ πέρα υπάρχουν συγκρουόμενα συμφέροντα… οι Δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες, για να κάνουν έργα, οφείλουν να συνεργάζονται με την Κεντρική εξουσία… και η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, τουλάχιστον στην Ήπειρο, δεν έβαλε τα χρωματιστά γυαλιά… ίσα-ίσα, που τα κονδύλια και τα προγράμματα έρρεαν πως περιφέρεια και δήμους… τι να κάνει λοιπόν ο δήμαρχος; Να μην πεί πως έκανε έργα; Και ποιος τον βοήθησε στα έργα; Ο Σπίρτζης, ας πούμε!!!

Με τη βούλα!
Φίλος νεοδημοκράτης, μόλις διάβασε τη λίστα της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ που αναδημοσίευσε η ΗΧΩ χωρίς τον Στάθη Γιαννούλη μέσα, με πήρε τηλέφωνο: ότι θέλεις γράφεις, μου είπε. Ο Στάθης είναι υποψήφιος και με τη βούλα!
Πως κι έτσι; Τον ρώτησα. Πάρε να μαθαίνεις, μου λέει και μου έδωσε απόφαση που ο Στάθης ζητούσε γνωμοδότηση για «τον τρόπο και διαδικασία παραίτησης του Προέδρου του Συνδέσμου λόγω συμμετοχής του σε βουλευτικές εκλογές»!
Ιδού λοιπόν:
ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΠΕΔΙΝΗΣ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ
ΘΕΜΑ : «Απευθείας ανάθεση για την παροχή γνωμοδότησης για τον τρόπο και διαδικασία παραίτησης του Προέδρου του Συνδέσμου λόγω συμμετοχής του σε βουλευτικές εκλογές».
Ο κ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Έχοντας υπόψη :
(…)
7) Την υπ΄αριθ.Α-36/395/05-06-2019 ΑΑΥ του Προέδρου του Συνδέσμου.
8) Την υπ΄αριθ.397/05-06-2019 τεχνική περιγραφή για την «Παροχή γνωμοδότησης για τον τρόπο και διαδικασία παραίτησης του Προέδρου του Συνδέσμου λόγω συμμετοχής του σε βουλευτικές εκλογές».
9) Την υπ΄αριθ.398/05-06-2019 πρόσκληση του Συνδέσμου μας για την «Παροχή γνωμοδότησης για τον τρόπο και διαδικασία παραίτησης του Προέδρου του Συνδέσμου λόγω συμμετοχής του σε βουλευτικές εκλογές» στον ΠΑΝΟ Κ. ΖΥΓΟΥΡΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Κ.Ε.Δ.Ε.) ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ 9-11 Τ.Κ. 10682 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ: 2108259140, FAX: 2108259235, ΚΙΝ: 6977506705, email:[email protected] Α.Φ.Μ.:015848879-Δ.Ο.Υ. Δ΄ ΑΘΗΝΩΝ..
10) Την υποβληθείσα από 05-06-2019 με αριθ. πρωτ.399/05-06-2019 προσφορά του ΠΑΝΟΥ Κ. ΖΥΓΟΥΡΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Κ.Ε.Δ.Ε.) ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ 9-11 Τ.Κ. 10682 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ: 2108259140, FAX: 2108259235, ΚΙΝ: 6977506705, email:[email protected] Α.Φ.Μ.:015848879-Δ.Ο.Υ. Δ΄ ΑΘΗΝΩΝ για την «Παροχή γνωμοδότησης για τον τρόπο και διαδικασία παραίτησης του Προέδρου του Συνδέσμου λόγω συμμετοχής του σε βουλευτικές εκλογές».
11) Στον προϋπολογισμό του Συνδέσμου τρέχοντος οικονομικού έτους και στον Κ.Α. 10-6111 έχει εγγραφεί η απαιτούμενη πίστωση.
12) Επειδή οι υπηρεσίες αυτές απαιτούν εξειδίκευση και επειδή τέτοιο προσωπικό δεν υπηρετεί στον Σύνδεσμο δεδομένου ότι στο Σύνδεσμο δεν υπηρετεί τακτικό προσωπικό καμίας κατηγορίας και κλάδου θα πρέπει να ανατεθούν οι ανωτέρω υπηρεσίες σε εξωτερικό φορέα με την κατάλληλη εξειδίκευση.
13) Η διάρκεια της ανάθεσης ορίζεται για το χρονικό διάστημα της μίας (1) ημέρας.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
1. Εγκρίνουμε την από 05-06-2019 Τεχνική Περιγραφή των υπηρεσιών για την «Παροχή γνωμοδότησης για τον τρόπο και διαδικασία παραίτησης του Προέδρου του Συνδέσμου λόγω συμμετοχής του σε βουλευτικές εκλογές».
2. Την απευθείας ανάθεση της υπηρεσίας «Παροχή γνωμοδότησης για τον τρόπο και διαδικασία παραίτησης του Προέδρου του Συνδέσμου λόγω συμμετοχής του σε
βουλευτικές εκλογές» στον ΠΑΝΟ Κ. ΖΥΓΟΥΡΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Κ.Ε.Δ.Ε.) ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ 9-11 Τ.Κ. 10682 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ: 2108259140, FAX: 2108259235, ΚΙΝ: 6977506705, email:[email protected] Α.Φ.Μ.:015848879-Δ.Ο.Υ. Δ΄ ΑΘΗΝΩΝ οι οποίες αναλυτικότερα είναι:
– Ποία είναι η νομική διαδικασία παραίτησης του Γιαννούλη Ευσταθίου, υπό τις ιδιότητες του ως α)Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, β) Προέδρου Δ.Σ. του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Πεδινής και Ημιορεινής περιοχής Νομού Άρτας γ) Προέδρου Δ.Σ. του Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου και οι οποίες αποτελούν κωλύματα για την εκλογή στο αξίωμα του βουλευτή κατ΄ άρθρ. 56 του Συντάγματος».
3. Η παρούσα ανάθεση ισχύει για το χρονικό διάστημα της μίας (1) ημέρας.
4. Η συνολική αξία της ανάθεσης είναι 625,00€ χωρίς την αξία του Φ.Π.Α. και 775,00€ με την αξία του Φ.Π.Α.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

Σημείωση 1. Γιατί να γνωμοδοτήσει ο συγκεκριμένος δικηγόρος; Μάλλον έχουν παραιτηθεί κι άλλοι, δήμαρχοι, πρόεδροι συνδέσμων και τα λοιπά, οπότε έχει τεχνογνωσία.
Σημείωση 2. Κανένας Δικηγόρος της Άρτας, ας πούμε δεν έχει τέτοιες γνώσεις;
Σημείωση 3. Ταχύτατες οι διαδικασίες. 5/6 η απόφαση, 5/6 η πρόσκληση, 5/6 η υποβολή προσφοράς απ’ το δικηγόρο, 5/6 η ανάθεση!
Παρατήρηση 1. Ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Πεδινής και Ημιορεινής περιοχής Νομού Άρτας, θα πληρώσει 625 ευρώ και με ΦΠΑ 775, για να γνωμοδοτήσει ο Δικηγόρος, τον τρόπο παραίτησης από τη θέση του προέδρου του Στάθη Γιαννούλη. Με τα ίδια λεφτά, θα γνωμοδοτήσει και για την παραίτηση από Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, και από Πρόεδρος Δ.Σ. του Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου (τρία σε ένα δηλαδή), αφού αυτές οι ιδιότητες, «αποτελούν κωλύματα για την εκλογή στο αξίωμα του βουλευτή κατ΄ άρθρ. 56 του Συντάγματος». Μιλάμε για οικονομίες κλίμακος…

Λοιπόν. Περιμένουμε τη γνωμοδότηση του δικηγόρου, για να δούμε αν τελικά, ο Στάθης Γιαννούλης, θα είναι ή δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ!

Ν.Α.Σ.

Προτεινόμενα για εσάς