Άρτα: Νήπιο θετικό στον Covid-19

Αναστάτωση προκλήθηκε όταν έγινε γνωστό πως είναι νήπιο το ένα από τα δύο κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν προχθές στο Νομό Άρτας.
Το νήπιο βρέθηκε θετικό στον Covid-19 μετά από τεστ που έγινε όμως οι γονείς του δεν είχαν συμπτώματα.
Όταν έγινε γνωστό το περιστατικό αποφασίστηκε να κλείσει για 14 μέρες το νηπιαγωγείο όπου πήγαινε το παιδί. Έτσι, μετά από την εξέλιξη αυτή, το Νηπιαγωγείο Κωστακιών ανέστειλε τη λειτουργία του μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου.

Δήμος Ιωαννιτών
Συνάντηση του Δημάρχου με τον Υπουργό Τουρισμού
Με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη συναντήθηκε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.
Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και η συζήτηση επικεντρώθηκε στην προετοιμασία που γίνεται για την επόμενη μέρα στον τουρισμό.
Το Υπουργείο ήδη έχει ξεκινήσει τις συζητήσεις για τις διαδικασίες ανοίγματος της τουριστικής αγοράς, για τους κανόνες με τους οποίους θα λειτουργήσει καθώς επίσης και για τα διακρατικά πρωτόκολλα που θα υπάρξουν.
Ο Δήμαρχος ζήτησε από τον Υπουργό τα Γιάννενα και η Ήπειρος να είναι οι τιμώμενες περιοχές σε εκθέσεις που θα γίνουν στο εξωτερικό το επόμενο διάστημα, ειδικά σε χώρες που αποτελούν στόχους όπως είναι το Ισραήλ.
Τέλος στη συνάντηση του Δημάρχου με τον Υπουργό Τουρισμού τονίστηκε ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία για την έγκριση και τη χρηματοδότηση της μελέτης που αφορά στην ανάδειξη διαδρομών και χαρακτηριστικών κτισμάτων στο κέντρο της πόλης για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού.

Δήμος Ιωαννιτών
Κλείνει η οδός Αιακιδών για εργασίες κλαδέματος
Κλειστή θα είναι αύριο Σάββατο η οδός Αιακιδών, από την συμβολή της με την οδό ΚΑ’ Φεβρουαρίου ως την συμβολή με την οδό Σολωμού.
Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 7:30 το πρωί και οφείλεται σε εργασίες κλαδέματος που θα γίνουν από το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου.

Λειτουργία υπόγειων κάδων στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Την Τρίτη 09/02/2021 ξεκινά η λειτουργία των υπόγειων κάδων απορριμμάτων και στα άλλα τρία σημεία της πόλης της Ηγουμενίτσας. Ένα σύστημα υπογείων κάδων βρίσκεται στην οδό Σελλών (στην λαϊκή αγορά) και τα άλλα δύο στην οδό Κύπρου (ένα στη συμβολή με την οδό Φ. Μιχαλά και ένα στο ύψος της οδού Δαγκλή). Όπως αναφέρει η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Χριστίνα Τζέλλου, « Έτσι, με ένα δίκτυο έξι διπλών υπόγειων κάδων ευελπιστούμε να αντιμετωπίσουμε τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες εναπόθεσης απορριμμάτων και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωή στην πόλη μας.
Σας υπενθυμίζουμε ότι στους υπόγειους κάδους τοποθετούμε σύμμεικτα οικιακά (μη ανακυκλώσιμα) απορρίμματα, καλά κλεισμένα σε σακούλες. Για την εισαγωγή των απορριμμάτων πατάτε απλά με το πόδι το πεντάλ της χοάνης τροφοδοσίας για να ανοίξει το καπάκι. Έπειτα, μπορείτε να αποθέσετε τη σακούλα εντός της χοάνης.
Προσοχή!
• Μην αφήνετε τις σακούλες απορριμμάτων δίπλα στους υπόγειους κάδους.
• Μην παρκάρετε το αυτοκίνητό σας μπροστά από τους υπόγειους κάδους.
• Μην ρίχνετε τα σύμμεικτα (μη ανακυκλώσιμα) απορρίμματα στους μπλε κάδους ανακύκλωσης, που βρίσκονται δίπλα από τους υπόγειους κάδους».

Προτεινόμενα για εσάς