Άρτα: τους έκλεψε μπροστά στα μάτια τους χωρίς να καταλάβουν το παραμικρό!

Τους έκλεψε μπροστά στα μάτια τους και η σύλληψη της γυναίκας στην Άρτα ήρθε λίγες ώρες μετά την τελευταία κλοπή που διέπραξε. Τα θύματά της, δεν πήραν είδηση παρά το γεγονός ότι την είχαν μπροστά τους…
Πιο συγκεκριμένα συνελήφθη στις 30-09-2022 το απόγευμα στην Άρτα από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) μια Ελληνίδα, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές με τη μέθοδο της απασχόλησης.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η κατηγορούμενη μαζί με Ελληνίδα συνεργό της, τα στοιχεία της οποίας ταυτοποιήθηκαν, προσέγγισαν ηλικιωμένο και αφαίρεσαν από την τσέπη του παντελονιού του χρηματικό ποσό 300 ευρώ και τσάντες με προϊόντα αγορών που είχε πραγματοποιήσει, αξίας 100 ευρώ.
Επιπλέον, την προηγούμενη ημέρα με τον ίδιο τρόπο είχε αφαιρέσει πάλι από ηλικιωμένο χρηματικό ποσό 400 ευρώ από την τσέπη του μπουφάν του. Κατά τη σύλληψή της βρέθηκε στην κατοχή της και κατασχέθηκε χρηματικό ποσό 25 ευρώ.
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ προανάκριση ενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Εξιχνιάστηκε απάτη στην Άρτα με τη μέθοδο phishing 
Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας απάτη, που έγινε την 21/12/2021 και για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος επικοινώνησε τηλεφωνικά με ιδιοκτήτρια επιχείρησης και συμφώνησαν για την αγορά προϊόντων αξίας -200- ευρώ.
Ακολούθως, ο κατηγορούμενος με το πρόσχημα της άμεσης εξόφλησης της οφειλής, κατάφερε τεχνηέντως να της αποσπάσει τους προσωπικούς κωδικούς του τραπεζικού της λογαριασμού, με τη χρήση των οποίων αφαίρεσε από αυτόν το χρηματικό ποσό των -3.900- ευρώ.
Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου υπενθυμίζεται στους πολίτες:
• Για κατάθεση χρημάτων, αρκεί να δώσετε τον IBAN του λογαριασμού σας.
• Μην αποκαλύπτετε ποτέ κωδικούς σας ή προσωπικά και οικονομικά στοιχεία σας, ακόμη και με την πρόφαση ότι έτσι θα σας καταθέσουν χρήματα.