Άτυπο ντιμπέϊτ στο Δήμο Αρταίων

Ταυτόχρονες συγκεντρώσεις και ομιλίες από 3 υποψήφιους Δημάρχους

Σχεδόν την ίδια ώρα, διοργάνωσαν τις ομιλίες τους οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια και Ιωάννης Παπαλέξης, μιλώντας σε φίλους και οπαδούς σε απόσταση κάποιων εκατοντάδων μέτρων ο ένα με τον άλλο.
Στις ομιλίες τους οι τρείς υποψήφιοι, άλλος λίγο, άλλος πολύ, παρουσίασαν τις θέσεις τους για την επόμενη ημέρα στον μεγάλο Δήμο Αρταίων.
Οι Χρ. Τσιρογιάννης και Ι. Παπαλέξης μίλησαν παρουσίασαν και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, ενώ η Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια, έκανε χαιρετισμό, χωρίς άλλες ανακοινώσεις.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης στην ομιλία του άσκησε έντονη κριτική επιτιθέμενος με σφοδρότητα στους αντίπαλους συνδυασμούς. «όλο αυτό το διάστημα λειτουργήσαμε και λειτουργούμε σαν ομάδα. Μείναμε ακέραιοι και ενωμένοι, όταν κάποιοι επέλεξαν να κατέβουν από το τραίνο» είπε ο κ. Τσιρογιάννης, αναφερόμενος στους δημοτικούς του συμβούλους που ανεξαρτητοποιήθηκαν, «χωρίς να γνωρίζει η Άρτα την πολιτική τους διαφωνία, ούτε κι εμείς γνωρίζουμε. Προφανώς είχαν άλλες βλέψεις και εγωϊσμούς, που τους κρατούσαν και τους κρατούν ακόμα κρυφούς. Γιατί ξεκάθαρα ήθελαν να δημιουργήσουν ζημιά στο δικό μας συνδυασμό και κατ’ επέκταση στο τόπο μας. Κάποιοι που έχουν ράψει κουστούμια Δημάρχων εξαργυρώνοντας την απόφασή τους να κατέβουν από το τραίνο. Λησμονούν όμως ποιο ήταν το τέλος του Ιούδα».

Εγκαινιάστηκε το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Αρτινών Συνεργασία»
ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «εμείς τολμάμε να συγκριθούμε- μέσα σε μια 5ετία δρομολογήσαμε όλα τα μεγάλα θέματα»

«Παράσταση νίκης στις 26 Μαΐου η λαοθάλασσα που δημιουργήσατε σήμερα» ήταν η απάντηση του υποψήφιου Δημάρχου Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννη, στα χειροκροτήματα των παρεβρισκομένων στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου. «Εμείς τολμάμε να συγκριθούμε! Να συγκριθούμε στα έργα ανάπτυξης, όπου θυμίζουμε ότι μέσα σε μια 5ετία δρομολογήσαμε όλα τα μεγάλα θέματα» είπε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων, στη μεγάλη συγκέντρωση το βράδυ της Παρασκευής στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Αρτινών Συνεργασία»,. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση όλων των υποψηφίων, δημοτικών και τοπικών συμβούλων και δόθηκε σύνθημα νίκης για τις εκλογές της 26ης Μαΐου.

«Σήμερα η παρουσία σας εδώ στέλνει ένα σαφές μήνυμα: είναι μια παράσταση νίκης για τις εκλογές στις 26 του μήνα. Αυτή η λαοθάλασσα που έχετε δημιουργήσει στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου, μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε για την μεγάλη μας νίκη, αλλά και στέλνει ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: να σταματήσουν επιτέλους κάποιοι τα παιχνίδια τους… στις πλάτες των Αρτινών και να μην ονειρεύονται οφίτσια και καρέκλες… Εμείς ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε δίπλα στον πολίτη λέγοντας του την αλήθεια και κοιτώντας τον στα μάτια. Εμείς βάλαμε τις βάσεις για την Άρτα της υπερηφάνειας και της προόδου. Είναι στο χέρι μας να χτίσουμε πάνω σ΄ αυτές τις βάσεις. Για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Πάμε όλοι μαζί δυνατά και ενωμένοι! Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω! Η Άρτα αλλάζει και είμαστε περήφανοι για τον τόπο μας!» ανέφερε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Και συνέχισε: «Ζητούμε μια ισχυρή και ξεκάθαρη εντολή στις 26 του Μάη. Ζητούμε από τους συμπολίτες μας να μας εμπιστευθούν για μια δεύτερη θητεία, έτσι ώστε να ολοκληρώσουμε τα έργα που εμείς οραματιστήκαμε, σχεδιάσαμε και ξεκινήσαμε. Για να εκλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερους δημοτικούς συμβούλους, έτσι ώστε να έχουμε μια ισχυρή πλειοψηφία, για να μπορούμε να υλοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα έργα για το Δήμο και τους συμπολίτες μας, για να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την πρόοδο του τόπου μας, για να μην κάνουμε ασκήσεις …ισορροπίας και να μην γινόμαστε έρμαιο λαϊκίστικων τακτικών… Για να μην μείνει η Άρτα στάσιμη, αλλά η Άρτα μας να πάει μπροστά!»

«Τολμάμε να συγκριθούμε!»
Παράλληλα, ο κ. Τσιρογιάννης στην ομιλία του υπογράμμισε ότι μέσα σε αυτή τη θητεία έγιναν πάρα πολλά, για αυτό και «εμείς τολμάμε να συγκριθούμε! Να συγκριθούμε στα έργα ανάπτυξης, όπου θυμίζουμε ότι μέσα σε μια 5ετία δρομολογήσαμε όλα τα μεγάλα θέματα, όπως την Οριοθέτηση και την Αντιπλημμυρική προστασία του Αράχθου, το ΞΕΝΙΑ, το Επιχειρηματικό Πάρκο, το Μόνιμο Εκθεσιακό Κέντρο, το Ιστορικό Δημαρχείο, τη Γεφύρωση του Αράχθου, το Ειδικό και το Μουσικό Σχολείο και δεκάδες ακόμη θέματα που για χρόνια ήταν άλυτα για την Άρτα και την πήγαιναν πίσω».
Κλείνοντας, ο κ. Τσιρογιάννης υπογράμμισε: «Με δεδομένο ότι έχουμε δρομολογήσει μέσα σε 5 χρόνια όλα τα μεγάλα έργα για τα οποία υπάρχουν εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις, στόχος μας είναι να δώσουμε έμφαση στην ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση της καθημερινότητας για όλους».

Εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της “Δημοτικής Αναγέννησης”
Τζένη Ταπραντζή – Κοίλια: η κοινωνία δίνει στην δική μας παράταξη, την σοβαρή ευθύνη της τελικής Ανατροπής

Το βράδυ της περασμένη Παρασκευής τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου πραγματοποίησε ο συνδυασμός «Δημοτική Αναγέννηση» με επικεφαλής την υποψήφια Δήμαρχο Αρταίων Τζένη Ταπραντζή – Κοίλια.
Σε μια καλή συγκέντρωση η υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια, κάλεσε τους δημότες, να στηρίξουν τον συνδυασμό λέγοντας πως «η κύρια νίκη για τους Δημότες μας θα είναι η ανάληψη της ευθύνης, να είμαστε η νέα δημοτική αρχή!»
Στην ομιλία της η κ. Τζένη Ταπραντζή – Κοίλια είπε:
«φίλες και φίλοι, συνδημότες μας,
Φτάσαμε στην μεγάλη αυτοδιοικητική μάχη.

Μέσα από αγώνες, όπως και τα 17 αυτά χρόνια της Αυτοδιοίκησης, μάθαμε μαζί να επικοινωνούμε, να αγωνιζόμαστε και κυρίως να πιστέψουμε πως μπορούμε να σηκώσουμε τον τόπο μας πιό πάνω. το ‘παμε και το λέμε ξανά και ξανά, ότι δηλαδή, σ’αυτή την μεγάλη προσπάθεια συνευθύνης με την τοπική μας κοινωνία, χτίσαμε το σημαντικότερο κομμάτι της σχέσης που θα έχουμε από ‘δω και μπρος, και δώσαμε έναν όρκο τιμής μεταξύ μας, πως δηλαδή, όλοι θα σταθούμε στο ύψος της ευθύνης μας απέναντι στο μεγάλο στοίχημα στο Δήμο μας, ότι και στην συνέχεια, και στην πορεία, για όσο χρειαστεί, και μετά απ’ αυτό, η ζωή να μας έχει καλά, εμείς θα παραδώσουμε στα νιάτα μας, μην έχοντας αλλάξει ούτε ένα μόριο της ψυχής μας, ούτε ένα κύτταρο απ’ τον εαυτό μας, ούτε ένα τόσο δα κομμάτι απ’ την σχέση μας. Έτσι ξεκινήσαμε κάποτε, αυτοί είμαστε, με μεγαλύτερη πείρα, έτσι θα φύγουμε στο μέλλον. σ’α υτό το κοπιαστικό μα όμορφο κομμάτι του χρόνου που διανύσαμε, δεν αφήσαμε πίσω, ούτε το στοιχείο της ευρύτερης δημόσιας επικοινωνίας μας, ούτε βέβαια το θέμα της προγραμματικής μας υπόστασης.

Ιδιαίτερα για το πρόγραμμά μας, κάναμε ότι ήταν δυνατό όχι μόνο για να συνδιαμορφώσουμε αλλά και για να το επικοινωνήσουμε, αλλά και με βάση αυτό, να αναδείξουμε τις σπάνιας ομορφιάς ακριτιές του Δήμου μας. Νοιώθουμε περήφανοι που και σ’αυτό το δύσκολο κομμάτι βρεθήκαμε μπροστά απ’ όλους. Μάλιστα σε λίγες μέρες, θα κλείσουμε τον κύκλο της παρουσίασης αυτού του μεγάλου κοινού έργου μας, που από τις επιτροπές μας, και με την επιστασία μου σαν υποψήφια Δήμαρχος και σαν επικεφαλής της παράταξής μας, δημιουργήθηκε, θα ολοκληρώσουμε, λοιπόν, την παρουσίασή του, σε ειδική εκδήλωσή μας και στην έδρα του Δήμου μας, στην πόλη της Άρτας μας!

Έτσι, λοιπόν, όλο αυτόν τον καιρό, ήμασταν μπροστά στην δημόσια εικόνα μας, σ’ όλα τα μικρότερα αλλά και τα πιο σημαντικά που έγιναν.
Πιστεύουμε, ότι καμιά στιγμή οι συνδημότες μας δεν αισθάνθηκαν πως έλειπε η άποψή μας, πως δεν ήμασταν δίπλα τους με σαφέστατη και ξεκάθαρη θέση, πως ξέφυγε από την προσοχή μας κάτι σημαντικό.
Με αυτή την έννοια, είναι σαφές πως τα αποψινά εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου, έχουν απλά εθιμοτυπικό χαρακτήρα, μιας και στην πράξη έχουμε αρχίσει τον αγώνα αυτόν πολύ πριν, και τώρα είμαστε στην τελική ευθεία. Έτσι απλά, ανθρώπινα, να πάρουμε και την ευλογία, σύμφωνα με αυτά που μάθαμε και μεγαλώσαμε αλλά και την Αγάπη όλων σας.
Όμως όλα αυτά που είπαμε θα δικαιωθούν και θα είμαστε εκεί στο ραντεβού με την ιστορία του Δήμου μας, αν νικήσουμε… και η κύρια νίκη για τους Δημότες μας θα είναι η ανάληψη της ευθύνης, να είμαστε η νέα δημοτική αρχή!

Ξέρουμε ότι παραμένει ένας αγώνας δύσκολος, γιατί απέναντι έχουμε έναν μηχανισμό Δημοτικής εξουσίας, με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Κι ακόμη, τελευταία μάλιστα, έχουμε και μια ακόμη συνταγή εκλογομαγειρικής, που με την συνδρομή μαϊμού εταιρειών δήθεν δημοσκοπήσεων, επιχειρεί να μας σερβίρει «ξαναζεσταμένες σούπες» του παρελθόντος, απ’ αυτές που, και διοίκησαν και σερβιρίστηκαν στις προηγούμενες εκλογές, προβάλλοντας τον εαυτό τους σαν σίγουρο διεκδικητή του δεύτερου γύρου και επιλέγοντας τον δεύτερο αντίπαλο κατά την επιθυμία τους.
Σεβόμαστε τις άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης, αλλά σε ‘μας πέφτει ο κλήρος να ανατρέψουμε, με την βοήθεια όλων, αυτή την κατάσταση στασιμότητας στον Δήμο μας.

Φίλοι και φίλες,
τα δικά μας γκαλοπ, η κοινωνία που βοά, αποφάσισε κι έχει ήδη προκρίνει τον έναν σίγουρο για τον δεύτερο γύρο των εκλογών κι αυτοί είμαστε εμείς, χωρίς να επιλέγουμε τον δεύτερο. Δίνουν σε ‘μας, στην δική μας παράταξη, αυτή την σοβαρή ευθύνη της τελικής Ανατροπής. για όσο καιρό μένει, κουβέντα την κουβέντα, άνθρωπο τον άνθρωπο, σπίτι το σπίτι, μπροστά για την τελική, την μεγάλη νίκη!…
είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε,
Να κάνουμε το άλμα στο μέλλον για τον τόπο μας,
Και θα δικαιωθούμε στ’ όνειρο!
Με σεβασμό και αγάπη ζητούμε την στήριξη και την συμμετοχή σας…
στην Άρτα της ζωής μας, θα είμαστε όλοι εκεί!»

Στην κλειστή αίθουσα ΣΚΟΥΦΑ
Παρουσίασε πρόγραμμα και υποψηφίους ο Ιωάννης Παπαλέξης

Την Παρασκευή το βράδυ, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Σκουφά η εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος και των υποψηφίων του συνδυασμού «ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» με επικεφαλής τον ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ, που στηρίζεται από το ΚΙΝΑΛ.
«Κυρίαρχος στόχος μας είναι ως νέα δημοτική αρχή, να δημιουργήσουμε ένα φιλικό και ελκυστικό περιβάλλον για την ίδρυση νέων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Την περίοδο της απόλυτης οικονομικής κρίσης πρέπει εμείς και υποδομές να έχουμε και διευκολύνσεις να παρέχουμε, αλλά κυρίως να φροντίσουμε να εντάξουμε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές του δήμου μας σε ευρωπαϊκά προγράμματα, ούτως ώστε να ενισχυθούν βιοτεχνίες, τουριστικές και αγροτουριστικές επιχειρήσεις, να γίνουν βελτιώσεις κτηνοτροφικών μονάδων, βελτιώσεις καλλιεργειών κλπ. έτσι ώστε ο Δήμος Αρταίων, έχοντας και τα τεράστια φυσικά πλεονεκτήματα, να μπορεί να στηρίξει και να ενισχύσει νέους ανθρώπους, νέους επιχειρηματίες και να αυξήσει κατά το δυνατόν τις θέσεις εργασίας. Είμαστε η δημοτική Αρχή που λέει ΝΑΙ στα έργα. Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια για την ανάπτυξη αλλά συγχρόνως είμαστε απέναντι σε κάθε λογής επικοινωνιακά τρικ με σημείο αναφοράς την ψηφοθηρία», είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο υποψήφιος Δήμαρχος.

Στη συνέχεια έγινε η παρουσία των υποψήφιων συμβούλων του συνδυασμού “Γέφυρα στο Μέλλον” στον οποίο συμμετέχουν
Δ.Ε. ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ
ΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
ΖΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
ΚΑΡΑΜΕΤΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΟΤΣΑΡΙΝΗ-ΡΩΣΣΙΟΥ ΑΝΘΟΥΛΑ
ΜΑΝΩΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Δ.Ε. ΑΡΤΑΣ
ΑΓΓΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΒΑΣΙΛΑΚΗ-ΜΗΤΡΟΓΕΩΡΓΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ
ΒΑΣΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΝΑΚΑ ΜΑΡΙΑ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΔΗΜΟΘΟΔΩΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΖΙΩΓΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΘΟΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΑΝΤΑΡΕΛΗ-ΤΖΙΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΜΑΝΘΙΟΣ ΝΑΣΙΟΣ
ΜΑΝΤΕΛΛΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ
ΜΑΡΕΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
ΜΟΛΩΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΝΑΚΑ ΜΑΡΙΑ
ΝΟΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΞΕΡΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΠΑΠΑΚΙΤΣΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΠΑΠΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΑΣΣΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΡΑΠΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΑΡΑΝΤΑΡΗ ΕΥΔΟΚΙΑ
ΣΙΑΠΛΑΟΥΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΣΠΑΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ το
ΤΖΑΜΠΟΥΡΑ-ΦΟΥΚΑ ΜΑΡΙΑ
ΤΖΟΥΒΑΡΑ ΜΑΡΙΑ
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗ-ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ
ΤΣΙΡΚΑ-ΚΟΥΤΣΟΚΕΡΑ ΟΛΓΑ
ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΙΟΥΛΙΑ
ΧΟΥΣΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
Δ.Ε ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ
ΖΟΛΩΤΑ-ΒΙΤΣΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΠΑΝΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΤΣΑΡΑΚΛΗΜΑΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
Δ.Ε.ΞΗΡΟΒΟΥΝΙΟΥ
ΚΟΜΖΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΛΙΟΝΤΟΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ
ΜΟΣΧΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Δ.Ε. ΦΙΛΟΘΕΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΩΤΙΟΣ
ΚΑΡΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΚΑΤΣΑΝΤΟΥΛΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΣΤΥΠΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΤΣΩΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

Προτεινόμενα για εσάς