Ένα θαύμα…

Για μια ακόμη φορά ο Δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη ο Περικλής Μίγδος, καταγράφει τα προβλήματα που δημιουργούνται με τις διακοπές της ΔΕΗ στον ορεινό αυτό Δήμο…

Σε ανάρτησή το ο Περικλής Μίγδος γράφει: «Ανακοινώθηκε η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς χοίρου σε άνθρωπο…. Αναζητείται κύριοι υπεύθυνοι ένα θαύμα για να λυθεί και το θέμα ηλεκτροδότησης στον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη !
Με την πρώτη ψιχάλα πάλι χωρίς ρεύμα : Έξι σχολικές μονάδες κλειστές . Οι Διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου χωρίς ρεύμα καθώς και δεκάδες σπίτια , επιχειρήσεις και παραγωγικές μονάδες .
Στο έλεος της ΔΕΗ ο γηρασμένος πληθυσμός , οι ευπαθείς ομάδες και τα μικρά παιδιά του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη ! Άνθρωποι κατώτερου Θεού ….Πολίτες β’ Κατηγορίας !»…

Μήπως θα πρέπει να θυμίσουμε πως από αυτή την περιοχή πέρασαν υπουργοί και υπουργοί… μήπως να θυμίσουμε και σε κάναν άλλο πως και σήμερα υπάρχει υπουργός στη κυβέρνηση από την Άρτα;

Θα μου πείς και τι να κάνουν οι υπουργοί; Νομίζω πως αντί να ανακοινώνουν έργα και εργάκια, που πολλές φορές δεν τελειώνουν ποτέ, καλύτερα θα ήταν να έβγαζαν κάνα κονδύλιο για να γίνει καλύτερο το δίκτυο της ΔΕΗ στην Άρτα…

Λεφτά, δεν… υπάρχουν;
Αλλά και η Αδελφότητα Θεοδωριανιτών Άρτας επισημαίνει άλλες ελλείψεις… «Δυστυχώς με προβλήματα προχωρούν οι εργασίες διάνοιξης και ασφαλτόστρωσης του δρόμου Αθαμανιο- Θεοδώριανα. Όπως πληροφορηθήκαμε ο εργολάβος προέβη σε διακοπή συνέχισης των εργασιών από 24/12/2021, λόγω μεγάλης καθυστέρησης καταβολής οφειλομένων χρημάτων . Όπως φαίνεται οι αρμόδιοι δεν επιθυμούν να τελειώσει ποτέ αυτός ο δρόμος! Σκεφτείτε να μην είχε δημοπρατηθεί κιόλας. Μάλλον θα έχει την τύχη του πάρκου και αυτός. Γεννάται το εύλογο ερώτημα ,αφού η οικονομία πάει καλά όπως μας ενημερώνουν οι αρμόδιοι καθημερινά, γιατί δεν καταβάλουν τα οφειλόμενα να τελειώσει το έργο;»…

Σωστή η απορία των Θεοδωριανιτών… η οικονομία πάει καλά… λεφτά γιατί δεν υπάρχουν;

Χωρίς αστεία…
«Ο ιός δεν αστειεύεται και για πολλούς δεν είναι ένα απλό συνάχι», τόνισε σε ανάρτησή του ο Αλ. Τσίπρας.
Για την πορεία της υγείας του ενημέρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας που νοσεί με κορωνοϊό προειδοποιώντας ότι «ο ιός δεν αστειεύεται και για πολλούς δεν είναι ένα απλό συνάχι… Άρα εμβόλιο, μάσκα, αποστάσεις, ψυχραιμία. Και πάνω από όλα, αλληλεγγύη», αναφέρει ο κ. Τσίπρας.

Αναλυτικά, στην ανάρτησή του ο κ. Τσίπρας σημειώνει: «Κλείνω τρία εικοσιτετράωρα παρέα με την Όμικρον και τα συμπτώματα ευτυχώς αρχίζουν να εξασθενούν. Έπεσε ο πυρετός και έφυγε ο ζόρικος πονοκέφαλος.
Μένει η κόπωση και η απομόνωση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και όλους που μου έστειλαν τις ευχές και την αγάπη τους. Να προσέχετε τον εαυτό σας, όσους αγαπάτε και όσους έρχονται σε επαφή μαζί σας».

«Γκρέμισε» τις γέφυρες…
Αμετακίνητος από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις για αυτόνομη πορεία του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στις επερχόμενες εθνικές εκλογές εμφανίστηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την εκλογή του στο πηδάλιο του Κινήματος. Μιλώντας στον Alpha, εμφανίστηκε ως εγγυητής αυτής της αυτόνομης πορείας, προσθέτοντας με νόημα ότι για τον ίδιο «η πρώτη δημοσκόπηση θα είναι η πρώτη κάλπη των εθνικών εκλογών που θα δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε».

Κατηγόρησε επίσης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδίδονται σε έναν τοξικό δικομματισμό. Για τη μεν κυβερνητική παράταξη υποστήριξε ότι αντιμετωπίζει τα προβλήματα με ελιτίστικο τρόπο, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι καταφεύγει στον λαϊκισμό. Όπως είπε, το κόμμα του δεν θα μπει σε αυτό τον ανταγωνισμό, απεναντίας
θα κάνει μια «υπεύθυνη αντιπολίτευση». «Απαντάμε στα προβλήματα με πολιτική πυξίδα το δημόσιο συμφέρον», είπε χαρακτηριστικά.

Στηρίζει, αλλά δεν… γυρίζει!
Απάντηση στα σενάρια περί πιθανής επιστροφής του στο ΠΑΣΟΚ μετά την εκλογή Ανδρουλάκη έδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος μίλησε με θετικό τρόπο για την αλλαγή σελίδας στο κόμμα της Κεντροαριστεράς, ωστόσο κατέστησε σαφές ότι δεν τίθεται ζήτημα δικής του οργανωτικής επανένταξης.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έσπευσε να διευκρινίσει ότι αντιλαμβάνεται τον ρόλο του ως ευρύτερο, διαψεύδοντας ο ίδιος φήμες και ισχυρισμούς ότι μετά τις κάλπες του Δεκεμβρίου άνοιξε η πόρτα της επανάκαμψής του. «Ο ρόλος μου, όπως έχω πει πολλές φορές τους τελευταίους μήνες, κινείται στη σφαίρα της μεταπολιτικής. Είναι μια σφαίρα έντονα πολιτική, αλλά δεν υπηρετεί καμία κομματική σκοπιμότητα και καμία υστεροβουλία», τόνισε ο κ. Βενιζέλος (ΕΡΤ) και αναρωτήθηκε ρητορικά: «Τι θα μπορούσε να με απασχολεί εμένα, να είμαι μέλος της Βουλής ή να είμαι υποψήφιος ενός κόμματος;».

Για να απαντήσει αμέσως μετά ότι δεν είναι «παλιός πολιτευτής» αλλά «ενεργός πολίτης που κινείται στο πεδίο της δημοκρατίας και του δημοσίου βίου, με μια οπτική γωνία η οποία κοιτάζει προς το μέλλον, για αυτό μιλώ για μια μεταπολιτική και οι προτεραιότητές μου δεν αφορούν πολιτευτικού χαρακτήρα λειτουργίες».
Νομίζω πως και ο Ανδρουλάκης θα ανακουφίστηκε ακούγοντας τον Ευάγγελο…

Βόρβορος…
Η είδηση δεν είναι ότι έφαγε σφαλιάρες ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ. Η είδηση είναι ότι…δίδασκε μέχρι και σήμερα, ενώ είχε καταγγελίες για παιδεραστία και τοκογλυφία. Τόσο απλό… Tι δεν καταλαβαίνεις…πατριώτη;

Έφυγε ο Κώστας Οικονομίδης
Ένα εμβληματικό πρόσωπο για την Άρτα, που είχε έντονη παρουσία στην τοπική κοινωνική, επαγγελματική και πολιτική πραγματικότητα, ο Κώστας Οικονομίδης, αδελφός του πρώην βουλευτή και Δημάρχου Αρταίων Πάνου Οικονομίδη, έφυγε προ ολίγων ημερών από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών. Εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αρταίων τη δεκαετία του ’80, πρόεδρος για πολλά χρόνια στο Επιμελητήριο Άρτας, ο Κώστας Οικονομίδης άφησε το δικό του στίγμα στα τοπικά μας πράγματα και συμμετείχε ενεργά στη μετεξέλιξη της Άρτας.
Τα συλλυπητήρια στους οικείους του.

Υπάρχουν και χειρότερα…

Σε «στρατόπεδα καραντίνας» στέλνονται όσοι έχουν κορονοϊό στην Κίνα με τον Πεκίνο να προσπαθήσει έτσι να εξαλείψει την πανδημία… «Στρατόπεδα καραντίνας» έχει δημιουργήσει η Κίνα σε πολλά σημεία προκειμένου να θέσει υπό έλεγχο την πανδημία του κορονοϊού εφαρμόζοντας μια αυστηρή πολιτική «μηδενικών κρουσμάτων» όπως την ονομάζει.

Συνολικά 20 εκατομμύρια άνθρωποι στην Κίνα βρίσκονται σε καραντίνα στα σπίτια τους και απαγορεύεται να βγουν έξω ακόμη και για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων. Αυτοί πάντως που βρίσκονται σε καραντίνα στα σπίτια τους πρέπει να θεωρούνται «τυχεροί» καθώς χιλιάδες άλλοι μεταφέρονται στα «στρατόπεδα καραντίνας». Εκεί παραμένουν για 14 μέρες σε μεταλλικά μικροσκοπικά κοντέινερ, με ένα κρεβάτι και μια τουαλέτα, δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν ενώ υπάλληλοι με ειδικές στολές τους μοιράζουν φαγητό.

Βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης σ’ αυτά τα camp ενώ οι πολίτες καταγγέλλουν ότι στοιβάζονται μαζί υπό αυτές τις συνθήκες έγκυες γυναίκες, ηλικιωμένοι και παιδιά χωρίς καμία ειδική μεταχείριση.

Παιδέματα 
Παιδεύεται κόσμος και κοσμάκης με τα με τα θετικά τεστ, με τις δηλώσεις τους και τις βεβαιώσεις που απιατούν οι υπηρεσίες… ας πούμε, κάτοικος της Άρτας είχε συμπτώματα και έκανε self test. Το τεστ βγήκε θετικό και ο ίδιος το δήλωσε στην πλατφόρμα. Μάλιστα σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ (πάλι καλά που τα κατάφερε) έλαβε την διαβεβαίωση ότι δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα άλλο!

Όλα καλά μέχρι που έπρεπε να εμφανιστεί για υπόθεσή του στο δικαστήριο της Άρτας. Το αίτημα για αναβολή της υπόθεσης λόγω της νόσησης δεν έγινε δεκτό καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι η δήλωση του θετικού self δεν ήταν αρκετή… Η νόσηση –είπε ο δικαστής- έπρεπε να επιβεβαιωθεί με rapid ή με μοριακό έλεγχο.

Παρότι θετικός ο άνθρωπος αντί να βρίσκεται σε καραντίνα πήρε τους δρόμους, να κάνει rapid – που βγήκε θετικό κι αυτό- να το δηλώσει και να έτσι να πείσει το δικαστήριο ότι όντως νοσεί.. Μήπως κάποιος από τα υπουργεία θα πρέπει να βάλει τέλος στο αλαλούμ;

Ν.Α.Σ.