Αγωνιστική Ενότητα Ανατροπής: Όλες και Όλοι στην απεργία στις 22 Ιούνη 2022

Εκ μέρους της Αγωνιστικής Ενότητας Ανατροπής στο Σύλλογο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ ν.Άρτας στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρονται και τα εξής: «Βαδίζοντας στον τρίτο χρόνο διαχείρισης της πανδημίας και ενώ οι εργαζόμενοι στο σύνολο τους και το Νοσοκομείο της Άρτας, έχουμε προσφέρει τα μέγιστα και σε αυτή την κατάσταση, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να βαδίσει σε άλλο δρόμο: αυτόν της διάλυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών, του βαθέματος της εμπορευματοποίησης του δημόσιου αγαθού της υγείας. Το μότο είναι: υποστελέχωση, απολύσεις, ελαστική εργασία, υποχρηματοδότηση, περιορισμός λειτουργίας/ κλείσιμο τμημάτων και κλινικών, συγχωνευσεις δομών, ΣΔΙΤ, εντατικοποίηση της εργασίας, καμιά αύξηση σε μισθούς, αποκλεισμός από τα ΒΑΕ,

Αυτός ο σχεδιασμός περιλαμβάνει και το Νοσοκομείο Άρτας και τα ΚΥ του νομού προφανώς. Άλλωστε και εδώ:
Ο προϋπολογισμός λειτουργίας του Νοσοκομείου για μια ακόμη χρονιά κινείται στα ίδια επίπεδα που κινείται τα 10 τελευταία χρόνια και προφανώς δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες λειτουργίας του Νοσοκομείου. Για την ακρίβεια είναι μισός από τα έσοδα που βεβαιώνει το νοσοκομείο Άρτας στους ασφαλιστικούς φορείς. Και τουλάχιστον με βάση την θεωρία και τα πιστεύω και των σημερινών κυβερνόντων, με τους δικούς τους όρους περί κόστους, θα έπρεπε τουλάχιστον ο προϋπολογισμός λειτουργίας να ήταν στο ίδιο επίπεδο με τα έσοδα που βεβαιώνει το Νοσοκομείο και όχι ο μισός.

Συζητάμε πλέον για ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
Οι κρίσεις για ιατρικό προσωπικό είναι παγωμένες εδώ και δυο χρόνια με τα οργανικά κενά στην ιατρική υπηρεσία να είναι της τάξης του 30%, θέσεις επικουρικού ιατρικού και επιστημονικού προσωπικού δεν εγκρίνονται, προκειμένου να «μπουν» 2 θέσεις μόνιμου προσωπικού ΤΕ Νοσηλευτικής στον εξαγγελλόμενο εδώ και 2 χρόνια περίφημο διαγωνισμό κόπηκαν 2 οργανικές θέσεις Μαιών από τον οργανισμό, ακόμα και οι ανάγκες σε επικουρικό προσωπικό για λόγους διαχείρισης της πανδημίας είναι ελάχιστες ( μόλις 29 συνολικά επικουρικοί συνάδελφοι στο σύνολο του Νοσοκομείου). (…) Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις απέναντι στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου της Άρτας. Ενάντια σε κάθε σχέδιο ιδιωτικοποίησης και διάλυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των δομών του. Ενάντια στα ΣΔΙΤ και στους σχεδιασμούς για το «νέο ΕΣΥ» που περιλαμβάνει κλείσιμο δομών, συγχωνεύσεις και ιδιωτικοποίηση. Υπερασπιζόμαστε την υγεία σαν δημόσιο αγαθό και παλεύουμε ενάντια στην εμπορευματοποίηση της.
Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία της ΠΟΕΔΗΝ την Τετάρτη 22 Ιούνη 2022.
Όλες και Όλοι στην απεργία στις 22 Ιούνη 2022
Συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην είσοδο του Νοσοκομείου»