Αλληλεγγύη… μηδέν!

Ενώ «ήγγικεν η ώρα», που θα χωροθετηθούν τρία ακόμη κέντρα φιλοξενίας στη περιοχή μας, οι Δήμαρχοι της Ηπείρου παίζουν «αμπεμπαμπλομ»… τουτέστιν στρογγυλάδες, ευχολόγια, αρνήσεις, σχετικά με το πώς και πού θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες και μετανάστες…

Κι αν σκεφτείς πατριώτη, πως όλοι σχεδόν οι Δήμαρχοι της Ηπείρου, είναι δεξιοί, δεξιογενείς, ή δεξιοεκλεγμένοι, δεν έχουν άδικο οι ΣΥΡΙΖΑίοι, που λένε πως αν ήθελε η κυβέρνηση Τσίπρα να φτιάξει κλειστά κέντρα στην Ήπειρο, θα γίνονταν κόλαση…

Δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τον Μηταράκη, αλλά ευκόλως αντιλαμβανόμεθα τι θα γίνονταν αν είχαμε συνάντηση Σκουρλέτη-Τσιρογιάννη…

Ο βουλευτής που χάθηκε!
Το λέω αυτό, επειδή το κλίμα είναι τεταμένο ανάμεσα στους νεοδημοκράτες… ας πούμε η κόντρα του Τσιρογιάννη με τον Στύλιο, για το προσφυγικό, εξήχθη και στα Ιωάννινα, στη συνεδρίαση της ΠΕΔ…

Διαβάζω στα σχόλια του pbnews.gr: «Ανάμεσα στις θέσεις που υποστηρίχθηκαν από τους περισσότερους, ήταν το αίτημα της καλύτερης ενημέρωσης από την πολιτεία.

.»Ο Τσιρογιάννης επανέλαβε την άποψη ότι όφειλε ένας παράγοντας, ένας φορέας… πάνω από τους Δήμους, να τους μαζέψει στην Άρτα, προκειμένου να μην πλακώνονται αύριο μεταξύ τους οι Δήμαρχοι για το ποιος θα πάρει τις δομές και οι αιχμές άγγιξαν τόσο την Περιφέρεια Ηπείρου όσο και την κυβέρνηση και δη τον κυβερνητικό βουλευτή της Άρτας, για τον οποίο ο κ. Τσιρογιάννης ανέφερε, χωρίς να χρησιμοποιήσει όνομα, πως όταν τον έψαχνε τις προάλλες στο κινητό, αυτός δεν το σήκωνε επίτηδες και όταν τον βρήκε, του έλεγε πως είχε μπλοκάρει η συσκευή…»!

Σκέψου πατριώτη… έπαιρνε τηλέφωνο ο Δήμαρχος τον βουλευτή της ΝΔ κι εκείνος δεν το σήκωνε… μετά, του είπε και ψεματάκια…

Αναβρασμός
Βέβαια, το πράγμα πλέον δεν είναι εύκολο… το μεταναστευτικό ξέφυγε… Στη Μυτιλήνη το βράδυ της Τρίτης μετανάστες, πρόσφυγες, αλλά και μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων πραγματοποίησαν νέα πορεία διαμαρτυρίας. Εκμεταλλευόμενα τον γενικό αναβρασμό και την αγανάκτηση των κατοίκων, την επανεμφάνισή τους έκαναν και τα λεγόμενα «τάγματα εφόδου».

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο νησί, επικαλούμενος αυτόπτες μάρτυρες, ομάδα περίπου 20 νεαρών, με κράνη και ρόπαλα, προχωρούσαν σε ελέγχους ταυτοποίησης περαστικών (Ελλήνων και αλλοδαπών). Αργά μετά τα μεσάνυχτα, μάλιστα, έκαναν «έφοδο» σε μπαρ όπου βρίσκονταν φοιτητές, εργαζόμενοι και εθελοντές σε μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ).

Αντίστοιχη «ομάδα εφόδου» έδρασε αργά το απόγευμα της Τρίτης και στο χωριό της Μόριας, όπου οι κάτοικοι είναι ανυπεράσπιστοι μπροστά στις επιθέσεις μεταναστών που βγαίνουν από τον καταυλισμό και ανοίγουν σπίτια κλέβοντας ό,τι βρουν (τρόφιμα, εργαλεία, πολύτιμα αντικείμενα). Φορώντας κουκούλες και κρατώντας ρόπαλα, τα μέλη της εν λόγω ομάδας εκτελούσαν, σύμφωνα με την ανταπόκριση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ελέγχους στα σπίτια προκειμένου να εξακριβώσουν αν σε αυτά κατοικούν ξένοι, αιτούντες άσυλο ή μέλη, εθελοντές και εργαζόμενοι σε ΜΚΟ.

Στο πολύπαθο χωριό της Μόριας, η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι, λένε, με τους κατοίκους να δηλώνουν ανοικτά ότι είναι υποχρεωμένοι να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους. Με τις ληστείες και τις κλοπές να είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, η μόνη λύση για αυτούς είναι προφανώς η αυτοοργάνωση και ήδη στους δρόμους της Μόριας βγήκαν οι πρώτες «πολιτοφυλακές» για την προστασία του οικισμού.

Όλα αυτά, που λέγονται, γράφονται, αναμεταδίδονται, είναι λογικό να φοβίζουν και να ανησυχούν τους κατοίκους των περιοχών όπου ακούγεται πως επιλέχθηκαν για να γίνουν δομές φιλοξενίας…

Έλεγχος στις ΜΚΟ
Από το άλλο μέρος, η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη πλέον να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τις ΜΚΟ οι οποίες αλωνίζουν τη χώρα την τελευταία πενταετία. Έτσι συστήνεται για πρώτη φορά στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου Μητρώο Μελών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) που δραστηριοποιούνται σε θέματα διεθνούς προστασίας, μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης, καθώς και των μελών, των υπαλλήλων και των συνεργατών τους που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Ο έλεγχος από την Πολιτεία σε ατομικό επίπεδο θα είναι ενδελεχέστερος. Κανένα πρόσωπο δεν θα μπορεί να δραστηριοποιείται σε δομές, ή στις ακτές, χωρίς να διαθέτει σχετική πιστοποίηση/ ταυτότητα από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Οι ΜΚΟ θα έχουν την υποχρέωση να δηλώνουν τα άτομα (μέλη, υπαλλήλους, συνεργάτες) που θα δραστηριοποιούνται και πού, ενώ αυτά θα πρέπει να φέρουν ταυτότητα μέλους / πιστοποίηση για να δραστηριοποιούνται. Τη διαχείριση του Μητρώου θα έχει Ειδικός Γραμματέας ΜΚΟ.

Πονεμένη ιστορία αυτή με τις ΜΚΟ… και νομίζω πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα πρέπει να είναι υπερήφανη με το ανεξέλεγκτον της κατάστασης, επί ημερών της… διότι, ΜΚΟ σημαίνει χρήμα, συνήθως «μαύρο» και κυρίως ανεξέλεγκτο… κι όταν ακούω κάτι ΣΥΡΙΖΑίους Ευρωβουλευτές να κόπτονται για την τύχη κάποιων ΜΚΟ, δεν μπορώ να πώ πως δεν σκέφτομαι… «πονηρά»!

Ήταν κι εκείνο το άτιμο το «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς, που δημιουργούσε αναστολές, όταν έσκαγαν καταγγελίες για τέτοιου είδους υποθέσεις… όμως όλα είναι υπό συζήτηση…

Νόμιμο και ηθικό
Τελικά, αυτή η «ηθικολογία» είναι που μας οδηγεί εμάς τους απλούς πολίτες να πιάνουμε τις παραβόλες…

Διαβάζω ότι επίθεση κατά της ΝΔ εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον «γαλάζιο» βουλευτή, Λάζαρο Τσαβδαρίδη, ότι είναι ταυτόχρονα «διορισμένος και αμειβόμενος από τον Δήμο Βέροιας». Με σκωπτική διάθεση και αρκετή δόση ειρωνείας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζει ότι «η έφοδος της ΝΔ στο “επιτελικό κράτος” τελικά κατάφερε να χρίσει μέχρι και βουλευτή-διπλοθεσίτη» και καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητήσει την παραίτηση του βουλευτή του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας pagenews.gr, ο βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ από τον Ιανουάριο του 2018 φέρεται να έχει προσληφθεί στον δήμο Βέροιας ως έμμισθος δικηγόρος και να έχει διοριστεί με ΦΕΚ σε οργανική θέση του δήμου.
Ο ίδιος βέβαια δήλωσε πως είναι και νόμιμο και ηθικό προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο. Υποστηρίζει δε ότι είναι νομικός σύμβουλος και όχι δημόσιος υπάλληλος.

Όπως σημείωσε το pagenews.gr που έκανε την αποκάλυψη, ο κ. Τσαβδαρίδης παίρνει άδεια από τον Δήμο Βέροιας για μετακινήσεις από τη θέση του, ενώ φέρεται να αμείβεται με 2.505,30 ευρώ μισθό τον μήνα από τον Δήμο…

Ε, άμα είναι «νόμιμο» είναι και «ηθικό»; Αυτά νομίζω πως έπρεπε να έχουν λυθεί, μετά την πτώση της Κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή… αλλά, τι να περιμένεις από πολιτικούς; Στη μάσα, μια ζωή είναι… χώρια!

Ούτε για… καφέ;
Το ΚΙΝΑΛ «τρομάζει» και …αναδιπλώνεται… γράφει ο Βασίλης Σκουρής, στο news247.gr… «Σε αναδίπλωση της στρατηγικής του οδηγείται το «Κίνημα Αλλαγής», μετά την αποκάλυψη της συνάντησης μεταξύ του Αλέκου Φλαμπουράρη και του Κώστα Γείτονα, που έγινε –κατά παράβαση κάθε κανόνα …συνωμοτικότητας- στη Μεγάλη Βρετάνια!» λέει ο Σκουρής…

.»Οι εσωτερικές αντιδράσεις στο…εσωτερικό της Χαριλάου Τρικούπη, αλλά και η επίθεση που δέχτηκε το ΚΙΝΑΛ από τα μέσα που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία, αναγκάζει την ηγεσία του κόμματος να ανακρούσει πρύμναν στο σχεδιασμό της.

.»Η άτυπη ενημέρωση που εξέδωσε το Κίνημα Αλλαγής το μεσημέρι της Τετάρτης με αφορμή τη συνάντηση Φλαμπουράρη- Γείτονα, αναφέρει τα εξής, προσπαθώντας να πείσει πως το τετ α τετ δεν είχε κανένα πολιτικό περιεχόμενο: «Είναι εντυπωσιακό ομολογουμένως το πως ένα παραπολιτικό μονόστηλο 15ημέρου (σσ: στη στήλη του Γιώργου Παπαχρήστου στα «Νέα») ανασύρθηκε ως μέσο αναχαίτισης της αποτελεσματικής, υπεύθυνης και αυστηρής αντιπολίτευσης που πραγματοποιεί το Κίνημα Αλλαγής.

.»Η απάντηση στην καταγγελία μας για αναλγησία της Κυβέρνησης στο θέμα της πρώτης κατοικίας είναι η «τρομερή» αποκάλυψη ενός καφέ σε δημόσιο χώρο δυο παλιών φίλων, σαν αυτές που κατά δεκάδες γίνονται καθημερινά πέριξ της Βουλής.

.»Επιβεβαιωνόμαστε ότι η ΝΔ κρύβει την αδυναμία της να ασκήσει πολιτική πίσω από τη δύναμή της να χρησιμοποιεί τα ΜΜΕ για να αλλάξει την άβολη κάθε φορά ατζέντα. Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, βλέπει την «αποκάλυψη» αυτή ως το καρβέλι σε πεινασμένα του όνειρα»!!!

Καλά, ρε σύντροφοι… ούτε για καφέ δεν σας επιτρέπει η ΝΔ να καθίσετε με κάποιον ΣΥΡΙΖΑίο; Τόσο πλέον απολογητικοί; Τόσο πλέον, δεμένοι στο κατάρτι του Μητσοτάκη;

Σε μεγάλη σκέψη οι δήμαρχοι Ηπείρου για το προσφυγικό: μονό δεν φτάνει και διπλό περισσεύει!

Ν.Α.Σ.

Προτεινόμενα για εσάς