Ανάδοχοι σε έργα ασφαλτοστρώσεων αγροτικών δρόμων

ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Ξεκινούν αρχές καλοκαιριού τα 50 χιλιόμετρα ασφαλτοστρώσεων αγροτικών δρόμων»

Στην τελευταία της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αρταίων, μεταξύ άλλων, αποφάσισε:
-Την ανάδειξη ως προσωρινού αναδόχου για το έργο «Καθαρισμός Αρδευτικών και Αποστραγγιστικών Αυλάκων Δ.Ε. Βλαχερνών, Δ.Ε. Αρταίων, Δ.Ε. Ξηροβουνίου και Καθαρισμός Χειμάρρων» την «Ελευθέριος και Λάμπρος Γεωργούλας Ο.Ε.». Το έργο έχει προϋπολογισμό 100.000€.

-Την ανάδειξη ως προσωρινού μειοδότη για το έργο «Διευθέτηση Ρέματος Αμμοτόπου» την «Β. ΚΟΝΔΥΛΗΣ και ΣΙΑ Ε.Ε.». Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 457.000€.
-Την ανάδειξη του προσωρινού μειοδότη για το έργο «Ασφαλτοστρώσεις δρόμων για εξυπηρέτηση κτηνοτροφικών-αγροτικών εκμεταλλεύσεων από Τ.Κ. Γαβριάς σε Δ.Κ. Κωστακιών στο Δήμο Αρταίων» τον «ΦΟΥΚΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟ». Το έργο έχει προϋπολογισμό 600.000€.
-Την ανάδειξη οριστικού αναδόχου για το έργο «Καταπολέμηση επιβλαβών εντόμων σε σχολικά κτίρια και κοινοχρήστους χώρους» την «Σ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.» και για τις εργασίες «Καταπολέμηση κουνουπιών» και «Καταπολέμηση τρωκτικών σε κτίρια και κοινοχρήστους χώρους» την «Δ. ΛΙΑΚΟΣ –Α.ΤΣΙΤΣΙΚΑΣ Ο.Ε.». Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 34.782€.
«Πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντικά έργα που επιλύουν χρόνια προβλήματα. Θα ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα στο μεγάλο έργο των ασφαλτοστρώσεων αγροτικών δρόμων, καθώς θα βοηθήσει σημαντικά τους αγρότες και τους πτηνό-κτηνοτρόφους μας. Συνολικά προβλέπεται να ασφαλτοστρώσουμε 50 χιλιόμετρα σε όλο το εύρος του Δήμου με τα έργα να αναπτύσσονται αρχές καλοκαιριού. Συνεχίζουμε με στόχευση και σχέδιο για έργα που αλλάζουν την Άρτα» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Στη διεθνή τουριστική έκθεση της Κύπρου
Στην τουριστική έκθεση ΤΑΞΙΔΙ που πραγματοποιήθηκε στην Λευκωσία της Κύπρου συμμετείχε ο Δήμος Αρταίων για μια ακόμη χρονιά. Η αγορά της Κύπρου αποτελεί στόχο για την περιοχή μας και η συμμετοχή του Δήμου (που φιλοξενήθηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου) είχε πολλά και σημαντικά αποτελέσματα μέσα από τις επαφές και τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης που προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών παρουσιάστηκε ο προορισμός Άρτα και το κοινό ήρθε σε επαφή με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής. Το Δήμο Αρταίων εκπροσώπησε ο υπάλληλος του Τμήματος Τουρισμού Νίκος Αποστολόπουλος, ενώ στην έκθεση παρέστη και ο υπεύθυνος Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης του Επιμελητηρίου Άρτας και μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αρταίων Δημήτρης Κοσσυβάκης.

Το ενδιαφέρον των Κυπρίων για την Ελλάδα είναι έντονο και αυτό φαίνεται από τρία γεγονότα: από την επίσκεψη το Φλεβάρη του 2018 αντιπροσωπείας του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, από την αυξημένη επισκεψιμότητα του περιπτέρου μας στην έκθεση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και από την απευθείας αεροπορική σύνδεση, δύο φορές την εβδομάδα, Λάρνακας-Ιωαννίνων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Άρτα από τον επόμενο μήνα θα έρθουν tour operators από την Κύπρο, οι οποίοι θα ξεναγηθούν στην περιοχή, προκειμένου να την αναδείξουν στην κυπριακή αγορά. Σε αυτή την προσπάθεια μπορούν όλοι οι φορείς της περιοχής να συστρατευθούν για να αναδεχθούν τουριστικά τα πλεονεκτήματα της περιοχής.

Παράλληλα, τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκαν στην περιοχή μας δύο bloggers από τη Γερμανία, οι οποίοι φωτογράφισαν τα αξιοθέατα της Άρτας και άντλησαν πληροφορίες μεταφέροντάς τις εικόνες τους στο εξωτερικό. Η παρουσία των bloggers ήταν αποτέλεσμα συναντήσεων που έγιναν στην τουριστική έκθεση στο Βερολίνο που συμμετείχε στις αρχές της φετινής άνοιξης ο Δήμος.
Το επόμενο διάστημα θα συνεχιστούν οι στοχευμένες κινήσεις εξωστρέφειας για την προβολή της περιοχής, με στόχο την προσέλκυση ακόμη περισσότερων επισκεπτών στην Άρτα από Ελλάδα και εξωτερικό.

Προτεινόμενα για εσάς