Αναβίωση του εθίμου «η φωτιά του Άι Γιάννη Ριγανά»

Ο Σύλλογος φίλων Ιερού Βυζαντινού Ναού Αγίας Θεοδώρας Άρτας σας προσκαλεί στην αναβίωση του εθίμου η φωτιά του Άι Γιάννη Ριγανά την τρίτη 23 Ιουνίου 9 το βράδυ στην πλατεία Αγίας Θεοδώρας . Το έθιμο χάνετε στα βάθη των αιώνων και αναβίωνε παλιά σε όλες τις γειτονιές της πόλης μας !!! Η κάθε οικογένεια φέρνει το Μαγιάτικο στεφάνι που μέχρι τότε είχε κρεμασμένο στην κεντρική είσοδο του σπιτιού. Παραμονή της εορτής του Γενεθλίου του Αγίου Ιωάννη του προδρόμου το βράδυ ανάβουμε φωτιά στα στεφάνια και όλοι πηδάμε 3 φορές πάνω από την φωτιά για καλή τύχη και υγεία όπως ορίζει η παράδοση

Ονομάστηκε Άι Γιάννης Ριγανάς γιατί στην εορτή του είναι οι μεγαλύτερες μέρες του
χρόνου και η καλύτερη περίοδος για την συγκομιδή της Ρίγανης !!!
Σε ανακοίνωση του Συλλόγου που υπογράφει ο πρόεδρος Κουρσάρης Αθανάσιος σημειώνεται πως «σας ενημερώνουμε επίσης ότι λόγου των περιορισμών για την πανδημία, φέτος δεν θα πλαισιώνετε το έθιμο μουσικοχορευτικά και ο Σύλλογός μας επιφυλάσσετε για καλοκαιρινό αντάμωμα με την άρση των μέτρων αν όλα πάνε καλά !

 

Αράχθειο Θέατρο – Ακυρώνονται οι καλοκαιρινές παραστάσεις λόγω κορωνοιου

Με ανακοίνωση και φιλικούς χαιρετισμούς η Ρίτα Μυστακοπούλου-Νάστου (φωτο), ενημερώνει πως δεν θα γίνουν εκδηλώσεις στο Αράχθειο Θέατρο. Στην ανακοίνωση τονίζονται και τα εξής: «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι ετήσιες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε Αύγουστο στο Αράχθειο Θέατρο στα πλαίσια του ετήσιου Φεστιβάλ, δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος το καλοκαίρι.
Η πανδημία που προκάλεσε ο κορωνοϊός παραμένει ενεργή και με δεδομένη την πιθανότητα διασποράς, θεωρούμε σημαντική τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε είναι ιδιαιτέρως δύσκολη η τήρηση των μέτρων προστασίας για την αποφυγή της μετάδοσης του ιού σε εκδηλώσεις όπου η προσέλευση του κοινού είναι αθρόα και μη ελεγχόμενη.
Ευχόμαστε σε όλους Καλό Καλοκαίρι και ελπίζουμε ότι του χρόνου θα ανταμώσουμε και πάλι υγιείς, χωρίς πανδημία, κατά το ετήσιο Φεστιβάλ Αραχθείου Θεάτρου 2021, έχοντας φροντίσει -όπως πάντα- για ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών».

 

Επιμελητήριο Άρτας: Προκηρύχτηκαν δύο νέες δράσεις του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016
Το Επιμελητήριο Άρτας ενημερώνει ότι προκηρύχτηκαν δύο νέες δράσεις του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016 .Πρόκειται για τα καθεστώτα ενισχύσεων «Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων».
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ξεκινά εντός της τρέχουσας βδομάδας και θα διαρκέσει έως τις 31 Ιουλίου.Σχετικό link: https://www.ependyseis.gr/anaptyxiakos/nomothesia.htm

Αναλυτικά:
«Γενική Επιχειρηματικότητα»
Ο συνολικός προϋπολογισμός του παρόντος καθεστώτος ανέρχεται σε 350 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 140 εκατ. ευρώ αφορούν επιχορηγήσεις, επιδοτήσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης και επιδοτήσεις του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης και τα 210 εκατ. ευρώ αφορούν φορολογικές απαλλαγές.
Ελάχιστο ύψος επενδυτικών σχεδίων
Το ελάχιστο επιλέξιμο ύψος της επένδυσης για την υπαγωγή επενδυτικών σχεδίων στο παρόν καθεστώς ενίσχυσης ορίζεται με βάση το μέγεθος του φορέα, ήτοι:
α. για μεγάλες επιχειρήσεις, στο ποσό των 500.000 ευρώ,
β. για μεσαίες επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς στο ποσό των 250.000 ευρώ,
γ. για μικρές επιχειρήσεις, στο ποσό των 150.000 ευρώ,
δ. για πολύ μικρές επιχειρήσεις, στο ποσό των 100.000 ευρώ.
«Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων»
Ο συνολικός προϋπολογισμός του παρόντος καθεστώτος ανέρχεται σε 150 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα 140 εκατ. ευρώ αφορούν επιχορηγήσεις, επιδοτήσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης και επιδοτήσεις του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης, και τα 10 εκατ. ευρώ αφορούν φορολογικές απαλλαγές.

Ελάχιστο ύψος επενδυτικών σχεδίων
Το ελάχιστο επιλέξιμο ύψος της επένδυσης για την υπαγωγή επενδυτικών σχεδίων στο παρόν καθεστώς ενίσχυσης ορίζεται με βάση το μέγεθος του φορέα, ήτοι:
α. για μικρές επιχειρήσεις, στο ποσό των 150.000 ευρώ,
β. για πολύ μικρές επιχειρήσεις, στο ποσό των 100.000 ευρώ.

 

Σύμφωνα με έρευνα της LeasePlan
Οι Έλληνες οδηγοί ανησυχούν για τα δεδομένα των οχημάτων τους

Η LeasePlan, σε συνεργασία με την κορυφαία εταιρεία ερευνών Ipsos, κυκλοφόρησε την ενότητα «Δεδομένα οχημάτων και ιδιωτικό απόρρητο» από την ετήσια έρευνα κοινής γνώμης Mobility Monitor.
Η έρευνα αποκαλύπτει ότι η πλειονότητα των οδηγών ανησυχεί για το ποια δεδομένα συλλέγονται από τα οχήματα και σε ποιον ανήκουν.
Τα πιο σημαντικά ευρήματα της έκδοσης «Δεδομένα οχημάτων και ιδιωτικό απόρρητο» της φετινής έρευνας Mobility Monitor είναι τα εξής:

Οι ανησυχίες για τα δεδομένα κατέχουν πρωταρχική θέση στο μυαλό πολλών Ελλήνων ερωτηθέντων, με το 66% (53% συνολικά) να ανησυχεί για το ποιος είναι κάτοχος των δεδομένων που συλλέγονται από τα οχήματά τους. Επιπλέον, το 62% (52% συνολικά) ανησυχεί για τα προσωπικά δεδομένα που μπορούν ακόμη να βρίσκονται σε οχήματα κατά την επιστροφή ή την πώλησή τους, ενώ το 57% (49% συνολικά) ανησυχεί για τη διαβίβαση των δεδομένων του σε τρίτους.

– Η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων ερωτηθέντων είναι διατεθειμένη να μοιραστεί (ανώνυμα) δεδομένα, εάν αυτά πρόκειται να βελτιώσουν την οδηγική εμπειρία. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο εάν τα δεδομένα που πρόκειται να μοιραστούν έχουν σαν στόχο: μείωση του κόστους καυσίμων και συντήρησης (στην περίπτωση αυτή, το 79% των Ελλήνων ερωτηθέντων και το 70% συνολικά είναι πρόθυμο να τα μοιραστεί), μείωση των εκπομπών του οχήματος (77% στην Ελλάδα και 68% συνολικά) μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και του χρόνου διαδρομής (76% στην Ελλάδα και 70% συνολικά), ή βελτίωση της απόδοσης του οχήματος (71% στην Ελλάδα και 66% συνολικά).

– Η ανωνυμία αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο ώστε να μοιραστούν οι οδηγοί τα δεδομένα τους. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες θα ήταν πρόθυμοι να μοιραστούν τα δεδομένα του οχήματος μόνο αν αυτό γινόταν ανώνυμα.
Το Mobility Monitor είναι μια διεθνής έρευνα που πραγματοποιείται σε πάνω από 4.000 άτομα από 16 διαφορετικές χώρες και αφορά τα σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί και η αυτοκινητοβιομηχανία.

 

Το Επιμελητήριο Άρτας ενημερώνει

Το Επιμελητήριο Άρτας ενημερώνει ότι ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Σπυρίδων –Άδωνις Γεωργιάδης, και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Ιωάννης Τσακίρης, έχουν θέσει από 11 Ιουνίου 2020 ημέρα Πέμπτη και ώρα 13:00, σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο για το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025, με αντικείμενο : (α) τις αναπτυξιακές ανάγκες και τις προκλήσεις σε εθνικό επίπεδο, (β)
τους αναπτυξιακούς στόχους του ΕΠΑ και την εξειδίκευσή τους σε προτεραιότητες, (γ) την κατανομή του προϋπολογισμού, καθώς και (δ) τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα- στόχους των αναπτυξιακών παρεμβάσεων που χρηματοδοτούνται από τους εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Το σχέδιο είναι προσβάσιμο στο σύνδεσμο σύνδεσμο www.opengov.gr/ypoian/?p=11187.
Στο πλαίσιο αυτό, καλείται να συμμετάσχει στη δημόσια διαβούλευση κάθε εμπλεκόμενος φορέας, κοινωνικός εταίρος και ενδιαφερόμενος, καταθέτοντας τις προτάσεις του για την όποια βελτίωση των διατάξεων του ανωτέρω κειμένου. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την 10 Ιουλίου 2020, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13.00.

 

Εκλογές του Συνδέσμου Ερασιτεχνών Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης
Πρόεδρος ο Κώστας Ζέρβας
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουνίου 2020 η Εκλογοαπολογιστική Γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ερασιτεχνών Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Άρτας στην οποία εγκρίθηκε ομόφωνα ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός του συνδέσμου. Στην συνέχεια διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ που έχει ως εξής:
Πρόεδρος : ΖΕΡΒΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Αντιπρόεδρος : ΤΣΩΝΟΣ ΜΑΡΙΟΣ
Γεν. Γραμματέας: ΓΕΡΟΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Ταμίας: ΤΣΙΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Μέλη: ΝΤΑΓΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Μέλη: ΓΑΛΗΝΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Μέλη: ΓΑΛΗΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη των παραπάνω εργασιών έγινε η καθιερωμένη ετήσια συνάντηση των μελών του συνδέσμου με τον πρόεδρο της ΚΕΔ/ΕΣΚΑΒΔΕ κ. Καρακώστα Σπύρο.
Συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούσαν τα μέλη του συνδέσμου έγινε απολογισμός της αγωνιστικής περιόδου 2019-20 και ανανεώθηκε το ραντεβού για τον Σεπτέμβριο.

 

Ερώτηση από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ερώτηση κατέθεσαν 27 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους και η Όλγα Γεροβασίλη, γραμματέας Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Άρτας, με πρωτοβουλία της Θ. Τζάκρη βουλευτή Πέλλας προς τον υπουργό Εσωτερικών με θέμα την «Προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων, Διευθύνσεων και Τμημάτων στις Περιφέρειες» στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Νότιου Αιγαίου, Κρήτης, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ηπείρου δεν έχουν εκδοθεί Προκηρύξεις για την πλήρωση θέσεων Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων, παρά το γεγονός ότι είχε δοθεί δύο φορές προθεσμία για την έκδοση των σχετικών Προκηρύξεων. Αυτονόητο είναι ότι, λόγω των αμέσως παραπάνω, αδρανεί και η προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων Προϊσταμένων Διευθύνσεων και Τμημάτων.

Προτεινόμενα για εσάς