Ανακαίνιση των καταστημάτων της κεντρικής πλατείας της Πράμαντας

Με ανάρτηση στο facebook ο Δήμαρχος Β. Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές ενημερώνει πως ο όροφος των καταστημάτων της Κεντρικής Πλατείας της Πράμαντας ανακαινίζεται πλήρως και διαμορφώνεται, ώστε να ενταχθεί στο συνολικό σχέδιο για την αισθητική αναβάθμιση του ιστορικού και εμπορικού κέντρου του χωριού και να αξιοποιηθεί για πολιτιστικούς λόγους.
Μέσω προγραμματικής σύμβασης με την Ενορία της Αγίας Παρασκευής και την Ιερά Μητρόπολη Άρτας ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων μελέτησε και ενέταξε το έργο σε πρόγραμμα του ΥΠΕΝ – ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ με συνολική χρηματοδότηση 180.000 € (144.000 € ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ + 34.000 € ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ).

Το έργο περιλαμβάνει:
• Κατασκευή παραδοσιακής στέγης από σχιστόπλακες
• Επένδυση όψεων με πέτρα
• Αλλαγή κουφωμάτων
• Διαμόρφωση εσωτερικών χώρων
• Ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός
Ο χώρος του ορόφου των καταστημάτων θα χρησιμοποιηθεί για τη λειτουργία Μουσείου για τους Πραμαντιώτες και Τζουμερκιώτες Μαστόρους της πέτρας, καθώς και για την έκθεση ιερών κειμηλίων της Ενορίας της Αγίας Παρασκευής Πραμάντων.
«Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την ένταξη χρηματοδότησης ενός ακόμη σημαντικού έργου και τις ευχαριστίες μου προς τον Αντιδήμαρχο Νίκο Βαϊτση, την Τεχνική Υπηρεσία και τους ειδικούς συνεργάτες για την συμβολή τους» σημειώνει ο Δήμαρχος.