Ανακοίνωση της ΑΡ.Π.Η για τη ΒΙΚΗ

Όπως συνέβη με την υπόθεση της SPIDER στα Γιάννενα , έτσι συνέβη και στην υπόθεση της ΒΙΚΗ. Οι επιχειρηματίες χρεοκόπησαν την εταιρία για να συνεχίσουν να κερδοσκοπούν με άλλους τρόπους και σε άλλες επιχειρηματικές προτάσεις, αναφέρει ανακοίνωση της ΑΡ.Π.Η. σχετικά με τις εξελίξεις στην αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ.
« Επιχειρηματικές προτάσεις που θα στηριχτούν σε δάνεια από τράπεζες , που θα γίνουν εργοστάσια και επιχειρήσεις, θα γίνουν υπεραξία των εργαζομένων, που θα γίνουν έξοδο των κερδών στο εξωτερικό και χρεοκοπία των επιχειρήσεων κατά το δοκούν.

Επιχειρηματικές προτάσεις που θα στηριχθούν στα ΕΣΠΑ και τη πρόθυμη Περιφέρεια που στηρίζει –ψυχή και σώματι- την καπιταλιστική εγκληματική αγυρτεία. Ένα καλοπαιγμένο έργο που διαρκώς επαναλαμβάνεται και αφήνει πίσω του εκατοντάδες ή χιλιάδες ανέργους, όπως είναι και οι 120 άνεργοι της ΒΙΚΗ.
Ας αφήσουν (κυβέρνηση και τοπικό κράτος) τη κοροϊδία και τη προσπάθεια να ξεπλυθούν μέσω της «φιλανθρωπίας». Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων ΤΩΡΑ. Άμεση κρατικοποίηση όσων εταιριών κλείνουν με εργατικό και λαϊκό έλεγχο. Εθνικοποίηση-κρατικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας .

Δημοκρατικός παραγωγικός προγραμματισμός με βάση τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα.
Καλούμε τα Εργατικά Κέντρα της Ηπείρου να πάρουν πρωτοβουλία συντονισμού όλων των απολυμένων και απλήρωτων εργαζομένων σε μια σειρά επιχειρήσεις που έχουν κλείσει σε όλη τη περιοχή και να διαμορφώσουν όρους σύγκρουσης με την κυρίαρχη πολιτική , μια σύγκρουση που αποτελεί απαραίτητο όρο για να ανοίξει άλλος δρόμος προς όφελος των εργαζόμενων και της πληττόμενης πλειοψηφίας».

Προτεινόμενα για εσάς