Ανακοίνωση του Σπύρου Ριζόπουλου για τα κρούσματα κορωνοϊού στην Άρτα

Τους φόβους του « Να μη γίνει η Άρτα Καστοριά. Η Περιφέρεια Ηπείρου προ των ευθυνών της» εκφράζει με ανκοίνωσή του ο Σπύρος Ριζόπουλος επικεφαλής της παράταξης Ορίζοντες Ηπείρου.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Ριζόπουλος σημειώνει πως « Όταν δεν υπάρχει πολιτική υπάρχει παραπολιτική και όταν δεν υπάρχει πληροφόρηση υπάρχει παραπληροφόρηση. Τους μήνες που συμμετέχουμε στην αντιπολίτευση της Περιφέρειας Ηπείρου έχει καταστεί σαφές ότι στα μεγάλα ζητήματα που έχουν προκύψει -όπως το μεταναστευτικό, η ανάπτυξη και τώρα η πανδημία του κορωνοϊού- η Περιφερειακή αρχή έχει δείξει ότι ακολουθεί μια πεπατημένη λογική χρόνων που πλέον δεν ανταποκρίνεται στο σύγχρονο πνεύμα διοίκησης, στη σοβαρότητα των προβλημάτων και την αλλαγή των αναγκών της κοινωνίας».

Και μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση ο κ. Ριζόπουλος τονίζει και τα εξής: «Όλο αυτό συνδέεται με τα όσα συμβαίνουν σήμερα στην Άρτα. Το πρώτο κρούσμα σε συγκεκριμένη επιχείρηση της περιοχής εντοπίστηκε την Παρασκευή. Από την ημέρα εκείνη, ακριβώς επειδή υπάρχει η «καταπίεση» της μη πληροφόρησης για να μην αποκαλύπτονται τα στραβά της λειτουργίας της Περιφέρειας Ηπείρου, η διεύθυνση Υγιεινής Π.Ε. Άρτας εργάζεται μόνη της σε αυτό το ζήτημα χωρίς καμία συμμετοχή της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου. (…) Ρωτάμε λοιπόν γιατί ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί ότι θα εφαρμοστεί το πρωτόκολλο που υπάρχει για όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις (χωριά, περιοχές, νομούς, κρουαζιερόπλοια κ.λπ). Και αν όπως προβλέπεται οι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη μονάδα θα τεθούν όλοι σε καραντίνα στα σπίτια τους για 14 ημέρες. Επίσης, πρέπει να επισημάνουμε το εξής: Αντιλαμβανόμαστε, διαβάζοντας και τα μέσα της Άρτας, ότι υπάρχει τεράστια σύγχυση σε σχέση με το ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα. Ας τα βάλουμε σε μια σειρά.

Πρώτον να ξεκαθαριστεί ότι ουσιαστικά το κρούσμα δεν δημιουργήθηκε μέσα στο εργοστάσιο ήρθε απ’ έξω. Αλλά από την ταραχή και την παραπληροφόρηση έχει δημιουργηθεί κακώς η εικόνα ότι φταίει το ίδιο το εργοστάσιο. Το οποίο οδηγεί στο λογικό συμπέρασμα: Εάν έχει έρθει απ’ έξω, από την κοινωνία, περισσότερο θα πρέπει να προβληματίζει την πολιτική προστασία της Ηπείρου ποια είναι ακριβώς η κατάσταση στην Άρτα γενικώς και όχι μόνον μέσα στην μονάδα. Γιατί δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι αν κλείσουμε τη μονάδα -που έτσι κι αλλιώς πρέπει να ακολουθήσει το πρωτόκολλο- λύνουμε το πρόβλημα.

Επιπλέον η έλλειψη σαφούς πληροφόρησης από την γραμματεία πολιτικής προστασίας Ηπείρου έχει δώσει έδαφος στην παραπληροφόρηση ότι υπάρχει πρόβλημα και με τα προϊόντα της μονάδας. Αυτό θέτει σε κίνδυνο και την οικονομία της πρωτογενούς παραγωγής της περιοχής κάτι που θα πλήξει τους κτηνοτρόφους οι οποίοι παρέχουν τις πρώτες ύλες. (…) Ο φόβος των Οριζόντων Ηπείρου σήμερα είναι δεν έχουμε την πραγματική εικόνα τους μεγέθους τους προβλήματος στην Άρτα. Εύλογο είναι, με δεδομένο το παράδειγμα της Καστοριάς αλλά και άλλων νομών, να θέλουμε να ζητήσουμε άμεσα την παρέμβαση της κεντρικής υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας γιατί είναι σαφές ότι η Περιφερειακή Αρχή της Ηπείρου (Περιφερειάρχης, αντιπεριφερειάρχης Άρτας και γραμματέας Πολιτικής Προστασίας της Ηπείρου) αδυνατούν να χειριστούν το πρόβλημα.
Δεν πρέπει η Άρτα να γίνει Καστοριά. Αυτό πρέπει να το αποφύγουμε με κάθε δυνατό τρόπο».

Προτεινόμενα για εσάς