Ανακοίνωση του Συλλόγου «Επιστήθιοι Φίλοι Άρτας»

Για το επίδομα ύψους 200 ευρώ, για αεροθεραπεία σε ογκολογικούς ασθενείς με καρκίνο πνεύμονα. Τα αιτήματα πρέπει να υποβληθούν έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023, ενημερώνει ο Σύλλογος, «Επιστήθιοι Φίλοι – Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών και Φίλων Άρτας» που αναφέρει: «Η αποζημίωση αεροθεραπείας χορηγείται σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις των πνευμόνων, με πιστοποιημένη αναπηρία ίση ή μεγαλύτερη του 67%, όπως παλαιά φυματίωση, χειρουργηθέντα καρκίνο πνευμόνων, πνευμονοκοκίωση, κυστική ίνωση και σε ασθενείς με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου, που είναι σε χρόνια αιμοκάθαρση, περοτοναϊκή διήθηση ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού, ήπατος, πνεύμονα και καρδιάς. Για περισσότερα διαβάστε παρακάτω την εγκύκλιο ή απευθυνθείτε στο τοπικό γραφείο ΕΟΠΠΥ».

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ
Για την πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης της ΝΔ
Η μομφή του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση της ΝΔ είναι δεδομένη και διαρκής, αφορά το δυσώδες σκάνδαλο των υποκλοπών, όπως και το σύνολο των προβλημάτων που συσσωρεύονται στις πλάτες του λαού. Αυτή τη μομφή το ΚΚΕ την εκφράζει εδώ και τέσσερα χρόνια, όχι μόνο μέσα στη βουλή με την καταψήφιση των αντιλαϊκών νομοσχεδίων της ΝΔ, αλλά κυρίως μέσα στον καθημερινό αγώνα, παντού όπου εκδηλώνονται οι συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής.
Αυτή η μομφή, όμως, δεν εξαιρεί κανένα από τα κόμματα που, είτε προηγούμενα από τη θέση της κυβέρνησης είτε τώρα από τη θέση της αντιπολίτευσης, υπηρετούν τα κρίσιμα βάθρα αυτής της πολιτικής, ακόμη και στο επίμαχο ζήτημα των υποκλοπών, συνδιαμορφώνοντας το θεσμικό πλαίσιο των παρακολουθήσεων και της συγκάλυψης και στηρίζοντας το σημερινό σάπιο σύστημα και το κράτος του.
Αυτά τα ζητήματα θα αναδείξει το ΚΚΕ με τη συμμετοχή του στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας και με την καταψήφιση της κυβέρνησης. Όμως, η πραγματική μομφή του λαού θα κριθεί με τον αγώνα και με την ψήφο του. Για να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να γίνει ο ίδιος ο λαός το αντίπαλο δέος στη σήψη και την αντιλαϊκή πολιτική, με ένα ΚΚΕ πιο δυνατό.

Κλειστό Γυμναστήριο της Λιμνοπούλας 
Τριήμερη αγωνιστική δράση με οκτώ αγώνες βόλεϊ και μπάσκετ
Το πρόγραμμα αρχίζει από σήμερα Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, με το τοπικό ντέρμπι στο βόλεϊ, για την Α2 Εθνική Γυναικών ανάμεσα σε ΠΑΣ Γιάννινα και ΑΣ Γιάννενα και συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Ιανουαρίου.
Οι αγώνες βόλεϊ το Σαββατοκύριακο είναι για την Α2 Εθνική Γυναικών, για τη Β’ Εθνική Ανδρών και Γυναικών και για τις κατηγορίες Κ18 Αγοριών και Κοριτσιών, ενώ οι αγώνες μπάσκετ είναι για την Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ και για το Κύπελλο Ελλάδας με αμαξίδιο.
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Πέμπτη 26 Ιανουαρίου:
20.00: Βόλεϊ Α2 Γυναικών / ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΣ Γιάννενα
Σάββατο 28 Ιανουαρίου:
13.30: Βόλεϊ Κ18 Αγοριών / ΑΣ Γιάννενα – ΑΣΠ Ερμής
15.30: Βόλεϊ – Β’ Εθνική Γυναικών / ΑΓΣΙ – ΑΟ Φιλίας
18.00: Βόλεϊ – Α2 Γυναικών / ΠΑΣ Γιάννινα – Φιλαθλητικός Λαρ.
20.30: Μπάσκετ με Αμαξίδιο (Κύπελλο Ελλάδας) / IBC – Ηρόδικος Κομοτηνής
Κυριακή 29 Ιανουαρίου:
15.00: Βόλεϊ Κ18 Κορίτσια / ΠΑΣ Γιάννινα – ΚΑΟ Αχιλλέας
17.00: Βόλεϊ Β’ Εθνική Ανδρών / ΑΣ Γιάννενα – Ελπίδες Λευκάδας
19.30: Μπάσκετ – Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ / Αστράκα – Θρύλος Ιωαννίνων.