Αναλαμβάνει ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου Άρτας ο Β. Ντάκουλας

Με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ του διορισμού του Ευάγγελου Ντάκουλα στη θέση του Διοικητή στο Νοσοκομείο Άρτας, όλα είναι έτοιμα για να αναλάβει και επίσημα Διοικητής του Νοσοκομείου Άρτας. Η ορκωμοσία και η παράδοση – παραλαβή από την προηγούμενη διοίκηση, θα γίνει, έως το τέλος της εβδομάδας παρουσία του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη.
Ο Εκπαιδευτικός στο επάγγελμα, Βαγγέλης Ντάκουλας κατάγεται από την Πρέβεζα είναι πτυχιούχος του τμήματος οικονομικών του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με ειδίκευση στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα διασφάλισης ποιότητας της σχολής θετικών επιστημών και τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, ενώ διετέλεσε Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πρέβεζας της Ν.Δ .

Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας
Αγία Παρασκευή Καταρράκτη – Κοπή πίτας
Πρώτη εξόρμηση για το 2020 δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο από την κοπή της πίτας, που φέτος πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στον Καταρράκτη. Τα μέλη του συλλόγου μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, και έχοντας ως σύμμαχο τον καλό καιρό απόλαυσαν τη διαδρομή.


Η πεζοπορία μας ξεκίνησε από το χωριό των Αγνάντων και αρχικά κινηθήκαμε σε τσιμεντένιο δρόμο ο οποίος σύντομα έδωσε τη θέση του σε ανηφορικό μονοπάτι μέσα σε δάσος. Κατόπιν μέσω αυτού φτάσαμε στην Αγία Παρασκευή, η οποία προσφέρει πανοραμική θέα στο χωριό του Καταρράκτη, στον επιβλητικό όγκο των Τζουμέρκων, στον Αμβρακικό, και στους υπόλοιπους ορεινούς όγκους της Ηπείρου.
Αφού συγκεντρώθηκε όλη η ομάδα, παρουσία του αντιδημάρχου κ. Τζουμάκα, έγινε η κοπή της πιτας από τον πρόεδρο του συλλόγου μας Κίμωνα Καλιακάτσο.
Ευχαριστούμε πολύ το φούρνο του Μπαρμπά – Θωμά στο Κανάλι που προσέφερε τις πίτες και το δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων. Τέλος θερμές ευχαριστίες στους δωροθέτες του συλλόγου: το κατάστημα Μπέκιος, και τον ξενώνα Μαρουσώ στη Ροδαυγή.

Στις Π.Ε. Ιωαννίνων και Άρτας
Πρόσκληση του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων
Στις 20/01/2020 ξεκινά η υποβολή προτάσεων για τη νέα πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιφέρειας Ηπείρου «Διαχείριση Βιοαποβλήτων στην Περιφέρεια Ηπείρου (Ά κύκλος)».
Στο πλαίσιο της πρόσκλησης – συνολικής δημόσιας δαπάνης 2.500.000 ευρώ – θα χρηματοδοτηθούν δράσεις που αφορούν την οικιακή κομποστοποίηση και τη διαλογή στην πηγή (χωριστής συλλογής) βιοαποβλήτων. Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει να συμβάλλουν στον ειδικό στόχο «Πρόληψη παραγωγής αποβλήτων, προετοιμασία προς επαναχρησιμοποίηση, χωριστή συλλογή και ανακύκλωση αποβλήτων, συμπεριλαμβανομένης της κομποστοποίησης», του θεματικού στόχου «Διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικής χρήσης των πόρων».
Οι δυνητικοί δικαιούχοι είναι οι Δήμοι των Π.Ε. Ιωαννίνων και Άρτας της Περιφέρειας Ηπείρου.

Προϋπόθεση χρηματοδότησης των δράσεων είναι να υφίσταται διαθέσιμος ή υλοποιείται κατάλληλος αποδέκτης των Βιοαποβλήτων (ΜΕΒ) ή να υπάρχει σχετική έγγραφη βεβαίωση/δέσμευση του αρμόδιου ΦΟΔΣΑ για την παραλαβή των βιοαποβλήτων και περιγραφή ενδιάμεσης λύσης της διαχείρισής τους κατάλληλων προδιαγραφών, μέχρι την ολοκλήρωση των κατάλληλων μόνιμων υποδομών διαχείρισης προδιαλεγμένων βιοαποβλήτων που προβλέπονται στον εγκεκριμένο ΠΕΣΔΑ Ηπείρου.
Οι προτάσεις θα υποβληθούν από τις 20/01/2020 έως τις 30/04/2020 και ώρα 14.00 και θα εφαρμοστεί η μέθοδος της Συγκριτικής Αξιολόγησης. Περαιτέρω πληροφορίες για το Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020, το σύστημα διαχείρισης, το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης των πράξεων, τους κανόνες επιλεξιμότητας των δαπανών των πράξεων, καθώς και οποιαδήποτε πληροφορία για την υποβολή των προτάσεων βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.peproe.gr. Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να απευθύνονται επίσης στην κ. Σοφία Τσιτουρίδου, τηλέφωνο 2651 3 60512.

Ημερίδα για το EL SALVADOR
Ο Γενικός Πρόξενος του El Salvador στην Ελλάδα κος Παναγιώτης Κουτσίκος διοργανώνει ομιλία με θέμα «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟ EL-SALVADOR» που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του Money Show.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020, ώρα 18:00 – 20:00, στο Ξενοδοχείο Divani – Caravel, αίθουσα ΦΛΩΡΙΝΑ (ισογειο), Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Αθήνα
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
18:00 – 18:10 Προσέλευση – εγγραφή
18:10 – 18:35 Θέμα «Ανάπτυξη επιχειρηματικών σχέσεων με το El-Salvador»
Εισηγητής: Παναγιωτης Κουτσικος, Επιχειρηματίας- Γενικός Πρόξενος του El Salvador στην Ελλάδα.
18:35 – 19:00 Θεμα «Συνεργασία Eλληνικών και El Salvador Επιχειρήσεων»
Εσηγητής: Κος Αλεξίου Θάνος , R&D εταιρεία ΜΙΚΕΛ.
19:00 – 20:00 Ερωτήσεις-Συζήτηση.
Συντονιστής: Κος Σαμαράς Νίκος
Πρόεδρος Ελληνοελβετικού Επιμελητηρίου , Ιδιοκτήτης Globalweb tv
Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΊΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Προτεινόμενα για εσάς