Αναφορά Χρήστου Γκόκα για τα πορτοκάλια προς χυμοποίηση στη νέα ΚΑΠ

Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με την επιστολή των Επιμελητηρίων Αργολίδας, Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Θεσπρωτίας, Λακωνίας, Πρέβεζας και Χανίων, σύμφωνα με την οποία αιτούνται να συμπεριληφθούν τα πορτοκάλια προς χυμοποίηση στη νέα ΚΑΠ 2021-2027 για συνδεδεμένη ενίσχυση.
Ειδικότερα στην επιστολή τους τονίζουν ότι για να ανταπεξέλθουν, οι παραγωγοί πορτοκαλιών, στις οικονομικές δυσκολίες και τα αδιέξοδα που βρίσκονται, είναι επιτακτική ανάγκη η συνέχιση της συνδεδεμένης ενίσχυσης για το προϊόν αυτό.

Επιπλέον επισημαίνουν τη σημασία του πορτοκαλιού, ως βασικό προϊόν παραγωγής για τις περιοχές που αντιπροσωπεύουν τα εν λόγω Επιμελητήρια, αλλά και για την εξαγωγική δραστηριότητα της χώρας, καθώς σ΄ αυτούς τους τομείς απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι.
Επιπρόσθετα αναφέρουν ότι η παραγωγή πορτοκαλιού συμβάλει στη βιομηχανία χυμοποίησης, στην παραγωγή ζωοτροφών, στο εμπόριο των νωπών φρούτων, με μεγάλα ποσοστά εξαγωγών, στην απασχόληση, κυρίως στις επαρχιακές πόλεις, με την παραγωγή υποπροϊόντων, αλλά και στην ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης με την αξιοποίηση των πρώτων υλών της εγχώριας παραγωγής.
Τέλος ο κ. Γκόκας καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να λάβει υπόψη του το σοβαρό αυτό θέμα και να παραμείνει το πορτοκάλι προς χυμοποίηση, στη συνδεδεμένη ενίσχυση και στη νέα ΚΑΠ 2021-2027.