Ανεμοστρόβιλος έπληξε Θεοδώριανα- Μελισσουργούς

Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη δηλώνει ο Χρήστος Χασιάκος

Τα ορεινά χωριά των Τζουμέρκων χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία και τις έντονες βροχοπτώσεις που πλήττουν από διημέρου την Ήπειρο.
Ανεμοστρόβιλος έπληξε την ορεινή Άρτα, το απόγευμα της Δευτέρας, συνοδευόμενος από ισχυρή βροχή, προκαλώντας ζημιές σε σπίτια.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κ. Τζουμέρκων Χρήστο Χασιάκο, οι άνεμοι κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα, υπήρξαν καταπτώσεις βράχων, αλλά και ζημιές κυρίως σε στέγαστρα, καμινάδες, ενώ δήλωσε πως η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.

Πιο έντονα φαινόμενα παρουσιάστηκαν στην περιοχή των Θεοδώριανων Άρτας με έναν ανεμοστρόβιλο να σηκώνει σκεπές, καμινάδες και στέγαστρα, ενώ το ίδιο συνέβη στην περιοχή των Μελισσουργών, όπου σημειώθηκαν και πτώσεις δέντρων και στύλων της ΔΕΗ.
Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με τον Μετεωρολογικό Σταθμό Θεοδωριανών, η ταχύτητα του ανέμου ήταν 93,3Km/h (10BF), ενώ το ύψος της βροχής έφτασε στα 103mm/ώρα στις 10:36.
Σύμφωνα με τους κατοίκους του χωριού έχουν γίνει αρκετές ζημιές ενώ ανάλογα καιρικά φαινόμενα έπληξαν και τους Μελισσουργούς, με σκεπές να αποκολλώνται, με κολώνες της ΔΕΗ να γέρνουν, όμως υπήρξε άμεση παρέμβαση από συνεργεία για την αποκατάσταση των ζημιών.

Οι καταπτώσεις βράχων και φερτά υλικά από χείμαρρους δυσχεραίνουν την κυκλοφορία των οχημάτων στο επαρχιακό δίκτυο των Ιωαννίνων και της Άρτας και για αυτό έχουν τεθεί σε λειτουργία, 14 μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας.
Πλημμυρικά φαινόμενα παρατηρούνται στον παράδρομο της Εγνατίας Οδού, στο ύψος του Κατσικά, αλλά και σε καλλιεργήσιμα χωράφια στην περιοχή, ενώ ορμητικά νερά δημιούργησαν, προβλήματα στο κέντρο των Πραμάντων αφού φερτά υλικά έφραξαν φρεάτια και πλημμύρισε το κέντρο του χωριού, όπου χρειάστηκε παρέμβαση της Πυροσβεστικής και συνεργείων του δήμου.

Προτεινόμενα για εσάς