Ανοιχτός για το κοινό ο ΦΑΡΟΣ ΚΟΠΡΑΙΝΑΣ

Για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλιακών Βοηθημάτων ανοίγει ο φάρος της Κόπραινας.
Τη δυνατότητα να δει από κοντά ναυτιλιακά βοηθήματα στον φάρο Κόπραινας θα έχει το κοινό στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλιακών Βοηθημάτων. Το κοινό μπορεί να επισκεφθεί τον φάρο από το Σάββατο 29 Ιουνίου έως και Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019,και να ξεναγηθεί, από τις 10.00 το πρωί έως 19.00.

Περιοδεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Άρτας
Σε Καμπή-Αμμότοπο- Αμπέλια-Χανόπουλο

Περιοδεία σε Καμπή – Αμμότοπο – Αμπέλια Χανόπουλο πραγματοποίησε, το βράδυ της Τετάρτης 26 Ιουνίου 2019, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Άρτας μαζί με υποψήφιους βουλευτές του νομού μας.
Συζήτησαν με τους κατοίκους για όσα σημαντικά επιτεύχθηκαν τα τελευταία 4 χρόνια στην περιοχή μας, αλλά και για τις προγραμματικές δεσμεύσεις για την ερχόμενη τετραετία 2019 – 2023, καθώς υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «και σε αυτή την περιοδεία επιβεβαιώθηκε το κλίμα αισιοδοξίας και αποφασιστικότητας για την μεγάλη εκλογική και πολιτική ανατροπή, καθώς οι συμπολίτες μας αντιλαμβάνονται ότι η εκλογική μάχη της 7ης Ιουλίου έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και -το κυριότερο- διαφορετικό διακύβευμα απ’ ότι η ευρωκάλπη. Τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας. Για την Άρτα που μας αξίζει».

Εκδήλωση για τη ζωή και το έργο του Ιωάννη Πρίντζου
Ο Δήμος Ιωαννιτών διοργανώνει εκδήλωση- αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Ιωάννη Πρίντζου «του γιατρού των φτωχών», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Ιουνίου και ώρα 19.30 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής». Στην εκδήλωση την οποία θα χαιρετήσει ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, θα προβληθεί και σχετικό video.

Άρτα:1ο τουρνουά ποδοσφαίρου 2×2 με ρομπότ ανοιχτών τεχνολογιών
Μετά την επιτυχή διεξαγωγή της ημέρας Arduino (Arduino Day 2019) στην Άρτα, η «Σύγχρονη Εκπαιδευτική» διοργανώνει και το 1ο Τουρνουά ποδοσφαίρου με ρομπότ 2×2 Ανοιχτών Τεχνολογιών.
Στο Τουρνουά θα έχετε την δυνατότητα να δείτε κατασκευές – προγραμματισμό και παιχνίδια STEM που εντυπωσιάζουν τα παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο, και φυσικά να γνωρίσετε από κοντά τη χρησιμότητα του ανοικτού λογισμικού (Open Source) και ανοικτού υλικού (Open Hardware).
Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) και την Ελληνική Εκπαιδευτική Ένωση για το STEM(Ε3STEM).
Η παρακολούθηση και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Ώρα έναρξης 11:00 π.μ.
Υπεύθυνος Υλοποίησης: Σπυρίδων Ντούβαλης μέλος της Ε3STEM.
Τηλ. Επικοινωνίας και δηλώσεων συμμετοχής: 2681303407

Γιώργος Στύλιος: Η ανακατασκευή των παλιών δικαστηρίων δεν έχει ακόμη ξεκινήσει 

«Παρόλες τις εξαγγελίες από επίσημα χείλη της Κυβέρνησης, το Ειρηνοδικείο και το Πταισματοδικείο Άρτας εξακολουθούν να στεγάζονται σε μισθωμένο κτίριο που δεν πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις», σχολίασε ο Γιώργος Στύλιος, αναφερόμενος στη στασιμότητα που επικρατεί στις εργασίες ανακατασκευής του κτιρίου των παλαιών Δικαστηρίων Άρτας.
«Μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το έργο δεν έχει αρχίσει να υλοποιείται ακόμη», ανέφερε ο κ. Στύλιος ο οποίος τόνισε ότι: «Τα ιδιοκτησιακά θέματα του κτηρίου είχαν λήξει από το 2014, επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας. Είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων ενώ υπήρχε σχετική μελέτη της τάξης του ενός εκατομμυρίου ευρώ».

Ο ο κ. Στύλιος είχε συνεργαστεί με το με το Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας και είχε αναδείξει το θέμα πολλές φορές μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
«Η απερχομένη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, υποσχέθηκε πολλές φορές την ανακατασκευή των παλαιών Δικαστηρίων Άρτας, όμως η Νέα Δημοκρατία ως αυριανή Κυβέρνηση θα είναι αυτή που θα το κάνει πράξη», δήλωσε καταλήγοντας ο κ. Στύλιος.

 

Ο Σύλλογος Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου Άρτας συμμετείχε στους 32ους Πανελλήνιους αγώνες Βετεράνων που διεξήχθηκαν στην Καρδίτσα με τους αθλητές μέλη του Ελπίδα Γιώτη και Λάμπρο Πανάγο. Με δύσκολες συνθήκες λόγω ζέστης κατάφεραν 5η θέση σε 100 και 200μ για Λάμπρο Πανάγο και 3η θέση στα 5000μ για Ελπίδα Γιώτη εμπλουτίζοντας με ένα ακόμη μετάλλιο την συλλογή του. Επόμενη στάση του συλλόγου το Πανευρωπαϊκό.

Επίσκεψη Μερόπης Τζούφη και Χρήστου Μαντά σε ΠΓΝΙ και «Χατζηκώστα»
Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» επισκέφτηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μερόπη Τζούφη και Χρήστος Μαντάς, όπου συνομίλησαν διεξοδικά με μέλη των Διοικήσεων και εργαζόμενους.
Ο Διοικητής του ΠΓΝΙ κ. Βασίλης Τσίκαρης ενημέρωσε τους υποψήφιους βουλευτές Ιωαννίνων για τη λειτουργία του νοσοκομείου και τη νέα πτέρυγα, ενώ επεσήμανε την ανάγκη δημιουργίας νέων κλινικών και αναβάθμιση των υπαρχόντων. Επίσης, αναφέρθηκε στη διαδικασία πρόσληψης εργαζομένων στην καθαριότητα, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει.
Κοινή διαπίστωση αποτέλεσε πως το ΠΓΝΙ παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, παράγει πλούσιο ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο και διαθέτει άρτιο ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, αποτελώντας το μεγαλύτερο και πιο πλήρες νοσοκομείο της Δυτικής Ελλάδας και ένα από τα πιο καινοτομικά νοσοκομεία της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, η πρόσφατη ένταξη του ΠΓΝΙ στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης (4.5 εκατ. €) και η τοποθέτηση νέου τομογράφου (PET-CT) αναμένεται να συμβάλλει στην περαιτέρω αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Οι Μερόπη Τζούφη και Χρήστος Μαντάς πραγματοποίησαν επίσης συνάντηση με αντιπροσωπεία εργαζομένων στην καθαριότητα τονίζοντας πως συμμερίζονται απόλυτα την αγωνία τους για την επόμενη ημέρα, υπενθυμίζοντας πως η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποκατέστησε τους μισθούς και τις εργασιακές τους σχέσεις, απομακρύνοντας τα εργολαβικά συμφέροντα από το χώρο της Δημόσιας Υγείας.

ΕΙΠΑΝ

Η χώρα πρέπει να έχει πολιτική σταθερότητα, πρέπει να έχει όμως και πολιτική ωριμότητα. Εμείς έχουμε το πολιτικό μας πλαίσιο, αν το μόνο πράγμα που ενδιαφέρει τη Νέα Δημοκρατία είναι το πώς θα ξανακάνει τα ίδια λάθη του παρελθόντος με αυτοδυναμίες οι οποίες δεν λειτούργησαν και έφεραν τη χώρα με το ενάμισι πόδι στη χρεοκοπία όπως την περίοδο 2004-2009 εμείς είμαστε σε ένα άλλο μετερίζι. Πιστεύουμε ότι το δίλημμα δεν είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης, είναι πρόοδος απέναντι στη συντήρηση.
Από τη συνέντευξη του Εκπρόσωπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλου Χρηστίδη στον Alpha 9.89

«Παραμένω σταθερός στις αρχές και αξίες της Αριστεράς. Καλώ τους συμπολίτες μου να απαντήσουμε αποφασιστικά στα fake news, τις επιθέσεις και την προπαγάνδα που δεχθήκαμε από συγκεκριμένα πολιτικά κέντρα και ΜΜΕ λόγω της απόφασής μας να επιμείνουμε προοδευτικά και αριστερά. Θα κάνω ό,τι μπορώ για ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος, που ρίχνει το βάρος στην Παιδεία, την Υγεία, την Κοινωνική Αλληλεγγύη και εγγυάται τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα. Για τη βιώσιμη ανάπτυξη του νότιου παραλιακού μετώπου με έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος. Δίνω τη μάχη για τη νίκη της Αριστεράς απέναντι στη συντηρητική παράταξη στην περιοχή όπου ζω στο Νότιο Τομέα της Β Αθηνών. Για να κερδίσουμε το αύριο».
Από τη συνέντευξη του Θανάση Θεοχαρόπουλου στην Εφημερίδα των Συντακτών

«Η συνεργασία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος με την Ένωση Κεντρώων έρχεται ν’ αποτελέσει το αλεξίσφαιρο γιλέκο στην κοινωνική ισοπέδωση που εξυφαίνεται από μια νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που ορμητικά έρχεται. Έτσι, λοιπόν, παρά την δυσκολία του εγχειρήματος της επανεκλογής μου, με υψηλό ρίσκο και με αυταπάρνηση δίνω την μάχη και προσκαλώ και όσους με άκουγαν στις εξεταστικές της Βουλής, στις τηλεοπτικές μου εκπομπές και από το βήμα της Βουλής να συστρατευθούν ή τουλάχιστον κάθε οικογένεια να δώσει μια ψήφο γιατί είναι η ώρα να μην εκχωρήσουμε λευκή επιταγή καθορισμού της μοίρας μας στους εκφραστές του νεοφιλελευθερισμού».
Από τη συνέντευξη του Νίκου Νικολόπουλου στην ERT.

Προτεινόμενα για εσάς