Αντιπαράθεση Περιφερειάρχη Ηπείρου και του επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου για τα διόδια της Εγνατίας

Αλ. Καχριμάνης: από τριάρια έχει «χορτάσει» ο κόσμος

Σπ. Ριζόπουλος: Όλη η αλήθεια και τα «Πατσάρια με κούμπλα»

Σχετικά με την δικαίωση της Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη στην προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπου ζήτησαν την απαλλαγή των κατοίκων της Π.Ε. Ιωαννίνων από τα τέλη διοδίων στους σταθμούς Τύριας, Δροσοχωρίου και Μαλακασίου, ο Αλέξανδρος Καχριμάνης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:
«Για να μην ξεχνιόμαστε:
Η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Περιφερειάρχης προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζήτησαν την απαλλαγή των κατοίκων της Π.Ε. Ιωαννίνων από τα τέλη διοδίων στους σταθμούς Τύριας, Δροσοχωρίου και Μαλακασίου. Ενήργησαν αθόρυβα, συστηματικά και μεθοδικά για να καταλήξουν σε αυτό το απίστευτο – για πολλούς-αποτέλεσμα που έλαβε πανελλαδικές διαστάσεις.

Όταν η Περιφέρεια Ηπείρου κατέθετε την αίτηση στο ΣτΕ, ο επικεφαλής – σήμερα- της περιφερειακής παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» δήλωνε δημόσια στις 6/12/2017:
«…H Περιφέρεια «απάντησε» με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να καταπέσει η σχετική υπουργική απόφαση {..} μιλάμε ευθέως για κοροϊδία. Και μάλιστα με συνωμοτικά χαρακτηριστικά. {…} θεωρούμε βέβαιο ότι η σχετική προσφυγή θα απορριφθεί γιατί δεν υπάρχει κανένα νομικό ή άλλο έρεισμα για να υπάρξει εξαίρεση σε έναν από τους σταθμούς διοδίων. Κάτι τέτοιο θα είχε αλυσιδωτές επιπτώσεις σε όλη την επικράτεια».
Χθες η παράταξη του ιδίου σε ανακοίνωσή της … πανηγύριζε, υποστηρίζοντας:
«… θυμίζουμε ότι η παρέμβαση στο ζήτημα των διοδίων στα όρια του νομού Ιωαννίνων, {…} έγινε προεκλογικά, όταν ζητήσαμε από την Περιφέρεια να προσφύγει στο ΣτΕ για τους κατοίκους όλης της Π.Ε Ιωαννίνων {…}. Αναγκάστηκε τότε ο Περιφερειάρχης μέσα σε λίγες ώρες {…} να αποδεχτεί την πρότασή μας και να καταθέσει την προσφυγή. Αυτά, προς υπενθύμιση γιατί ορισμένα πράγματα πρέπει να τα λέμε για να μην ξεχνιόμαστε».
Αν τη δήλωση αυτή την είχε κάνει σήμερα, θα μπορούσε τουλάχιστον να τη «συμμαζέψει» σαν πρωταπριλιάτικο αστείο. Όμως ατυχώς «έχασε» και αυτή την «ευκαιρία». Και επειδή αρέσκεται στα ευφυολογήματα, ας έχει υπόψη του, ότι από… τριάρια (όπως λένε και στα Γιάννενα) έχει «χορτάσει» ο κόσμος….»

Απάντηση Ριζόπουλου
Στην ανακοίνωση Καχριμάνη, ανταπάντησε ο επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» στην οποία αναφέρει τα εξής:
«Όλη η αλήθεια και τα «Πατσάρια με κούμπλα» της τεσσαρακονταετίας Καχριμάνη
Για να μην ξεχνιόμαστε:
Την υπόθεση των διοδίων της Εγνατίας και των λανθασμένων ενεργειών του κ. Καχριμάνη τις άνοιξε με την αρθογραφία του ο Σπύρος Ριζόπουλος τον Αύγουστο του 2017(https://www.rp.gr/diodia-drosoxoriou-to-lathos-sigxoreitai-k-kaxrimani-to-psema-oxi/)
Γίνεται σαφές ότι η παρέμβαση του Σπύρου Ριζόπουλου στην οποία καταγράφονταν όλο το ιστορικό των λάθος χειρισμών της υπόθεσης των διοδίων ήταν εκείνη που έσυρε την Περιφέρεια στο ΣτΕ κάτι που ανακοινώθηκε υπό το καθεστώς του πανικού του κ. Καχριμάνη.
Η δική μας ανταπάντηση σε ότι αφορά την απόφαση του ΣτΕ ήταν άμεσα συνδεδεμένη με το γεγονός ότι μέχρι το τέλος του 2019 και η Εγνατία και το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας έπρεπε να είχαν ιδιωτικοποιηθεί στο πλαίσιο των υποχρεώσεων του ΤΑΙΠΕΔ.
Ως εκ τούτου η προσφυγή στο ΣτΕ ήταν μια κίνηση εντυπωσιασμού.
Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο γνωρίζουν άπαντες ότι με την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης δεν πρόκειται να ισχύσει αυτό το καθεστώς.

Συνεπώς η καθυστέρηση του διαγωνισμού που σώζει την παρτίδα είναι εκείνο που θεωρείται ως πολιτική επιτυχία;
Ο πανικός των τελευταίων μηνών μετά τις απανωτές αποτυχίες που βαραίνουν προσωπικά τον Περιφερειάρχη είναι ολοφάνερος:
-Ιόνια οδός
-Φυσικό αέριο
-Διαχείριση πανδημίας
-Επιδότηση μικρομεσαίων
-Επιδότηση εστίασης
-Μεταναστευτικό
-Απορροφητικότητα ΕΣΠΑ
-Απορρίμματα
-Διαγωνισμοί οδοφωτισμού

Αποτυπώνεται πλέον και από την χρήση της γλώσσας.
Σας απαντάμε λοιπόν στην γλώσσα που καταλαβαίνετε κύριε Καχριμάνη:
«Πατσάρια με κούμπλα» η πολιτική σας σαράντα χρόνια.
Να τελειώνουμε.
Νισάφι».

Προτεινόμενα για εσάς