Αντιπροσωπεία της Υπηρεσίας Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Νότιας Κορέας επισκέφθηκαν την Άρτα

Την Παρασκευή 22/11/2019 ο κ. Ανδρέας Βαρέλης, Διευθυντής της ΔΑΟΚ ΠΕ Άρτας και ο κ. Γρηγόρης Οικονόμου Προϊστάμενος του τμήματος Ποιοτικού και Φυτουγειονομικού Ελέγχου της Υπηρεσίας υποδέχθηκαν αντιπροσωπεία της Υπηρεσίας Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Νότιας Κορέας, παρουσία του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κυρίου Κωνσταντίνου Πατήλα. Οι επιθεωρητές συνοδεύονταν από τον προϊστάμενο του τμήματος φυτοϋγειονομικού ελέγχου του ΥΠΑΑΤ κύριο Αραμπατζή καθώς και τον Προϊστάμενο και υπαλλήλους του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Ιωαννίνων.

Η Άρτα αποτέλεσε την τελευταία στάση στην εβδομαδιαία επίσκεψη στη χώρα μας των Κορεατών αντιπροσώπων που είχε σαν σκοπό τη διερεύνηση του φυτοϋγειονομικού καθεστώτος της χώρας προκειμένου να πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα οι εξαγωγές ακτινιδίων προς τη Νότια Κορέα.
Η επιθεώρηση ολοκληρώθηκε με επίσκεψη σε μεγάλη εξαγωγική επιχείρηση της περιοχής όπου οι φιλοξενούμενοι συνοδευόμενοι από τους φυτοϋγειονομικούς ελεγκτές της ΔΑΟΚ, παρακολούθησαν την διαδικασία ψυχρής μεταχείρισης σε φορτίο ακτινιδίων ενώ ακολούθησε επίσκεψη σε οπωρώνες ακτινιδίων.

Προτεινόμενα για εσάς