Απάτη με τη μέθοδο αλίευσης (phishing) προσωπικών στοιχείων στη τράπεζα

Του «ψάρεψαν» τους κωδικούς και του πήραν 21.000 από τον λογαριασμό!

Μια ακόμη ηλεκτρονική απάτη εξιχνιάστηκε στην Άρτα, καθώς ταυτοποιήθηκε ημεδαπή για την εμπλοκή της σε υπόθεση απάτης με τη μέθοδο «phishing».
Με λεία της απάτης να ανέρχεται στο ύψος των -21.000- ευρώ φαίνεται πως πολλοί συμπολίτες δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν τις προειδοποιήσεις της Αστυνομίας, που δίνει οδηγίες για το πώς θα γίνονται ασφαλείς ηλεκτρονικές συναλλαγές, «τσιμπάνε» στο πάρε-δώσε με τους απατεώνες και αποκαλύπτουν τους κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική τραπεζική του (e-banking), με αποτέλεσμα να βρίσκονται με άδειους λογαριασμούς.
Αυτή τη φορά, την 12/04/2022 άγνωστος επικοινώνησε τηλεφωνικά με ημεδαπό, που είχε αναρτήσει ηλεκτρονική αγγελία για την πώληση τροχόσπιτου και αφού τον έπεισε ότι επιθυμεί να το αγοράσει και ενόψει κατάθεσης στον τραπεζικό του λογαριασμό προκαταβολής -500- ευρώ, κατάφερε να του αποσπάσει τεχνηέντως κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική τραπεζική του (e-banking).
Στη συνέχεια, με τη χρήση των στοιχείων αυτών απέκτησε πρόσβαση στο λογαριασμό του παθόντα, από τον οποίο ακολούθως πραγματοποιήθηκε μεταφορά χρηματικού ποσού -21.000- ευρώ σε λογαριασμό της κατηγορούμενης.
Η Αστυνομία, με ανακοίνωσή της υπογραμμίζει πως για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών, υπενθυμίζεται στους πολίτες ότι για κατάθεση χρημάτων στο λογαριασμό τους αρκεί να δώσουν μόνο τον αριθμό IBANτου λογαριασμού τους