Απαγόρευση κυκλοφορίας το Σάββατο 23 Ιουλίου, ενόψει του Διάπλου του Αμβρακικού

Ενόψει των εκδηλώσεων για τον 18ο Κολυμβητικό Διάπλου του Αμβρακικού από το Δημαρχείο Αρταίων ενημερώνουν, ότι θα υπάρξει διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων, από ώρες 08:30 έως 10:30, ημέρα Σάββατο 23 Ιουλίου 2022, από το λιμάνι της Σαλαώρας έως την παραλία της Κορωνησίας.
*Ζητούμε την κατανόηση των οδηγών για την όποια ταλαιπωρία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων για τις καθαρίστριες του Δήμου Ιωαννιτών
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταδικάζει με τον ποιο κατηγορηματικό τρόπο την απόλυση των 40 καθαριστριών και την μετατροπή των συμβάσεων για 25 επιπλέον εργαζόμενες από πλήρη σε μερική απασχόληση. Στα μέσα του καλοκαιριού χωρίς καμία προειδοποίηση και για να προλάβει τις αντιδράσεις των εργαζόμενων η δημοτική αρχή του κ. Ελισάφ και των συνεργαζόμενων παρατάξεων των κκ. Μπαρτζιώκα και Γκόντα στέλνει στην ανεργία 40 εργαζόμενες και περικόπτει το εισόδημα σε άλλες 25. Εντελώς αυθαίρετα και ανεύθυνα στη χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής που συστάθηκε με τις αντιδημοκρατικές τροπολογίες Θεοδωρικάκου επιλέγει τις απολύσεις και την ελλιπή εξυπηρέτηση των αναγκών των σχολείων στην καθαριότητα.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι υπόλογη για την αδιαφορία στο συγκεκριμένο ζήτημα και τη γενικότερη υποχρηματοδότηση των δήμων.
Καλώντας τη δημοτική αρχή να ανακαλέσει την απόφασή της, καλούμε επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο να σταθεί απέναντι στις άδικες απολύσεις των εργαζομένων και όλους τους πολίτες να στηρίξουν τον αγώνα των καθαριστριών.

Στο ξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία στο Θεριακήσι ορεινού Βάλτου 
Πραγματοποιήθηκε η Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας στο ξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία στο Θεριακήσι ορεινού Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας. Χοροστάτησαν ο π. Ηλίας Μανιφάβας, εορτάζων και κτήτορας του Ιερού Ναού και ο π. Ευστάθιος Καραδήμας. Μεγάλος ήταν ο αριθμός των πιστών που ανέβηκαν στο βουνό πάνω από το Θεριακήσι για να παρακολουθήσουν την Θεία Λειτουργία. Πέρα από τους μόνιμους κατοίκους του Θεριακησίου, το παρόν έδωσαν και πιστοί από γειτονικά χωριά και οικισμούς, όπως Χρυσοπηγή, Παλαιά Φλωριάδα, Πετσάλια κλπ.
Στο τέλος της Ιερής Ακολουθίας προσφέρθηκε αναψυκτικό στους πιστούς.
Το ξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία βρίσκεται σε απόσταση 2 περίπου χιλιομέτρων από το Θεριακήσι, σε έναν λόφο απέναντι από το χωριό.
Το φυσικό περιβάλλον είναι καταπληκτικό, με θέα στο μεγαλύτερο μέρος του ορεινού Βάλτου, αλλά και προς τα βουνά της Άρτας και τον Αμβρακικό κόλπο

Το Σάββατο 23 Ιουλίου στο Θεσπρωτικό η εκδήλωση “Ταξίδι στην Τοπική Ιστορία”
Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος πρ. Δήμου Θεσπρωτικού διοργανώνει εκδήλωση η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ζηρού, με θέμα: “Η συμμετοχή της Λάκκας Σουλίου στους πολέμους των Σουλιωτών και η συμβολή της στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του 1821 και τα μετ επαναστατικά κινήματα, μέχρι και την απελευθέρωση του 1912”.
Η εκδήλωση, η οποία αποτελεί ‘ταξίδι στην Τοπική Ιστορία’, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Ιουλίου (ώρα έναρξης 19.30) στον αύλειο χώρο του δημοτικού καταστήματος Θεσπρωτικού (πρώην Α’ Δημοτικού Σχολείου).
Το ενημερωτικό-μουσικό πρόγραμμα θα εμπλουτίσει η ομάδα παραδοσιακής μουσικής “Λακκασουλιώτες” και το χορευτικό τμήμα του Μορφωτικού Συλλόγου Θεσπρωτικού.

Κινητοποίηση των κατοίκων της Μικρής Λάκκας Σουλίου
Η Επιτροπή Αγώνα με ανακοίνωσή της που υπογράφει ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μπόϊδα-Μαυρής
Παναγιώτης Βάσσιος, καλεί όλους τους κατοίκους της περιοχής της Μικρής Λάκκας Σουλίου, την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022, στις 8:30΄π.μ. το πρωί, στα γραφεία του ΤΟΕΒ Μπόϊδα-Μαυρής προκειμένου όπως αναφέρει «να μεταβούμε στα Γιάννενα, στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, όπου συνεδριάζει το ΠΕ.Σ.Π.Α. (Περιφερειακό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης) (Δ/νση: Βορείου Ηπείρου 20). Εκεί θα διαμαρτυρηθούμε για τα θέματα που θα συζητηθούν, και αφορούν την έγκριση όρων περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την κατασκευή των δύο Φωτοβολταϊκών Πάρκων στις θέσεις «Βόϊδι» και «Κάτω Βλάχα». Τα θέματα στα οποία θα ληφθούν αποφάσεις είναι καθοριστικής και αποφασιστικής σημασίας για την παραπέρα πορεία της κατασκευής ή όχι των δύο παραπάνω Φωτοβολταϊκών Πάρκων.
Στην περίπτωση έγκρισής των θα εκδιωχθούν από εκεί όλοι οι κτηνοτρόφοι, μελισσοτρόφοι και ελαιοκόμοι που βόσκουν εκεί τα ζώα τους.
Για τον λόγο αυτό η παρουσία όλων σας είναι απαραίτητη.
Θα διατεθεί δωρεάν λεωφορείο για όσους θέλουν να έρθουν με αυτό.
Η αναχώρηση θα γίνει στις 9:00΄ το πρωί».