Αποκατάσταση γέφυρας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, ανακοίνωσε πως με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου: «Άμεση αποκατάσταση φθορών στη γέφυρα “Καμάρα” Μεγαλόχαρης», προϋπολογισμού 65.000€.

Στο συνέδριο των «100 Έξυπνων Πόλεων» ο Δήμος Ιωαννιτών
Ο Δήμος Ιωαννιτών, μαζί με άλλους ελληνικούς δήμους, συμμετείχε στο διήμερο συνέδριο που αφορούσε στην ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας των «100 Έξυπνων Πόλεων» και διεξήχθη στη Βαρκελώνη.
Οι εργασίες του συνεδρίου επικεντρώθηκαν σε δύο βασικές ενότητες:
Α) Τη σημασία των «Local Green Deals» που θα έχουν σαν στόχο την εφαρμογή της πράσινης μετάβασης μέσα στο τοπικό οικοσύστημα κάθε πόλης και την επιλογή δράσεων με προστιθέμενή αξία για τον μετασχηματισμό των πόλεων στην κατεύθυνση της πράσινης ανάπτυξης.
Β) Την ανάλυση ζητημάτων που αφορούν την αμεσότερη και ουσιαστικότερη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στους Δήμους, τον διαμοιρασμό και αξιοποίηση της όποιας πληροφορίας παράγεται μέσα στο δίκτυο των πόλεων καθώς και την άμεση παροχή χρηματοδοτικών πόρων για την υλοποίηση των σχεδιαζόμενων δράσεων
Αναλυτικότερες πληροφορίες βρίσκονται στον ιστότοπο
https://www.intelligentcitieschallenge.eu/news/intelligent-cities-challenge-mayors-forum-wrap

Συντήρηση και επισκευή σε έξι Δημοτικά κτίρια του Δήμου Πωγωνίου
Εκτεταμένες παρεμβάσεις συντήρησης και επισκευής ξεκίνησαν σε έξι (6) Δημοτικά κτίρια του Δήμου Πωγωνίου στα πλαίσια του έργου «Συντήρηση – επισκευή Δημοτικών κτιρίων», με προϋπολογισμό μελέτης 57.240,00€ με Φ.Π.Α. 24%.
Το έργο χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου Πωγωνίου και αφορά την επισκευή στέγης σε κτίρια των Κοινοτήτων Δρυμάδων, Δολού, Κάτω Μερόπης, Κεφαλοβρύσου και Παρακαλάμου.
«Συντηρούμε και προστατεύουμε τα δημοτικά κτίρια ώστε να αξιοποιηθούν με ασφάλεια από τις υπηρεσίες, τους φορείς και τους δημότες μας» τονίζει ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης επισημαίνοντας παράλληλα ότι στο μέλλον θα γίνουν αντίστοιχες εργασίες και σε άλλα δημοτικά κτίρια.
Αναλυτικά οι εργασίες:
• Στην Τ.Κ. Δρυμάδων στα κτίρια του Ξενώνα και του πρώην Δημοτικού Σχολείου.
• Στην Τ.Κ. Δολού στο κτίριο του κοινοτικού γραφείου- ιατρείου.
• Στην Τ.Κ. Κάτω Μερόπης στο πρώην Δημοτικό Σχολείο.
• Στην Τ.Κ. Κεφαλοβρύσου στο κτίριο του πρώην Δημαρχείου.
• Στην Τ.Κ. Παρακαλάμου στο κτίριο του πρώην Δημαρχείου.

Τριήμερο δασικό συμπόσιο στα Γιάννενα
Περιβαλλοντικά ζητήματα όπως η διαχείριση των δασών και η αντιμετώπιση της νόσου του μεταχρωματικού έλκους που έχει ήδη νεκρώσει χιλιάδες πλατάνια σε ολόκληρη την Ήπειρο, θα βρεθούν στο τραπέζι κατά το τριήμερο δασικό συμπόσιο που θα πραγματοποιηθεί στα Γιάννενα.
Το συμπόσιο «Life Grin», το οποίο διοργανώνεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος, θα ξεκινήσει την Παρασκευή, ώρα 9 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και θα συνεχιστεί μέχρι την Κυριακή, 27 Νοεμβρίου. Στις εργασίες του θα συμμετέχει ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς. Οι συμμετέχοντες μεταξύ άλλων θα παρακολουθήσουν καθαρισμούς δημοσίων δασών σε Λάιστα, Σκαμνέλι και Ηλιοχώρι όπου διενεργούνται υλοτομίες από τους Δασικούς Συνεταιρισμούς Ιωαννίνων, θα κάνουν επισκέψεις στην περιοχή του Βοϊδομάτη, στη θέση «Ιερά Μονή Παναγίας Σπηλιώτισσας» της Αρίστης και στην Κλειδωνιά στο Χώρο Δασικής Αναψυχής για την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου.

Νέο Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας – Πρόεδρος ο Δημήτρης Σουμαλεύρης
Μετά την επικύρωση των αποτελεσμάτων των εκλογών της 16ης Οκτωβρίου 2022 του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας συνεδρίασε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο την 21 Νοεμβρίου 2022 και συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
Πρόεδρος: Σουμαλεύρης Δημήτριος –Δερματολόγος/Αφροδισιολόγος
Αντιπρόεδρος : Αυδίκου Αικατερίνη – Ιατρός Βιοπαθολόγος
Β’ Αντιπρόεδρος : Αποστόλου Απόστολος – Ουρολόγος
Γενικός Γραμματέας: Γούσης Χρήστος – Παθολόγος
Ειδικός Γραμματέας: Δήμας Θωμάς – Ακτινοδιαγνώστης
Ταμίας: Τζίμας Πέτρος – Γενικός Ιατρός Ε.Σ.Υ.
Μέλη: Κατσάνου Κωνσταντίνα – Καρδιολόγος Ε.Σ.Υ. Γκούβας Στυλιανός – Ειδικευόμενος Ε.Σ.Υ. Περδίκη Παναγιώτα – Ειδικευόμενη Ε.Σ.Υ.

Κοινωφελής εργασία τέλος για τους Δήμους
Τέλος έβαλε η κυβέρνηση στα Προγράμματα κοινωφελούς εργασίας όπως ανακοίνωσε από το βήμα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ, ο πρόεδρος της Δ. Παπαστεργίου! «Το υπουργείο Εργασίας μας ενημέρωσε ότι μετά το τέλος του υφιστάμενου προγράμματος δεν θα υπάρξει νέο», ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την κατάργηση 25.000 θέσεων εργασίας στους ΟΤΑ! Η εξέλιξη σύμφωνα με τους Δημάρχους, αποτελεί «βόμβα» στα θεμέλια της λειτουργίας δήμων και Περιφερειών της χώρας, αφού θα μείνουν χωρίς αναγκαίο προσωπικό σε πολύ κρίσιμους τομείς για τη λειτουργία τους, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Να σημειωθεί πως οι 8μηνες συμβάσεις του τελευταίου προγράμματος «Κοινωφελούς Εργασίας» λήγουν εντός του διμήνου Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2023 και βάσει των στοιχείων της ΔΥΠΑ, απασχολούνται συνολικά σε 170 διαφορετικές επαγγελματικές ειδικότητες 11.801 άνεργοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης (ΥΕ), 6.575 άνεργοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ), 3.114 άνεργοι τεχνολογικής εκπαίδευσης (ΤΕ) και 3.510 άνεργοι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (ΠΕ).