Αποκατάσταση ζημιών

Με το ποσό των (170.000 € ) χρηματοδοτείται ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Όπως ενημερώνει ο Δήμαρχος Περικλής Μίγδος η χρηματοδότηση αφορά αιτήματα του Δήμου για αποκατάσταση ζημιών στις υποδομές καθώς και αγορά υδροφόρας για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζονται στην υδροδότηση οικισμών τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών
Επαναληπτική εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση
O ιστορικός Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν την Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020, και ώρα 11:00 π.μ. στην επαναληπτική Εκλογοαπολογιστική Γ.Σ., που θα λάβει χώρα «Στο Σπίτι του Ηπειρώτη» (Μουρούζη 14-16, 1ος όροφος). Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι: διοικητικός και οικονομικός απολογισμός απερχόμ. Δ.Σ., αναπροσαρμογή προϋπολογισμού και δράσεων έτους. Θα ακολουθήσουν αρχαιρεσίες ανάδειξης νέας διοίκησης (εκλογή εφορευτικής επιτροπής, εκλογή νέου Δ.Σ. και εξελεγκτικής επιτροπής). Η συζήτηση των ως άνω θεμάτων θα ξεκινήσει στις 11:00 π.μ., ενώ η εκλογική διαδικασία αναμένεται να αρχίσει στις 12:30 μ.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 5:00 μ.μ.. Σημειώνεται ότι η είσοδος στο χώρο επιτρέπεται μονάχα με τη χρήση μάσκας. Τηρούνται αυστηρώς όλα τα μέτρα υγιεινής σύμφωνα με τα σχετικά ΦΕΚ και τα αντίστοιχα πρωτόκολλα υγείας.

Γιάννης Βρούτσης: Εντός του Οκτωβρίου το νομοσχέδιο για την εξ αποστάσεως εργασία
Την άμεση νομοθέτηση του πλαισίου της εξ αποστάσεως εργασίας προανήγγειλε, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης. Στο πλαίσιο παρουσίασης τροπολογίας του υπουργείου του, επί του νομοσχεδίου για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση, που αφορά τη δυνατότητα τηλεργασίας στον ιδιωτικό τομέα, λόγω της πανδημίας, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι απουσιάζει από τον χώρο του εργατικού δικαίου ένα σαφές πλαίσιο για την εξ αποστάσεως εργασία η οποία, όπως είπε, «ήρθε για να μείνει». Θα το νομοθετήσουμε στο μεγάλο νομοσχέδιο της εργασιακής μεταρρύθμισης που θα έρθει τον Οκτώβριο, είπε ο κ. Βρούτσης.
Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση ότι η τροπολογία της, που αφορά έκτακτα μέτρα για την οργάνωση του τόπου και χρόνου εργασίας, λόγω της πανδημίας, έρχεται με ηθελημένα αποσπασματικό τρόπο. Αποτελεί αιφνιδιαστική πρωτοβουλία της κυβέρνησης όταν το πρόβλημα της πανδημίας δεν είναι χθεσινό και προχθεσινό, αλλά έχει ενσκήψει εδώ και μήνες, παρατήρησε ο κ. Ραγκούσης

Σε εξέλιξη ισχυρές καταιγίδες σε περιοχές της Ηπείρου
Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου ενημερώνει ότι από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, σύμφωνα με το οποίο οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες που ήδη εκδηλώνονται σήμερα στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο, θα συνεχιστούν και τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας και θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς
ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.
Τα έντονα φαινόμενα βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και αναμένεται να επηρεάσουν σε μεγαλύτερο βαθμό τις Περιφερειακές Ενότητες Άρτας και Πρέβεζας.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Δ/νη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου συνιστούν στους αρμόδιους φορείς και ειδικά στους πολίτες να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

Εγκαίνια του Νέου Παιδικού Σταθμού
Ο ∆ήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης και ο Πρόεδρος του Κ.Κ.Μ.Π.Α.Π
Σωτήρης Χρηστούλης προσκαλούν στα εγκαίνια του Νέου Παιδικού Σταθμού Κωστακιών του ∆ήμου Αρταίων, που θα γίνουν την ∆ευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020, στις 09:00 το πρωί, στους Κωστακιούς.

Συνελήφθη αλλοδαπός για απόπειρα βιασμού 
Συνελήφθη στις 22-09-2020 το βράδυ, σε περιοχή των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα βιασμού, απλή σωματική βλάβη και παραβάσεις περί όπλων και ναρκωτικών.
Η σύλληψή του επετεύχθη στο πλαίσιο καταγγελίας αλλοδαπής, σύμφωνα με την οποία χθες το απόγευμα προσπάθησε με την απειλή μαχαιριού να προβεί σε γενετήσια πράξη μαζί της, ενώ επιπλέον της προκάλεσε απλές σωματικές βλάβες.
Ο συλληφθείς, στην κατοχή του οποίου κατασχέθηκαν (12) ναρκωτικά χάπια, οδηγείται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Προτεινόμενα για εσάς