Αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Κυψέλη Άρτας

Αποκριάτικες εκδηλώσεις διοργανώνουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι Κυψελιωτών Άρτας.
«Αποτελούν παράδοση οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο χωριό μας, που πάντα εντυπωσίαζαν και προσέλκυαν πλήθος κόσμου.
Μετά από ένα μικρό διάλειμμα, λόγω κορονοϊού, θα πραγματοποιηθούν και φέτος στο ίδιο πλαίσιο και ελπίζουμε με την ίδια επιτυχία.
Σας περιμένουμε για να διασκεδάσουμε, να χορέψουμε, να χαρούμε, να περάσουμε όμορφα…» σημειώνουν στο σχετικό κάλεσμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ :Απόπειρες απάτης με συναλλασσόμενους με την Περιφέρεια Ηπείρου
Η Περιφέρεια Ηπείρου έχει γίνει δέκτης καταγγελιών, ότι άγνωστοι προσποιούμενοι υπάλληλους των Οικονομικών Υπηρεσιών της, επικοινωνούν με δικαιούχους χρηματικών ενταλμάτων, τα οποία έχουν αναρτηθεί στη «Διαύγεια» και τους ζητούν τραπεζικό λογαριασμό, προκειμένου να τους καταθέσουν δήθεν τα χρήματα.
Πρόκειται περί απάτης καθώς οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν καταχωρημένους τους τραπεζικούς λογαριασμούς των αναδόχων και συνεργατών της και ουδέποτε ζητούνται τηλεφωνικά στοιχεία και πολύ περισσότερο κωδικοί τραπεζικών λογαριασμών.
Όσοι γίνονται αποδέκτες τέτοιων παραπλανητικών τηλεφωνημάτων, πριν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια, αφενός να επικοινωνούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και αφετέρου να ενημερώνουν τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές.

Κατρίνης: Ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει προστασία της πρώτης κατοικίας
«Βολές» τόσο κατά της ΝΔ, όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Μιχάλης Κατρίνης κατά την ομιλία του επί της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών και της τροπολογίας για την προστασία των δανειοληπτών.
«Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να νομοθετήσει με βάση τις κοινωνικές ανάγκες και όχι τις επιθυμίες των τραπεζών και των funds», τόνισε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής έθεσε μάλιστα τη νομοθέτηση ως προαπαιτούμενο προγραμματικής σύγκλισης για τη συμμετοχή του σε κυβερνητικό σχήμα, μετά τις εκλογές.
«Ισχυρό ΠΑΣΟΚ, σημαίνει ισχυρή κοινωνία, κοινωνική συνοχή, σταθερότητα, ανάσα στους πολίτες που οδηγούνται σε αδιέξοδο. Ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει προστασία της πρώτης κατοικίας για τους αδύναμους δανειολήπτες και όχι για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Σημαίνει κανόνες για τα funds. Η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση έχει νόημα μόνο όταν τηρούνται αυτές οι προϋποθέσεις».
Κατέθεσε την πρόταση 7 σημείων του ΠΑΣΟΚ που περιλαμβάνει:
1ον) Προστασία της πρώτης κατοικίας για τους οικονομικά ευάλωτους δανειολήπτες με επιδότηση της δόσης του δανείου.
2ον) Βιώσιμες ρυθμίσεις για τις δόσεις των δανείων.
3ον) Προστασία της αγροτικής γης που απειλείται με κατάσχεση.
4ον) Δικαίωμα επαναγοράς του δανείου από τον δανειολήπτη, πριν καταλήξει στο fund ή ξαναπουληθεί από το fund σε άλλο fund ή σε τραπεζικό ίδρυμα.
5ον) Επιβολή κανόνων για την λειτουργία των εταιρειών διαχείρισης και των funds.
6ον) Βιώσιμη λύση για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο, με κατανομή του συναλλαγματικού κινδύνου μεταξύ δανειολήπτη και τράπεζας από την αλλαγή της ισοτιμίας ευρώ-ελβετικού φράγκου και με αναδρομική εφαρμογή.
7ον) Άρση των άδικων διώξεων εις βάρος των εγγυητών δανείων εκ μέρους των funds και των τραπεζών.
Ο κ. Κατρίνης επέκρινε έντονα τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ για συναγωνισμό υποκρισίας, σχετικά με τη προστασία της κύριας κατοικίας.
«Η λύση στα μεγάλα και πραγματικά προβλήματα της χώρας δεν είναι ούτε η Νέα Δημοκρατία ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι αυτοί που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν. Δεν είναι αυτοί που θέτουν εκβιαστικά διλήμματα στους πολίτες, ψευδεπίγραφα διλήμματα.
Δεν είναι η τοξικότητα, η αίσθηση που αποπνέουν κάποιοι ότι είναι κληρονόμοι της εξουσίας ή η φαντασίωση κάποιων ότι εκπροσωπούν, μονομερώς και απόλυτα τη δημοκρατική παράταξη, όταν οι ίδιοι έχουν πρωταγωνιστήσει σε διώξεις αλλά και στην κατασυκοφάντηση της δημοκρατικής παράταξης.
Το ΠΑΣΟΚ ζητά από τους πολίτες μια ισχυρή εντολή. Είναι η προϋπόθεση για να μην εμπλακεί η χώρα σε πραγματικές περιπέτειες. Είναι η προϋπόθεση για να εγγυηθεί το ΠΑΣΟΚ ένα άλλο, εντελώς περιεχόμενο διακυβέρνησης.
Μια διακυβέρνηση που δεν θα αποκλείει κανέναν αλλά θα δίνει όραμα, ελπίδα και προοπτική σε όλους, όπως πάντα έκανε το ΠΑΣΟΚ», υπογράμμισε ο Μιχάλης Κατρίνης κλείνοντας την ομιλία του.