Αποστόλης Μπακόλας

Ένας ακούραστος νέος στη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αθλητής, σπουδαστής, παραγωγός, ερευνητής, είναι κάποιες ασχολίες που για άλλους ενδεχομένως να αποτελούσαν άλλοθι για αποστασιοποίηση από τα κοινωνικά δρώμενα.
Όμως ο Αποστόλης Μπακόλας, αγαπά αυτό που κάνει, δεν το θεωρεί βάρος, ούτε κούραση. Οπότε η ενασχόλησή του με τα κοινά, είναι ένα ακόμη πεδίο δράσης στο οποίο ο Αποστόλης επιθυμεί να προσφέρει.

Ο Αποστόλης Μπακόλας είναι τεχνολόγος γεωπόνος ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ και κατέρχεται υποψήφιος σύμβουλος στο Δήμο Ν. Σκουφά με την παράταξη της υποψήφιας Δημάρχου Ροζίνας Βαβέτση.
Δραστηριοποιείται στον πρωτογενή τομέα και ειδικότερα με την παραγωγή ακτινιδίου και λεμονιού.

Αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Άρτας το 2011, μετέβει στη τριτοβάθμια εκπαίδευση το 2012 στο τμήμα τεχνολόγων γεωπόνων του ΤΕΙ Ηπείρου, όπου στη συνέχεια φοίτησε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Αποτελεί μέρος της ερευνητικής ομάδας του τμήματος στο έργο:
1) <<ΑΝΑΣΑ: Προσδιορισμός και ταυτοποίηση καινοτόμων προϊόντων Π.ΟΠ. ή Π.Γ.Ε. Αμβρακικού Κόλπου, στο πλαίσιο της αξιοποίησης και της αειφόρου διαχείρισης των ιχθυοαποθεμάτων του Κόλπου>>
2) <<Χρήση καινοτόμου διατροφικού μέσου (Τyplex) για τα ορνίθια κρεατοπαραγωγής>>
3)Στην εκτέλεση πειραματισμού στα πλαίσια του προγράμματος ΄΄Η επίδραση ενός προϊόντος με βάση προβιοτική ουσία , στις αποδόσεις των κρεατοπαραγωγών ορνιθίων΄΄.
4) << Δοκιμή νέων μιγμάτων αιθερίων ελαίων σε κρεοπαραγωγά ορνίθια >>.
Τα αποτελέσματα των ερευνών παρουσιάστηκαν στο EUROPIAN POYLTRY CONFERENCE στο DUBROVNIK CROTIA 21th September 2018 και στην έκθεση Ζωοτέχνια στη Θεσσαλονίκη το 2017 και 2019.

Σεμινάρια
Επίσης συμμετείχε σε πολλαπλά σεμινάρια όπως:
1)Αποτίμηση τεχνικών και τεχνολογιών για την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των πτηνοτροφείων <<ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ-GREEN POULTRY>>
2)Αύξηση της ικανότητας συντήρησης και της διατροφικής αξίας τυριών τυρογάλακτος με καινοτόμες βιοτεχνολογικές μεθόδους
3)PROBLEMS and PERSPECTIVES of INNOVATIVE ENTREPRENEURSHIP in GREECE within the INTERNATIONAL ENVIRONMENT.
Κλείνοντας δεν πρέπει να παραλείψουμε την ενασχόληση του με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα το ποδόσφαιρο περνώντας από ομάδες της Β΄ Εθνικής (ΗΡΑΚΛΗ ΨΑΧΝΩΝ) και της Α΄ Εθνικής (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ). Πλέον αγωνίζεται στην ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ.

Προτεινόμενα για εσάς