Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας

Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις κλοπών με τη μέθοδο του εναγκαλισμού

Με τη μέθοδο του εναγκαλισμού έκλεβαν ηλικιωμένους γυναίκα και άντρας, σε περιοχές της Βορειοδυτικής Ελλάδας, όμως το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, έβαλε τέλος στη δράση τους αφού ταυτοποιήθηκαν γυναίκα που προσέγγιζε ηλικιωμένες και συνεργός της που εξασφάλιζε τη διαφυγή τους με αυτοκίνητο.
Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας διαπιστώθηκε η εμπλοκή τους σε (5) υποθέσεις και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, που κατηγορούνται για διακεκριμένες κλοπές.

Πρόκειται για γυναίκα και άνδρα που, όπως προέκυψε από την έρευνα της παραπάνω υπηρεσίας σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου και το Τμήμα Ασφάλειας Μεσολογγίου, είχαν οργανωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.
Ειδικότερα, ως προς τη χρησιμοποιούμενη μεθοδολογία, οι κατηγορούμενοι μετέβαιναν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του άνδρα σε περιοχές της Άρτας και της Αιτωλοακαρνανίας, όπου η γυναίκα προσέγγιζε ανυποψίαστες ηλικιωμένες παριστάνοντας συγγενή ή φιλικό τους πρόσωπο και με τη μέθοδο του εναγκαλισμού αποσπούσε χρυσές αλυσίδες λαιμού με σταυρό, επιβιβαζόμενη στη συνέχεια στο αυτοκίνητο του συνεργού της και τρέπονταν σε φυγή.

Με το συγκεκριμένο τρόπο διαπιστώθηκε ότι από τις αρχές του προηγούμενου μήνα και μέχρι την 12-09-2021, οι κατηγορούμενοι έχουν διαπράξει τις παρακάτω πράξεις:
• κλοπή και απόπειρα κλοπής σε περιοχές της Άρτας
• (2) κλοπές σε περιοχές του Αγρινίου
• κλοπή στο Μεσολόγγι
Η αξία των κλοπιμαίων ανέρχεται στα -1.100- ευρώ, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Συνελήφθη στην Άρτα ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθη σε περιοχή της Άρτας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο και κατά τον έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν (5) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους -8,45- γραμμαρίων.
Επιπλέον, κατασχέθηκε χρηματικό ποσό -95- ευρώ ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Προτεινόμενα για εσάς