ΑΡΤΑ: απολογείται ο 60χρονος που σκότωσε τον αδελφό του

Προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε και πήρε ο 60χρονος που χτύπησε θανάσιμα τον 55χρονο αδερφό του, στο σπίτι τους στους Αγίους Αναργύρους της Άρτας. Ο 60χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Συγκλονισμένοι είναι οι κάτοικοι τόσο του συνοικισμού των Αγίων Αναργύρων στην Άρτα, όσο και το οικείο περιβάλλον του δράστη και του θύματος. Η λογομαχία έγινε για ασήμαντο λόγο και οδήγησε στον θάνατο του 55χρονου. Τα δύο αδέρφια ήταν διαζευγμένα και συγκατοικούσαν όμως οι καυγάδες και η κατανάλωση αλκοόλ ήταν συχνά φαινόμενα, που έφτασαν τις καταστάσεις στα άκρα.

«Παίζω, μαθαίνω, κυκλοφορώ» από το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»
Το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων διοργανώνει σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» εβδομάδα κυκλοφοριακής αγωγής, η οποία θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 21-25/11/2022 στο Κλειστό Γυμναστήριο Λιμνοπούλας.
Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών σχολείων των Ιωαννίνων με στόχο τη διαμόρφωση σωστής κυκλοφοριακής συνείδησης από την κρίσιμη παιδική ηλικία.
Ειδικότερα, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία μέσω διαλέξεων, οπτικοακουστικού υλικού και διαδραστικών παιχνιδιών να γνωρίσουν βασικούς κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, που θα τους βοηθήσουν να κυκλοφορούν με ασφάλεια, ως παιδιά αλλά και ως μελλοντικοί οδηγοί.
Η δράση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων (Π.Ε.Α.Κ.Ι.)