Αστρολάβος Αστρονομίας και Διαστήματος

Την Παρασκευή 22 Ιουλίου και ώρα 21.00 το βράδυ, ο σύλλογος μας Αστρονομίας και Διαστήματος Άρτας, Αστρολάβος θα πραγματοποιήσει Αστροπαρατήρηση και Ουρανογραφία, με ένα ισχυρό lαser στους αστερισμούς του έναστρου ουρανού στην παραλία “φράχτης” στην Κορωνησία Άρτας.
Η δράση γίνεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Αρταίων, μαζί με άλλους πολιτιστικούς συλλόγους, στην Κορωνησία με αποκορύφωμα τον 18ο διάπλου του Αμβρακικού κόλπου.
Σας περιμένουμε όλους μικρούς και μεγάλους για μια μοναδική βραδιά. Για τα παιδιά ειδικά θα είναι μια εξαιρετική παιδαγωγική εμπειρία να αρχίσουν να εισάγονται στο μαγευτικό κόσμο των αστεριών.

Συνεχής η προσπάθεια για υιοθεσίες αδέσποτων στον Δήμο Ιωαννιτών
Ο Δήμος Ιωαννιτών συνεχίζει με αμείωτη ένταση να υλοποιεί το πρόγραμμα εμβολιασμών, στειρώσεων και φροντίδας αδέσποτων σκύλων που διαβιούν στα διοικητικά του όρια.
Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιούνται όλες οι απαραίτητες κτηνιατρικές εργασίες για την ευζωία των ζώων όπως στείρωση, εμβολιασμός, αποπαρασίτωση και φυσικά ηλεκτρονική σήμανση, πριν την ένταξη τους στο φυσικό τους περιβάλλον, όπως ορίζει ο νόμος.
Προφανώς με την βοήθεια των φιλοζωικών σωματείων και φιλόζωων της περιοχής γίνεται προσπάθεια να βρουν μια φιλόξενη στέγη πολλά ζώα και όπως αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Τσόλης όλοι όσοι ασχολούνται με το ευαίσθητο κομμάτι της διαχείρισης των αδέσποτων είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από τα σαράντα έως πενήντα ζώα που υιοθετούνται κατά μέσο όρο κάθε μήνα.
Στο μεταξύ σχεδόν σε καθημερινή βάση η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου με επικεφαλής τον κτηνίατρο Άμπο Σάλεχ πραγματοποιεί εμβολιασμούς σε αδέσποτα ζώα ενώ επισκέφτηκε και εμβολίασε τα σκυλιά που διαβιούν στον καταυλισμό προσφύγων στον Κατσικά.

Άμεση εξιχνίαση κλοπής στην Άρτα
Εξιχνιάστηκε άμεσα από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας κλοπή, η οποία έγινε στις 17-07-2022 το βράδυ στην Άρτα. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ανήλικη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία, ενώ επιπλέον κατηγορείται η μητέρα της για παραμέληση της εποπτείας της.
Ειδικότερα, η κατηγορούμενη, αφαίρεσε χωρίς να γίνει αντιληπτή την τσάντα θαμώνα καφενείου, η οποία περιείχε χρηματικό ποσό, κινητό τηλέφωνο και προσωπικά έγγραφα.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Από συνεργείο του Δήμου ΖΗΡΟΥ
Kαθαρισμός πλατειών και εξωτερικών κοινόχρηστων χώρων της Φιλιππιάδας

Σε καθαρισμό πλατειών, πολυσύχναστων δρόμων και εξωτερικών κοινόχρηστων χώρων στην πόλη της Φιλιππιάδας με εστίαση κάτω από τις φωλιές των πελαργών, προχώρησε συνεργείο του Δήμου. Η πρώτη πλατεία που καθαρίστηκε είναι η Πλατεία Πελαργών.
Σημειώνεται ότι οι καθαρισμοί γίνονται με τη χρήση ειδικού πλυστικού μηχανήματος υψηλής πίεσης και με νερό αναμεμειγμένο με χλωρίνη το οποίο καθαρίζει τους χώρους αλλά και τους απολυμαίνει.

Ο Δήμος Ιωαννιτών: «Δράση επαναχρησιμοποίησης» σε συνεργασία με το Followgreen

Οι πολίτες του Δήμου Ιωαννιτών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου και πρόσφεραν είδη που δεν χρειάζονται πλέον όπως ενδύματα, υποδήματα, παιχνίδια και ηλεκτρικές-ηλεκτρονικές συσκευές, τα είδη που συγκεντρώθηκαν δόθηκαν στο Κοινωνικό παντοπωλείο, για να διανεμηθούν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του Δήμου.
Επιπλέον, όσοι πολίτες προσέφεραν είδη είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη δημοτική πλατφόρμα ανακύκλωσης Followgreen και να λάβουν κουπόνι επιβράβευσής 150 πόντων, το οποίο δύναται να εξαργυρώσουν σε εκπτώσεις προϊόντων και υπηρεσιών του Δήμου.
Η δράση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Χατζή παρουσία του Δημάρχου Ιωαννιτών κου Μωυσή Ελισάφ και του Αντιδημάρχου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, Ποιότητας Ζωής και Πολεοδομίας κου Ευάγγελου Πήχα.

Αγώνας αλιείας κυπρίνου στη λίμνη πηγών Αώου
Με τη συμμετοχή αθλητών από τέσσερις Συλλόγους Ερασιτεχνικής Αλιείας πραγματοποιήθηκε ο διασυλλογικός αγώνας αλιείας κυπρίνου στη λίμνη πηγών Αώου στο Μέτσοβο, με διοργανωτή το Αθλητικό Σωματείο Ερασιτεχνικών Αλιέων Ιωαννίνων και την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου.
Παρά τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για άσχημες καιρικές συνθήκες οδήγησαν στην αναβολή του και στη μετάθεση της διεξαγωγής κατά μία εβδομάδα τελικά ο αγώνας πραγματοποιήθηκε κανονικά σε άριστες συνθήκες, με τους αθλητές να απολαμβάνουν ένα μοναδικό τριήμερο σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Ηπείρου.
Από τη Μονάδα Διαχείρισης του ΟΦΥΠΕΚΑ στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, η Αθανασία Καραμπίνα στάθηκε και αυτή στο ζήτημα της ανάδειξης και προστασίας της λίμνης Αώου, παράλληλα όμως και στην ανάγκη ενίσχυσης της εποπτείας και φύλαξης της περιοχής, για την αποτροπή κρουσμάτων λαθραλιείας και άλλων παράνομων ενεργειών, που έχουν διαπιστωθεί και στο παρελθόν.

Ανακοινώθηκαν oι νέοι Διευθυντές Εκπαίδευσης στην Ήπειρο
Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας οι νέοι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας οι νέοι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τοποθετούνται με θητεία που λήγει την 31η Ιουλίου 2026.
Στην Ήπειρο οι νέοι διευθυντές εκπαίδευσης είναι:
-Χαμπηλομάτη-Αθανασέλου Παρασκευή, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας.
-Μητσιώνης Βασίλειος, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας.
-Λογοθέτη Σταματούλα, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων.
-Μπισκανάκη Φανή, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας.
-Βασιλείου Κλεοπάτρα, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας
-Μπέση Μαρίνα, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας.
-Γιαννακού Μαρία, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων
-Μιχάλης Ηλίας, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας.