Γενική Συνέλευση και τις Εκλογές από Σύλλογο Α.Μ.Ε.Α. Άρτας

Σε εκλογές καλεί τα μέλη του ο Σύλλογος Α.Μ.Ε.Α. Άρτας, με ανακοίνωση που υπογράφουν Ο Πρόεδρος Σταύρος Κλεισούρης και ο Γεν. Γραμματέας Ιωάννης Ζαρκάδας στην οποία αναφέρουν: «Ο Σύλλογος Α.Μ.Ε.Α. Άρτας καλεί τα Μέλη του στη Γενική Συνέλευση και τις Εκλογές για νέα Διοίκηση που θα γίνει στα γραφεία του Συλλόγου μας (κτίριο ΚΕΘΕΑ πίσω πλευρά – δίπλα στα ΚΤΕΛ) την Παρασκευή 26 & Σάββατο 27 Ιουνίου 2020 και ώρες 9 έως 2 το μεσημέρι.
Η παρουσία των Μελών του κρίνεται απαραίτητη για τη λειτουργία του Συλλόγου και τη συνέχεια των αγώνων του.
Δηλώσεις υποψηφιοτήτων για τα Όργανα Διοίκησης καθημερινά 10 με 12 το πρωί στα γραφεία του Συλλόγου, μέχρι την Παρασκευή 12 Ιουνίου.
Τηλέφωνα επικοινωνίας Προέδρου: 2683081616 & 6974691460.».

Οι Ορίζοντες Ηπείρου ζητούν έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο
Με τρεις διαφορετικές επιστολές στον κ. Καχριμάνη, στον κ. Παργανά και στους επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, οι Ορίζοντες Ηπείρου ζητούν έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο για το ΕΤΑΗ (Ειδικό Ταμείο Ανασυγκρότησης της Ηπείρου) και Περιφερειακή Διακυβέρνηση Ειδικού Σκοπού.
Πιο συγκεκριμένα, εστάλησαν τρεις διαφορετικές επιστολές στον κ. Καχριμάνη, στον κ. Παργανά και στους επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου. Για να εξετάσουμε τη δυνατότητα σύγκλισης έκτακτου Περιφερειακού Συμβουλίου προκειμένου να συζητηθεί διεξοδικά η ολοκληρωμένη πρότασή των Οριζόντων Ηπείρου για την ανασυγκρότηση της Ηπείρου προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι βασικές συνέπειες που αφήνει πίσω της η πανδημία του covid-19.
Βασικοί άξονες της πρότασης αυτής είναι η δημιουργία ΕΤΑΗ (ειδικού ταμείου ανασυγκρότησης της Ηπείρου) και Περιφερειακή Διακυβέρνηση ειδικού σκοπού.

Δήμος Ιωαννιτών: «Όχι» στην αίτηση για ανασκαφή κρυμμένου θησαυρού
Ομόφωνα δεκτή έγινε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων η εισήγηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Παπαγεωργίου, για απόρριψη αίτησης πολίτη που αφορούσε χορήγηση συναίνεσης για ανασκαφή κρυμμένου θησαυρού.
Το Τμήμα Εσόδων και Περιουσίας του Δήμου ανέπτυξε αναλυτικά και εμπεριστατωμένα το νομικό καθεστώς που ισχύει για την ανασκαφή θησαυρού και όσα διέπουν το χαρακτηρισμό του Προμαχώνα «Λιθαρίτσια», χωρίς όμως να καταλήγει σε συγκεκριμένη εισήγηση.
Σε συνέχεια των απόψεων της υπηρεσίας και μετά τη μελέτη του φακέλου της υπόθεσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην εισήγησή του ότι «Κάθε είδους παρέμβαση σε ένα ιστορικό διατηρητέο μνημείο και ιστορικό χώρο όπως είναι ο Προμαχώνας ‘Λιθαρίτσια’, απαιτείται να γίνεται υπό την ευθύνη και επίβλεψη του υπουργείου Πολιτισμού».
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, που συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα δια περιφοράς, αποφάσισε να μη συναινέσει στην αποδοχή του παραπάνω αιτήματος.

Πιστοποιητικά Πρωτοδικείων και Ειρηνοδικείων και μέσω ΚΕΠ
Στα ΚΕΠ εντάσσονται δεκαπέντε πιστοποιητικά, που χορηγούνται από τα Ειρηνοδικεία και τα Πρωτοδικεία, σύμφωνα έπειτα από Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργου Γεωργαντά.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: « Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που συμπληρώνει τις υπηρεσίες που υλοποιούνται από το gov.gr Η υπηρεσία αφορά τους πολίτες που δεν διαθέτουν τις απαραίτητες ψηφιακές δεξιότητες και εντάσσεται στο πλαίσιο μετεξέλιξης των ΚΕΠ στο μοναδικό σημείο φυσικής επαφής των πολιτών με το Δημόσιο. Επιπλέον, μετά από πρόταση της κοινής ομάδας εργασίας που έχει συσταθεί μεταξύ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) μεταξύ των πιστοποιητικών που θα χορηγούνται από τα ΚΕΠ είναι και το πιστοποιητικό περί θέσεως σε δικαστική συμπαράσταση (προσωρινή ή οριστική) για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρία».

Εγγραφές για το σχολικό έτος 2020-2021 στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ιωαννίνων
Συνεχίζονται οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2020-2021 στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ιωαννίνων μέχρι το τέλος Ιουνίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν την επιθυμία τους για εγγραφή τηλεφωνώντας καθημερινά από 4:30μ.μ έως 8:30 μ.μ. στο τηλέφωνο 2651065187 ή στέλνοντας μήνυμα στο email του σχολείου [email protected] όπου θα γράφουν το ονοματεπώνυμό τους, τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άλλου επίσημου εγγράφου, καθώς και το τηλέφωνό τους. Το Σεπτέμβριο οι υποψήφιοι μαθητές θα ενημερωθούν από το Σχολείο για την προσκόμιση των υπόλοιπων δικαιολογητικών τους.
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι Δημόσιο Δωρεάν Γυμνάσιο, απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες άνω των 18 ετών που τελείωσαν το Δημοτικό και δε φοίτησαν στο Γυμνάσιο ή φοίτησαν αλλά το εγκατέλειψαν πριν το τελειώσουν. Η διάρκεια φοίτησης είναι 18 μήνες (δύο διδακτικά έτη). Το ωράριο είναι απογευματινό (4.30μ.μ. – 8.30μ.μ.) και παρέχεται απολυτήριος τίτλος ισότιμος του Γυμνασίου.
Το Σχολείο βρίσκεται στην οδό Κων/πόλεως 1, στο κτήριο του Μουσικού Γυμνασίου στο 2 όροφο (δίπλα από το Νεκροταφείο Αγίου Νικολάου Κοπάνων).

Ενισχύσεις de minimis για τους μικρομεσαίους ιχθυοκαλλιεργητές ζητεί ο Βασίλης Γιόγιακας
Την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με τον κανόνα de minimis ζήτησαν ο Βασίλης Γιόγιακας και οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Μικρομεσαίων Ιχθυοκαλλιεργητών (ΠΑΝΕΜΜΙ) σε συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τον Υπουργό Μάκη Βορίδη και την αρμόδια Υφυπουργό Φωτεινή Αραμπατζή.
Οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων ιχθυοκαλλιεργητικών επιχειρήσεων κ.κ. Γιάννης Χεκίμογλου, Τάσος Ραφτόπουλος και Νίκος Αναγνόπουλος ανέλυσαν τις επιπτώσεις της μειωμένης ζήτησης λόγω της πανδημίας δίνοντας έμφαση στο κόστος που συνεπάγεται η διατήρηση και η συντήρηση των αυξημένων αδιάθετων αποθεμάτων. Ζήτησαν δε για λόγους ταχύτητας η σχεδιαζόμενη αρχική ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου να δοθεί ως κρατική ενίσχυση ήσσονος σημασίας (de minimis), αίτημα για το οποίο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αναμένεται να τοποθετηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

ΠΕΑΚΙ: Επιστρέφουμε με ευθύνη και προσοχή
Τις πρώτες μάχες τις δώσαμε με υπευθυνότητα και τις κερδίσαμε. Τώρα, είναι ώρα να επιστρέψουμε στην κανονικότητα με την ίδια ευθύνη και προσοχή.
Από την Τρίτη 25/5/2020 στις 09.00, οι υπαίθριοι χώροι του Πανηπειρωτικού Σταδίου στα Γιάννενα και της Λιμνοπούλας, είναι ανοιχτοί και για το κοινό, για κατά μόνας τρέξιμο και περπάτημα. Οι προϋποθέσεις είναι:
• Ιατρική βεβαίωση
• Αστυνομική ταυτότητα
• Συμπλήρωση του δελτίου καταγραφής αθλούμενου (βρείτε το εδώ: https: //gga.gov.gr/images/Deltio_Katagrafis_V3. pdf)
Οι χώροι θα λειτουργούν από 09.00 ως 22.00. Η άθληση προϋποθέτει την τήρηση όλων όσων προβλέπονται από τις σχετικές ΚΥΑ για την αποφυγή συνωστισμού κ.λπ. Μπορείτε να δείτε εδώ, αναλυτικά: https://bit.ly/2LZhk6N
«Σημειώνεται ότι δεν επιτρέπεται ακόμα η χρήση των οργάνωση γυμναστικής, ούτε τα ομαδικά παιχνίδια με μπάλα. Μόλις υπάρξουν νέες οδηγίες, η ΕΔ του ΠΕΑΚΙ θα ενημερώσει άμεσα.
Επίσης, η ΕΔ του ΠΕΑΚΙ θα διευκολύνει όλους τους υποψηφίους-ες για τις πανελλαδικές εξετάσεις.
Παρακαλούμε, προσέξτε τις αναλυτικές ενημερώσεις, αναρτήσεις και οδηγίες του προσωπικού και της Επιτροπής Διοίκησης. Βοηθήστε μας να επιστρέψουμε στην αθλητική κανονικότητα, με τρόπο ασφαλή για όλους και όλες» σημειώνεται σε ανακοίνωση της Διοίκησης.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ
Επαναλειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου σε κανονική συνεδρίαση
«Το Περιφερειακό Συμβούλιο πρέπει να επανέλθει στις κανονικές συνεδριάσεις τηρώντας τα όποια υγειονομικά πρωτόκολλα είναι απαραίτητο» αναφέρει η παράταξη ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ. Στην ανακοίνωση που υπογράφει ο επικεφαλής ΝΙΚΟΣ ΖΗΚΟΣ, Περιφερειακος Συμβουλος, αναφέρονται τα εξής: «Αίθουσες και χώροι για τις συνεδριάσεις αυτές στα Γιάννενα υπάρχουν. Όταν δίνονται οδηγίες για το «άνοιγμα» της οικονομίας , των καταστημάτων εστίασης, των αεροπορικών συνδέσεων,των Ξενοδοχειων κλπ, μας προκαλεί έντονη απορία γιατί τα εκλεγμένα όργανα αυτοδιοίκησης συνεχίζουν να λειτουργούν μέσω τηλεδιάσκεψης ή χειρότερα εκ περιφοράς. Ο τρόπος αυτός λειτουργίας έτσι κι αλλιώς περιοριζει το διάλογο, την ενημέρωση και σε τελευταία ανάλυση αποτελεί μια επίφαση δημοκρατίας
Ας περισωθεί ό,τι έμεινε από τη δημοκρατία στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μετά το Αντιδημοκρατικης έμπνευσης νομοθέτημα ΝΔ-Θεωδορικάκου, με την αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τα Εκλεγμενα Συμβουλια προς τις διάφορες επιτροπές, στις οποίες η μειοψηφία με μαγικό τρόπο γίνεται πλειοψηφία
Ζητάμε από τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου να υποστηρίξουν το αίτημα για επαναφορά των συνεδριάσεων στην κανονική τους μορφή».

Τιμοθέα Πατζίκα
Μέθοδος Βιοενεργειακής Λεμφομάλαξης
Γιν-Γιανγκ
Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΠΑΠΑΖΗΣΗ η πρωτότυπη μελέτη που μας προτείνει πόσο περισσότερη ομορφιά μπορεί να δώσει ο σύγχρονος θεραπευτής, στον σημερινό άνθρωπο όταν, μελετήσει και διεισδύσει στα άδυτα της ανατολικής αισθητικής σε συνδυασμό με την λεμφική μάλαξη η οποία συντελεί στο ανοσολογικό αμυντικό μας σύστημα.
Το βιβλίο περιγράφει την τεχνική του συνδυασμού της Λεμφικής Μάλαξης και της Ανατολικής φιλοσοφίας των μεσημβρινών, οι οποίοι περικλείουν κατά την Κινέζικη Ιατρική την ενέργεια της λειτουργίας του ανθρώπινου οργανισμού.
Τα λεμφικά αγγεία στο σώμα ακολουθούν τις περισσότερες φορές την διαδρομή των μεσημβρινών, δηλαδή των νοητών αγωγών που εμπεριέχουν την ενέργεια. Αυτή η συνταύτιση είναι η αιτία της συγγραφής αυτού του πονήματος, για να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι απάνω στην λεμφική παροχέτευση και αντίστοιχα οι γιατροί βελονιστές, ότι υπάρχει ένας συγχρονισμός ενέργειας και λεμφικής κυκλοφορίας στο σώμα μας.
Σύντομα θα ανακοινωθεί η παρουσίαση του έργου από ειδικούς επιστήμονες.
ISBN 978-960-02-3588-3,Σχήμα 17×24,τιμή:€13,00(δεν συμπερ. 6% ΦΠΑ), Έκδοση Αθήνα 2020

Προτεινόμενα για εσάς