Γεροβασίλη κατά ΝΔ: Ας μην ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη

Σε υψηλούς τόνους απάντησε η Όλγα Γεροβασίλη στη Νέα Δημοκρατία και στις αιχμές που άφησε εναντίον της περί «χρυσών δουλειών» μέσω ακτινοδιαγνωστικού κέντρου στην Άρτα.
«Οι αθλιότητες τις οποίες χρησιμοποιεί εσχάτως ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχουν τελειωμό», αναφέρει σε δήλωσή της η υπουργός Προστασίας του Πολίτη και συνεχίζει:

«Κατανοώ πλήρως τον πανικό τους από τα μηνύματα που εισέπραξαν ο ίδιος και το κόμμα του μετά από το κύμα ενθουσιασμού και λαϊκής ανταπόκρισης στην υποδοχή που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Άρτα και σε όλη την Ήπειρο, όπως επίσης και τη σημερινή κατάρριψη στη Βουλή του αφηγήματος της ΝΔ περί νόμου και τάξης. Η χρήση βδελυρών και ποινικώς κολάσιμων αιτιάσεων εναντίον μου, οι οποίες προφανώς δεν με αγγίζουν, υποδηλώνουν όμως το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης που επιλέγουν, αναδεικνύουν τη βρωμιά, την ψευτιά και τη σήψη στην οποία έχουν βυθιστεί, προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους. Προειδοποιώ: Ας μην ξύνονται στη γκλίτσα του τσοπάνη…»

Η ανακοίνωση της ΝΔ
Προηγουμένως υπήρξε επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ με αιχμές κατά της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη,είχε εξαπολύσει το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στο σχόλιο του Μεγάρου Μαξίμου για τις προθέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στον τομέα της Υγείας. Συγκεκριμένα, η Πειραιώς τονίζει: «Σήμερα δεν μπορούσαν να διαστρεβλώσουν και πιάστηκαν στη φάκα. Όντως το δικό μας πρόγραμμα για τη Δημόσια Υγεία που αξίζει στους Έλληνες δεν έχει καμία σχέση με αυτό του Πολακικού ΣΥΡΙΖΑ. Στηρίζει αναφανδόν την θεσμοθετημένη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Και το κάνει για να αναβαθμισθούν επιτέλους τα δημόσια νοσοκομεία και οι Έλληνες να απολαμβάνουν καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, με κανόνες, διαφάνεια, χωρίς απευθείας αναθέσεις και κυρίως χωρίς κόστος για τους πολίτες.
Με αυτόν τον τρόπο θα πάψουν και οι υπόγειες διαδρομές ανάμεσα στα δημόσια νοσοκομεία και κάποια ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα στα οποία παραπέμπονται κατά σύστημα οι ασθενείς, πληρώνοντας άνευ λόγου ένα σκασμό λεφτά. Για περισσότερες πληροφορίες παραπέμπουμε το Μαξίμου στην κ. Όλγα Γεροβασίλη. Θα τους εξηγήσει εκείνη πώς έκανε χρυσές δουλειές με το ιδιωτικό ακτινοδιαγνωστικό κέντρο που διατηρεί στην Άρτα», κατέληξε η ΝΔ.

Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης θέλει να καταργήσει τη δημόσια Υγεία
Προηγουμένως, την πεποίθηση πως «ο κ. Μητσοτάκης ομολόγησε πως θέλει την κατάργηση της δημόσιας Υγείας», εξέφρασε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις προθέσεις για τον τομέα της Υγείας. Συγκεκριμένα, ο Μέγαρο Μαξίμου, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, τονίζει: «Μετά την πρόταση για περικοπή του δώρου Χριστουγέννων, μετά το επταήμερο εργασίας και τον εργασιακό Μεσαίωνα, μετά το μπάχαλο στη ΝΔ για το εάν εγγυάται ή όχι τη μόνιμη 13η σύνταξη που φέρνει η κυβέρνηση για 2,5 εκατ. συνταξιούχους, θεωρήσαμε ότι η ΝΔ το τερμάτισε».

«Πέσαμε όμως έξω. Ο κ. Μητσοτάκης, ξεπερνώντας για ακόμη μία φορά τον εαυτό του ομολόγησε χωρίς περιστροφές πως θέλει την κατάργηση της δημόσιας Υγείας. Δεν δεσμεύθηκε απλώς για την παραχώρηση δημόσιων νοσοκομείων σε ιδιωτικές εταιρίες! Έφτασε στο σημείο να πει πως οι δημόσιοι υπάλληλοι θα εργάζονται για υπηρεσίες που θα παρέχονται από ιδιωτικές εταιρίες, προκειμένου να μην έχουν κόστος», υπογράμμισε το γραφείο Τυπου του πρωθυπουργού. «Δεν γνωρίζουμε εάν ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε κρίση ειλικρίνειας, σε νεοφιλελεύθερο αμόκ ή σε εντεταλμένη υπηρεσία συμφερόντων. Μάλλον είναι και τα τρία μαζί», καταλήγει το Μαξίμου.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ, με δηλώσεις του στο Σκάι, έκανε λόγο για συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, συμπράξεις κράτους-ιδιωτών στον τομέα υγείας-περίθαλψης, νοσοκομεία με ιδιωτικό μάνατζμεντ, μειώσεις φόρων στις επιχειρήσεις και άρση των αγκυλώσεων στην αγορά εργασίας περιλαμβάνει το σχέδιο Μητσοτάκη για την τόνωση της οικονομίας.

Προτεινόμενα για εσάς