Γεροβασίλη: Πληρώνουμε τη βαθιά ιδεολογική απέχθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο ΕΣΥ

Με ‘πειραγμένα’ νούμερα ΜΕΘ η κυβέρνηση ΝΔ παρουσιάζει έργο στην δημόσια υγεία, είπε σε παρέμβασης της η Γραμματέας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη στον Τ/Σ OPEN και στους Α. Παυλόπουλο – Ν. Κουτροκόη.
Πιο συγκεκριμένα, τα νούμερα ΜΕΘ τα οποία παρουσίασε ο συνομιλητής της και βουλευτής της ΝΔ ως έργο της κυβέρνησης μέσα σε 8 μήνες (+ 685 κλίνες ΜΕΘ) αμφισβήτησε ευθέως η Γραμματέας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ. Όπως έχει πει επανειλημμένως σε δημόσιες συζητήσεις, η κυβέρνηση παρουσιάζει ένα τελικό δικό της έργο συνυπολογίζοντας και τις κλίνες στρατιωτικών και ιδιωτικών μονάδων, ενώ στην πραγματικότητα οι νέες κλίνες είναι περίπου οι μισές!

Καλούμενη δε να σχολιάσει τα λεγόμενα Γεραπετρίτη η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε ότι το ευκταίο, το αυτονόητο και το προφανές είναι βεβαίως να μη φτάνει ένας ασθενής στη ΜΕΘ. Η δήλωση (όπως και ανάλογες δηλώσεις για «πεταμένα λεφτά» όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε την ενίσχυση του ΕΣΥ και την αύξηση των ΜΕΘ) ενόχλησε για τη λογική που εκφράζει. Για την ιδεολογική στάση της Δεξιάς απέναντι στο δημόσιο αγαθό της υγείας. Για τη βαθιά αποστροφή της απέναντι στο ΕΣΥ που είναι και ο λόγος της 7μηνης αδράνειάς της μέχρι που φτάσαμε στην κόψη του ξυραφιού.
Θυμόμαστε όλοι τις προεκλογικές εξαγγελίες Μητσοτάκη για ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας. Θυμόμαστε τη δράση του ως υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με το κλείσιμο νοσοκομείων την απόλυση προσωπικού κ.λπ. Άρα αυτή είναι η πολιτική η οποία βρίσκεται στον πυρήνα της αντίληψης της ΝΔ, το οποίο διατύπωσε με πολλούς τρόπους και στις προεκλογικές της εξαγγελίες. Και σήμερα έρχεται αντιμέτωπη με τον εαυτό της.
Τα στρατόπεδα είναι δύο: Από τη μία το κυβερνητικό που εκπέμπει μηνύματα κυνισμού κι από την άλλη οι γιατροί που εκπέμπουν SOS και οι πολίτες που ζουν με την αγωνία του κρεβατιού αν αρρωστήσουν.

Το ότι σήμερα δεν διαθέτουμε ενισχυμένο ΕΣΥ με προσωπικό και υποδομές, το ότι δεν έχουμε αρκετές ΜΕΘ είναι ο λόγος για τον οποίο η χώρα μας εισήλθε σε παρατεταμένο lockdown, με ό,τι σημαίνει αυτό για τις επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία, γι΄ αυτό που επέρχεται, αυτό που θα γίνει στη συνέχεια και μετά την πανδημία. Το ένα φέρνει το άλλο. Όλα τα γεγονότα έχουν μία λογική σειρά και εξήγηση, υπάρχει αίτιο και αιτιατό.
Σε κάθε περίπτωση, με όσο κυνισμό και να μιλήσει σήμερα η ΝΔ διότι αισθάνεται στο απυρόβλητο αισθάνεται ακόμη ότι είναι δυνατή, με όση αλαζονεία (διότι αυτές οι δηλώσεις έτσι ερμηνεύονται), οι έλληνες πολίτες ζουν με την αγωνία και το άγχος ότι οτιδήποτε και εάν τους συμβεί δεν θα βρουν στήριξη στο ΕΣΥ, δε θα βρίσκουν κρεβάτι. Αυτά που καταγγέλλουν σήμερα οι εργαζόμενοι και οι γιατροί στα νοσοκομεία είναι δραματικά.

Προτεινόμενα για εσάς