Γεροβασίλη προς ΝΔ: Η πρόταση της Ε.Ε δε σηκώνει θριαμβολογίες

«Εδώ έχουμε μια πρόταση που αναγνωρίζουμε ότι έχει θετικά σημεία. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε άλλωστε από την πρώτη στιγμή έχει στηρίξει την γαλλο-γερμανική πρόταση που ήταν σε θετική κατεύθυνση. Ωστόσο, έχουμε πάρα πολύ δρόμο μπροστά μας για να καταλήξουμε σε απόφαση.» τόνισε σε παρέμβαση της η Όλγα Γεροβασίλη, Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Άρτας, στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Χ. Κούτρα-Γ.Ντσούνο για τη σημασία του προτεινόμενου πακέτου των 32 δισ της Ε.Ε.,

Η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε ότι κατανοεί την ανάγκη της κυβέρνησης να θριαμβολογεί όμως, πρόσθεσε, κάτι τέτοιο είναι πρόωρο καθώς δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις.
Ο διάβολος παραμονεύει στις λεπτομέρειες και στη στάση της ΕΕ
Προς το παρόν, αρκούμαστε στο να εξετάζουμε με προσοχή τα δεδομένα:
• Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2020.
• Η οποιαδήποτε απόφαση θα ισχύσει το 2021.
• Στην τρέχουσα πρόταση υπάρχουν ψιλά γράμματα που δε μας χαροποιούν.
• Τα ψιλά γράμματα παραπέμπουν σε όρους ακόμη αδιευκρίνηστους περί φορολογικών, περί εποπτείας κ.λπ.
• Έχουμε ως δεδομένο το γεγονός ότι η οποιαδήποτε απόφαση θα πρέπει να είναι ομόφωνη!

• Γνωρίζουμε όλοι ότι για να συμφωνήσουν και οι 4 χώρες που διαφωνούν (και επιθυμούν δανεισμό, άρα μνημόνια!) υπάρχει ήδη μία υπαναχώρηση από την πρώτη πρόταση της Γαλλίας – Γερμανίας.
• Έχουμε επίσης ως δεδομένο την έως τώρα στάση της Ευρώπης. Με βραδείες αντιδράσεις, με έλλειψη αλληλεγγύης, με ιδεοληπτικές πρακτικές περί Βορρά – Νότου. Τα γνωρίζουμε καλά ως χώρα, μέσα από τα μνημόνια.
• Είναι τώρα προς στάθμιση το κατά πόσον η Ευρώπη θα καταφέρει ένα στοίχημα ως προς την ίδια τη συνοχή της ως οντότητας. Κατά πόσον θα υπερβεί ιδεολογικές και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις στη λειτουργία της και θα επιδείξει την αλληλεγγύη.
Συμπερασματικά:

1. Χρέος της κυβέρνησης είναι, αντι θριαμβολογιών, η συνεχής εγρήγορση και η προσοχή στραμμένη στις διεκδικήσεις της στο τραπέζι. Η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή και θέλει σθένος και ανάστημα.
2.Χρέος της Αντιπολίτευσης πάλι είναι ο σχολαστικός έλεγχος προς το συμφέρον της χώρας ώστε να μη παγιδευτούμε ξανά σε περιπέτειες μνημονίων.

Προτεινόμενα για εσάς