Γ. Βρούτσης

Πρόσβαση σε παροχές και υπηρεσίες υγείας σε 245.000 ασφαλισμένους του ΕΦΚΑ 
Με πρωτοβουλία της διοίκησης του ΕΦΚΑ σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, παρέχουμε ασφαλιστική ικανότητα σε 245 χιλιάδες ασφαλισμένους που τους είχε διακοπεί άδικα και παράτυπα από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Με την έκδοση της νέας εγκυκλίου από τον ΕΦΚΑ και την άμεση υλοποίησή της διαμέσου του Πληροφοριακού Συστήματος «ΑΤΛΑΣ» – (υποσύστημα Ασφαλιστικής Ικανότητας), οι εν λόγω ασφαλισμένοι μπορούν, πλέον, από 15/11/19 να έχουν την πρόσβαση στις παροχές και υπηρεσίες υγείας που δικαιούνται χωρίς δική τους άσκοπη ταλαιπωρία και αχρείαστη επιφόρτιση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ.

Οι συγκεκριμένοι 245.378, άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένοι στερούνταν, μέχρι σήμερα, την δυνατότητα αυτόματης πρόσβαση σε παροχές και υπηρεσίες υγείας λόγω εσφαλμένης εφαρμογής της νομοθεσίας από το 2018, με αποτέλεσμα να απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία τους στα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ και η καταβολή ποσών που δεν προβλέπονται από το νόμο.
Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Βρούτσης δήλωσε σχετικά:
“Δυστυχώς, δεν ήταν μόνο το 1 εκατομμύριο και πλέον εκκρεμότητες που μας κληρονόμησε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Καθημερινά ανακαλύπτουμε νέα προβλήματα εξαιτίας της προχειρότητας, της ανοργανωσιάς και της εγκατάλειψης που επικρατούσε στο ασφαλιστικό σύστημα. Και όλα αυτά, τελικά, κατέληγαν σε βάρος των ασφαλισμένων.

Η διοίκηση του ΕΦΚΑ και οι υπάλληλοί του συνεχίζουν τις άοκνες προσπάθειες για αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων με τη μεγιστοποίηση της χρήσης των νέων τεχνολογιών.
Αποκαθιστούμε μία μεγάλη αδικία απέναντι σε μία μεγάλη μερίδα μη μισθωτών και με την προσθήκη των ανωτέρω ασφαλισμένων στο σύστημα παροχών και υπηρεσιών υγείας, ο αριθμός των 719.353 μη μισθωτών (άμεσα και έμμεσα) ασφαλισμένων με ασφαλιστική ικανότητα αυξάνεται κατά 26% και φτάνει πλέον στις 910.182”.

Δήμος Ηγουμενίτσας
Βανδαλισμοί κεντρικής παιδικής χαράς
Για μια ακόμα φορά η κεντρική παιδική χαρά της Ηγουμενίτσας γίνεται “στόχος” μιας μερίδας “ανθρώπων” που καταστρέφουν τη δημόσια περιουσία, μη λαμβάνοντας υπόψη πως ο χώρος προορίζεται για μικρά παιδιά και αγνοώντας πως το κόστος φθορών το επωμίζονται οι πολίτες, άρα και οι ίδιοι.
Καταδικάζουμε τους βανδαλισμούς τόσο της εν λόγω παιδικής χαράς όσο και άλλων χώρων του Δήμου Ηγουμενίτσας και καλούμε τους κατοίκους να συµβάλουν στην περιφρούρηση της δημοτικής περιουσίας ενημερώνοντας τον Δήμο και τις Αρμόδιες Αρχές για τέτοιου είδους φαινόμενα.
Επισημαίνουμε ότι σε περίπτωση που συνεχιστούν ανάλογες κακόβουλες και παραβατικές πράξεις, ελλοχεύει ο κίνδυνος η κεντρική παιδική χαρά της Ηγουμενίτσας να οδηγηθεί σε κλείσιµο, καθότι δεν θα πληροί τους όρους της πιστοποίησης που έχουμε λάβει.

Η Θεσσαλονίκη παρουσιάζεται στις πτήσεις της Transavia
Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης με στρατηγικές κινήσεις προβολής, βάζει τη Θεσσαλονίκη στα inflight magazines και στα social media της Ολλανδικής αεροπορικής εταιρίας Transavia.
Η Θεσσαλονίκη παρουσιάζεται πλέον, σε παραπάνω από 200.000 επιβάτες της αεροπορικής εταιρίας Transavia μέχρι και τον Απρίλιο του 2020 σε όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις αλλά και τις πτήσεις τύπου τσάρτερ προς 88 προορισμούς.
Η γαστρονομία της πόλης της Θεσσαλονίκης, γίνεται πλέον γνωστή στους επιβάτες που ταξιδεύουν με την συγκεκριμένη αεροπορική εταιρία και ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης κερδίζει ακόμα ένα στοίχημα ισχυροποίησης της παρουσίας της πόλης στις διεθνείς πτήσεις.

Πάνω από 70 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα στο 1ο Ioannina Tennis AmCup
-Από 21 -24 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Topspin Epirus Tennis Center
Με πάνω από 70 αθλητές και αθλήτριες λάτρεις του τένις από όλη τη χώρα θα πραγματοποιηθεί από 21 έως 24 Νοεμβρίου το 1ο Ioannina Tennis AmCup, το πρώτο indoor τουρνουά τένις για ερασιτέχνες παίκτες. Το τουρνουά πραγματοποιείται στα κλειστά και θερμαινόμενα γήπεδα του Topspin Epirus Tennis Club στο κάτω Νεοχωρόπουλο, από την ακαδημία Topspin και την [email protected]
Στην διοργάνωση υπάρχουν τρία ταμπλό: Ανδρών 18-44 ετών, Ανδρών 45+ και Γυναικών OPEN. Οι συμμετέχοντες στο τουρνουά θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια σειρά παροχών, τόσο εντός αγωνιστικού χώρου, όσο και εκτός, καθώς θα έχουν την ευκαιρία για εκπτώσεις σε καφέ και καταστήματα των Ιωαννίνων.

Πρόκειται για μια διοργάνωση που στόχο έχει την προβολή και προώθηση του εντυπωσιακού αθλήματος του τένις, καθώς και την προβολή της πόλης των Ιωαννίνων ως ένας τόπος ιδανικός για αθλητικό τουρισμό, καθώς οι συμμετέχοντες στο τουρνουά έρχονται από 10 διαφορετικές πόλεις από όλη τη χώρα και φυσικά τα Γιάννενα. Το επίπεδο είναι ιδιαίτερα υψηλό, για αυτό όλοι οι φίλοι του τένις είναι ευπρόσδεκτοι να απολαύσουν τις αναμετρήσεις.

Νέα κυκλοφορία και προβολή ταινίας
Στάνλεϊ Κιούμπρικ. Ο σκηνοθέτης από το μέλλον
Ημερίδα και προβολή ταινίας του δημιουργού Στάνλεϊ Κιούμπρικ πραγματοποιείται από την «Έκδοση & προβολή – Με το Βλέμμα της Κριτικής» τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, 19.30, στο Exile Room (Aθηνάς 12 Μοναστηράκι). Θα προβληθεί η ταινία Barry Lyndon (1975), την οποία θα προλογίσει ο κριτικός κινηματογράφου του filmy.gr, Σπύρος Δούκας. Θα προηγηθεί παρουσίαση της έκδοσης Στάνλεϊ Κιούμπρικ:
Ο σκηνοθέτης από το μέλλον από τους συντελεστές της. Το βιβλίο “Στάνλεϊ Κιούμπρικ: Ο σκηνοθέτης από το μέλλον” κυκλοφορεί ήδη στα βιβλιοπωλεία και αποτελεί τον 3ο τόμο της σειράς Με το Βλέμμα της Κριτικής (έχουν προηγηθεί οι εκδόσεις για τον Μικελάντζελο Αντονιόνι και τον Αντρέι Ταρκόφσκι). Γράφουν οι: Γιώργος Ρούσσος, Τάσος Ρέτζιος, Γιώργος Παπαδημητρίου, Σταύρος Γανωτής, Δημήτρης Χαρίτος, Χρήστος Μήτσης, Νίκος Τσαγκαράκης, Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος, Ιωσήφ Πρωιμάκης, Θόδωρος Σούμας. Σύμβουλος Έκδοσης: Γιώργος Ρούσσος. Αρχισυντάκτης: Νέστορας Πουλάκος.

Προτεινόμενα για εσάς