Γ. Στύλιος: Είμαστε δίπλα στους μαθητές με ειδικές μαθησιακές ανάγκες

Ιδρύεται Ειδικό Σχολείο (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ) στην Άρτα

Μετά από σχετική εισήγηση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας προς το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, ιδρύεται Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ) στην πόλη της Άρτας.
Μάλιστα, η παραπάνω απόφαση αναγνωρίζει πως η Άρτα, λόγω της μεγάλης της πληθυσμιακής έκτασης, αλλά και της γεωγραφικής της θέσης, μπορεί να εξυπηρετήσει μια σειρά από όμορες περιοχές όπως είναι ο Δήμος Αμφιλοχίας του Ν. Αιτωλοακαρνανίας, ο Δήμος Ζηρού του Ν. Πρέβεζας, καθώς και χωριά και οικισμούς του Ν. Ιωαννίνων.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ενημέρωση από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Βουλευτή Άρτας, Γιώργο Στύλιο είναι το πρώτο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ) στην Άρτα, το οποίο θα στελεχωθεί με κατάλληλα καταρτισμένο διδακτικό προσωπικό, αναβαθμίζοντας την ποιότητα της παρεχόμενης ειδικής εκπαίδευσης. Πλέον οι μαθητές έχουν δυνατότητα να ακολουθήσουν μεταλυκειακές σπουδές και να βρουν επαγγελματική αποκατάσταση.
Η δημιουργία του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Άρτας αποτελεί απόδειξη της στήριξης της κυβέρνησης προς τις οικογένειες των παιδιών με ειδικές μαθησιακές ανάγκες, καθώς και έμπρακτη αναγνώριση των ίσων δικαιωμάτων και των δυνατοτήτων των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες.
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Βουλευτής Άρτας, Γιώργος Στύλιος δήλωσε σχετικά: «Τα δικαιώματα των ΑμεΑ αποτέλεσαν και αποτελούν την πρώτη οριζόντια δημόσια πολιτική της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ειδικά το δικαίωμα τους στην εκπαίδευση και την παιδεία είναι αδιαπραγμάτευτο και η διασφάλισή του αποτελεί βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης. Η απόφαση της Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως για την ίδρυση Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Άρτα αποτελεί μια δικαίωση των προσπαθειών που καταβάλλαμε τα τελευταία δύο χρόνια, προκειμένου να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες δομές στήριξης των μαθητών με ειδικές μαθησιακές ανάγκες και των οικογενειών τους. Είμαστε δίπλα σε αυτά τα παιδιά, βοηθώντας τα να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους και να αποκτήσουν την κατάλληλη παιδεία και εκπαίδευση ώστε εργαστούν ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας».