Δήμος Αρταίων

Τρέχουμε, δηλώνουμε τα αποτελέσματα σε εφαρμογή app και ενισχύουμε οικονομικά τα νοσοκομεία της χώρας μας
Σε μία ακόμη δράση άθλησης και αλληλεγγύης συμμετέχει ο Δήμος Αρταίων, προσκαλώντας όλους τους πολίτες να λάβουν μέρος. Ο λόγος για το Virtual SNF Run, όπου οι πολίτες μπορούν να συμμετάσχουν εξ αποστάσεως στον αγώνα όπου αυτοί επιθυμούν, να δηλώσουν στην εφαρμογή τα αποτελέσματά τους και ταυτόχρονα, να ενισχύσουν οικονομικά τα νοσοκομεία της χώρας μας.
Η πρωτότυπη αλλά και τόσο ενδιαφέρουσα δράση, πραγματοποιείται με την αγαστή συνεργασία του Συλλόγου Δρομέων Άρτας, τους οποίους ο Δήμος ευχαριστεί θερμά για την γενικότερη συμβολή τους στα δημόσια πράγματα.
Ειδικότερα, όσον αφορά την δράση:
Στον εξ αποστάσεως αγώνα Virtual SNF Run, μπορείτε να επιλέξετε ποια ημέρα θα τρέξετε τη δική σας διαδρομή 5 χιλιομέτρων έως την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020 και να δηλώσετε τα αποτελέσματά σας στην εφαρμογή του αγώνα.
Σε αυτόν τον αγώνα, εσείς αποφασίζετε πού θα τρέξετε. Στο πάρκο της πόλης, στους δρόμους του χωριού, ή και γιατί όχι στον διάδρομο, στον κήπο, στη βεράντα και στις σκάλες του σπιτιού σας.
Για περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο συμμετοχής στον αγώνα ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο: Virtual SNF Run

Για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών και πυρκαγιών
Με δύο ελικόπτερα η Πυροσβεστική στην Ήπειρο
Δύο ελικόπτερα πυρόσβεσης θα έχουν στη διάθεσή τους το φετινό καλοκαίρι, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες στην Ήπειρο, όπως προκύπτει από τον σχεδιασμό του αρχηγείου και τις πληροφορίες που φτάνουν σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.
Πιο συγκεκριμένα, εκτός από το ελικόπτερο μεσαίου τύπου, αντίστοιχο με το Kamov που στάθμευε πέρυσι στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, με κάδο μεταφοράς νερού χωρητικότητας 5 τόνων, στο αεροδρόμιο του Ακτίου θα έχει ως βάση και ένα ελικόπτερο τύπου Shikorsky.
Επίσης, στη διάθεση των περιφερειακών υπηρεσιών θα είναι τα δύο PZL που θα σταθμεύουν στο Άκτιο και επιχειρησιακά και τα δύο Καναντέρ που θα έχουν ως βάση τους τη Θεσσαλονίκη.
Όπως ανέφερε ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στο νομό Ιωαννίνων Β. Οικονόμου, ο συνδυασμός της επιτυχίας για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, όπως οι πυρκαγιές είναι η συνεργασία και η άμεση επέμβαση. «Το δόγμα το οποίο θα επιχειρήσουμε να εφαρμόσουμε, είναι οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες να κινούνται το ταχύτερο δυνατό στα σημεία εκδήλωσης των πυρκαγιών. Ήδη είχαμε περιστατικά δασικών πυρκαγιών σε Δεμάτι και Μηλιωτάδες αντίστοιχα που αντιμετωπίστηκαν άμεσα», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

«Ο ΞΕΝΙΟΣ» αποδοκιμάζει
Ο Σύλλογος Εστίασης Διασκέδασης Άρτας καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση, που δέχθηκαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, στις 15 Ιουνίου 2020 ύστερα από επιχείρηση διερεύνησης καταγγελίας για διατάραξη της κοινής ησυχίας σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.
«Τέτοια φαινόμενα βίας και γενικά απρεπείς συμπεριφορές δεν ταιριάζουν σε πολίτες μιας πολιτισμένης χώρας. Όχι απλώς δεν τα υιοθετούμε, αλλά τα καταδικάζουμε απερίφραστα. Στους τραυματισθέντες αστυνομικούς ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση» σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση που υπογράφει για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ο Πρόεδρος Γεώργιος Γκανιάτσας και ο Γραμματέας Ιωάννης Παπαηλίας.

Στην αγορά νέου απορριμματοφόρου προχώρα ο Δήμος Αρταίων 
Ο Δήμος Αρταίων προκηρύσσει ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό, για την προμήθεια ενός καινούργιου απορριμματοφόρου οχήματος, συνολικής προϋπολογισθείσης αξίας 148.800 ευρώ. Η δαπάνη αγοράς του οχήματος θα καλυφθεί από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ. Οι προσφορές υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέχρι το Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020.

Προτεινόμενα για εσάς