Δήμος Ζίτσας: Μεγάλο ενδιαφέρον για κατάρτιση στα αρωματικά

Στην προσπάθεια ενίσχυσης του παραγωγικού τομέα από τον Δήμο Ζίτσας στο επίκεντρο βρίσκεται η εξειδίκευση στην καλλιέργεια και διάθεση των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

Στο πλαίσιο αυτό ο δήμαρχος Μιχ. Πλιάκος συνυπέγραψε Μνημόνιο συνεργασίας με τον διευθυντή του ΚΕΚ ΟΑΕΔ Αργ. Κύρκο, για την υλοποίηση ενός σεμιναρίου κατάρτισης, με τις 15 θέσεις των συμμετεχόντων να έχουν ήδη καλυφθεί ενώ το ενδιαφέρον να είναι τεράστιο από την πρώτη ημέρα της πρόσκλησης, κάτι που οδήγησε τους δύο φορείς στην απόφαση να υλοποιηθεί και μία δεύτερη φάση του σεμιναρίου στις αρχές του νέου έτους.

Σημαντική χαρακτήρισε, τη συνεργασία με το ΚΕΚ ΟΑΕΔ σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος. «Με το σεμινάριο κατάρτισης που ανακοινώνουμε σήμερα προσθέτουμε ακόμη ένα λιθαράκι στην προσπάθεια που καταβάλουμε για την ενίσχυση όσων ασχολούνται με την καλλιέργεια των αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών», σημείωσε ο κ. Πλιάκος που έκανε γνωστό ακόμη πως το δημ. συμβούλιο Ζίτσας με απόφασή του από τον Ιούλιο παραχώρησε στον «Σύλλογο παραγωγών αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών Ηπείρου» δημοτικό ακίνητο που βρίσκεται στην Κοινότητα Καρίτσας προκειμένου να το χρησιμοποιήσει ως έδρα του. Ταυτόχρονα με έγγραφό του, ο δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος ζητά από την περιφέρεια Ηπείρου να συμπεριληφθεί ο δήμος Ζίτσας στους δήμους όπου στα όριά του μπορεί μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει αποστακτήριο αιθέριων, ελαίων. «Είμαστε από τους δήμους που το δικαιούμαστε και θα συνδράμουμε στη δημιουργία και λειτουργία του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το «Ολοκληρωμένο πρόγραμμα αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών» που ξεκινά από την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου είναι διάρκειας 295 ωρών και οι καταρτιζόμενοι λαμβάνουν πιστοποίηση.

Προτεινόμενα για εσάς