Δήμος Ιωαννιτών: Συνεργασία με τον Σύλλογο Συγγενών και Φίλων Ατόμων με Νόσο Alzheimer

Δίαυλο επικοινωνίας και μόνιμης συνεργασίας με τον Σύλλογο Συγγενών και Φίλων Ατόμων με Νόσο Alzheimer και συναφείς Διαταραχές άνοιξαν οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου και ο ΟΚΠΑΠΑ.
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας και Μεταναστών, ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ και η ειδική σύμβουλος του Δημάρχου συναντήθηκαν σήμερα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Συγγενών και Φίλων Ατόμων με Νόσο Alzheimer και συναφείς Διαταραχές (Συ.Σ.Φ.Α.Ν.Α.Συ.Δ.) Νομού Ιωαννίνων Νίκο Μάστορα και την Αντιπρόεδρο Έλλη Λάμπρη.
Η άνοια αποτελεί μια νόσο με πολύπλευρες επιπτώσεις τόσο για τον νοσούντα όσο και για το υποστηρικτικό του περιβάλλον. Σκοπός του συλλόγου είναι η ολιστική υποστήριξη των ατόμων που έχουν αναλάβει τη φροντίδα των ασθενών με άνοια καθώς και η ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού.
Η συνεργασία των κοινωνικών υπηρεσιών με τον Σύλλογο θα είναι συνεχής τόσο για την καλύτερη ενημέρωση των ηλικιωμένων όσο και για την ανάπτυξη άλλων δράσεων ευαισθητοποίησης.

Δήμος Ιωαννιτών: Με μέτρα οι Λαϊκές Αγορές
Ο Δήμος Ιωαννιτών, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του, προχωρά άμεσα στη λήψη των απαραίτητων μέτρων ώστε οι Λαϊκές Αγορές να λειτουργούν με βάση τις νέες οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Από αύριο Τρίτη η Λαϊκή Αγορά της Αγίας Μαρίνας και οι συνοικιακές θα λειτουργούν μόνο με το 50% των παραγωγών και με απόσταση πέντε μέτρων μεταξύ των πάγκων.
Έτσι στις Λαϊκές αύριο θα πάρουν μέρος μόνο οι παραγωγοί που διατηρηθούν μονό αριθμό πάγκου.
Η απόφαση ελήφθη μετά από συνεννόηση με την Επιτροπή Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας.

Προτεινόμενα για εσάς