ΔΑΚΕ ΔΕ ΑΡΤΑΣ: " η ΚΕΡΑΜΕΩΣ έχει φέρει ανασφάλεια σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς και μαθητές"

Σε ανοιχτό διάλογο με όλους τους φορείς «έτσι ώστε το σχολείο του μέλλοντος να το δημιουργήσει η ελληνική κοινωνία και όχι οι υπουργικές αποφάσεις του εκάστοτε υπουργού παιδείας και των μυστικοσυμβούλων του» καλεί την υπουργό η ΔΑΚΕ ΔΕ νομού Άρτας…Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

“Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην παιδεία, η Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε. νομού Άρτας
ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ
– Ότι τα μέλη της έχουν ελεύθερη σκέψη και κρίση και δεν είναι άβουλα όντα.
– Ότι κύριο μέλημά της είναι η διασφάλιση της δημόσιας παιδείας. Θα συνεχίσει να αγωνίζεται διαρκώς και να υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τις ανάγκες των μαθητών, καθώς και την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών.
– Ότι το σύγχρονο δημόσιο σχολείο που ευαγγελίζεται η Υπουργός Παιδείας προκύπτει μέσα από ουσιαστικό διάλογο, κύριο συστατικό της Δημοκρατίας, και όχι από αποφάσεις του τύπου «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

– Ότι το σύγχρονο δημόσιο σχολείο που ευαγγελίζεται η Υπουργός Παιδείας έχει φέρει ανασφάλεια, αβεβαιότητα και φόβο σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς και μαθητές.
– Ότι η στελέχωση του υπουργείου και του ΙΕΠ γίνεται από συμβούλους που προέρχονται από την διεύθυνση μεγάλων ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων και όχι από αυτούς που προέρχονται από τα δημόσια σχολεία.

– Ότι το νομοσχέδιο που είδε το φως της δημοσιότητας για τα στελέχη εκπαίδευσης δεν συμπεριλαμβάνει στα συμβούλια επιλογής τους αιρετούς, καταργώντας στην πράξη κάθε έννοια διαφάνειας και αξιοκρατίας. Επιστρέφουμε στις εποχές πριν από το 1926, όπου στα υπηρεσιακά συμβούλια δεν υπήρχαν αιρετοί.
Η Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε. νομού Άρτας καλεί την Υπουργό Παιδείας σε ανοιχτό διάλογο με όλους τους φορείς, έτσι ώστε το σχολείο του μέλλοντος να το δημιουργήσει η ελληνική κοινωνία και όχι οι υπουργικές αποφάσεις του εκάστοτε υπουργού παιδείας και των μυστικοσυμβούλων του.
Η Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε. νομού Άρτας βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και αναμένει τις εξελίξεις”.

Προτεινόμενα για εσάς