Διαψεύσεις…

Διαψεύδεται η ύπαρξη κρουσμάτων στα Πράμαντα, πατριώτες… Αβάσιμες είναι οι πληροφορίες για συρροή κρουσμάτων και στην ορεινή αυτή περιοχή του νομού Ιωαννίνων, πέραν του Μετσόβου, όπου υπήρξαν τα γνωστά κρούσματα που φαίνεται να συνδέονται με μια βάφτιση στα Γιάννενα.

Όπως διαβάζω στη Γιαννιώτικη ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ, το τελευταίο 24ωρο διαδίδεται από στόμα σε στόμα ότι ένας αριθμός από τα κρούσματα που έχουν ανακοινωθεί τις τελευταίες δύο ημέρες, έχει ως αναφορά τα Πράμαντα. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, με τον αντιδήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων Νίκο Βαΐτση να κάνει γνωστό στον Η.Α. ότι δεν υπάρχει κανένα κρούσμα στην περιοχή, παρά μόνο κάποιες επαφές κατοίκων με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Κανείς από αυτούς –λέει ο Η.Α.- δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα και όλοι ακολουθούν τις οδηγίες που τους έχουν δοθεί, θέτοντας εαυτούς σε κατ’ οίκον περιορισμό…

Όμως όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα της Γιαννιώτικης εφημερίδας, σύμφωνα με πληροφορίες, μία γυναίκα στην οποία είχε γίνει τεστ στα Γιάννενα, δεν περίμενε τα αποτελέσματα, αλλά θέλησε να επισκεφθεί τους γονείς της στα Πράμαντα. Την επόμενη ημέρα, ωστόσο, ειδοποιήθηκε ότι είναι θετική και επέστρεψε, ωστόσο ήδη είχε έρθει σε επαφή με έναν αριθμό ατόμων που είναι σε οικιοθελή καραντίνα.

Και… Διαδόσεις!!!
Ο κ. Βαΐτσης –ο αντιδήμαρχος Β. Τζουμέρκων- εξέφρασε τη λύπη του για τις ανυπόστατες διαδόσεις, οι οποίες προκαλούν ακόμη μεγαλύτερο πλήγμα στις ήδη πληγείσες από την κατάσταση επιχειρήσεις της περιοχής, από την άλλη όμως συνέστησε προσοχή και επαγρύπνηση σε όλους.

Νομίζω, πατριώτες, πως δεν προκαλούν πλήγμα οι διαδόσεις, αλλά κυρίως η αδιαφορία, η βαριά αμέλεια, η απουσία ευθύνης, των ανθρώπων… όταν ας πούμε, κάνεις τεστ, γιατί δεν περιμένεις τα αποτελέσματα και πας στο χωριό; Τι σου φταίνε οι χωριανοί; Τι σου φταίνε οι επισκέπτες; Τι σου φταίνε τα μαγαζιά;

Και στο κάτω-κάτω, τι σου φταίνε οι ΜουΜουΕδες; Διότι, επειδή δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, αυτή έχει αντικατασταθεί απ’ το «Ραδιο-Αρβύλα»… ε και στο «Ράδιο Αρβύλα», οι πραγματικές πληροφορίες, πασπαλίζονται με παραπάνω αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά και μουστάρδα για να γίνουν πιο ελκυστικές, να γίνουν πιο… καυτερές!!!

Όχι τίποτε άλλο, αλλά στην Άρτα, η μισή πόλη είναι Πραμαντιώτες, πολλοί εκ των οποίων, όλο κι ανεβαίνουν στο χωριό «για κάνα τσίπουρο»… άντε τώρα, να δεις στο παζάρι Πραμαντιώτη και να κόβεις απ’ τη παραβόλα, μη θέλει να σε χαιρετήσει!!! Και τι να του πεις; Αν πέρασε απ’ τον «Σκυλομαχαλά», η πατριώτισσα με τον Covid;

Μη τήρηση αποστάσεων
Λοιπόν… Η αδυναμία να διατηρηθούν οι αποστάσεις φαίνεται πως είναι αυτή που πυροδότησε την έξαρση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες και προσέδωσε στοιχεία τοπικής υπερμετάδοσης στην περιοχή των Ιωαννίνων, σύμφωνα με την αναπληρώτρια καθηγήτρια Επιδημιολογίας Εύη Τζάνη…
«Η αίσθηση που έχουμε αυτή τη στιγμή, είναι ότι η κατάργηση των αποστάσεων στον δημόσιο χώρο ήταν αυτή που οδήγησε στο να έχουμε μετάδοση ταχύτατα από κάποιες συρροές. Η αδυναμία να διατηρήσουμε τις αποστάσεις πυροδότησε αυτή την έξαρση, η οποία ήταν εντυπωσιακή για την εικόνα που είχαν τα Γιάννενα, που ήταν πολύ χαμηλά στις καταγραφές. Φαίνεται ότι μέσα σε ένα διάστημα τριών εβδομάδων, είχαμε ένα άλμα. Αυτό συσχετίζεται στη βιβλιογραφία με συνθήκες υπερμετάδοσης», είπε η γιατρός μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Ήπειρος TV1».

Συρροές υπήρξαν και στο πλαίσιο κοινωνικών εκδηλώσεων, με την κ. Τζάνη να σημειώνει ότι σίγουρα αυτές δε βοηθούν, αλλά επιδεινώνουν την κατάσταση, όμως χρειάζεται και ένα «εύφορο» περιβάλλον, ώστε να μεταδώσουν τον ιό στην κοινότητα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό.

Τι σημαίνει «συρροές» πατριώτη; Αυτό που είχε η ΗΧΩ: Γάμοι, βαφτίσεις, κηδείες… εμ, δεν κρατάμε τις αποστάσεις, εμ, θέλουμε να είναι καθαρή η Ήπειρος… και σε αυτές τις συρροές, δεν αποφεύγουν τον πειρασμό να παρουσιάζονται και πολιτικοί παράγοντες… ε, μετά μπαίνουν σε… αυτοκαραντίνα!!!

Λοιπόν… να προσέχουμε πατριώτες… να προσέχουμε… άπαξ και κολλήσεις κορωνοϊό, θα είσαι μόνος…

Στο 5ευρώ;
Διάβασα πως μπορεί τον χειμώνα το σουβλάκι να φτάσει τα 5 ευρώ και κάπως μου ήρθε… καθότι, λέει η αφρικανική πανώλη των χοίρων «σαρώνει» την υφήλιο και στελέχη του κλάδου της εστίασης δεν αποκλείουν το σουβλάκι να φτάσει στα 5 ευρώ.

«Οι τιμές μειώθηκαν 15% – 20% για δύο εβδομάδες και από χθες ανεβαίνουν δραματικά. Παρατηρείται αύξηση €0,50, εξαιτίας του ότι η Κίνα έκλεισε τις εισαγωγές από τη Γερμανία, λόγω Covid-19», υπογραμμίζει ο Γιώργος Λούστας, CEO της Megas Yeeros.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN TV, η τιμή για ένα σουβλάκι έχει ανέβει με το μέσο κόστος να βρίσκεται λίγο κάτω από τα τρία ευρώ. Χαρακτηριστικό είναι πως από τα 2,40 ευρώ, που κόστιζε το σουβλάκι τον περσινό Απρίλιο, η τιμή του «σκαρφάλωσε» ακόμη και στα 2,80 ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2020.

Ναι, αλλά τον Απρίλιο του 2019, η τιμή του ολλανδικού χοιρινού ήταν 1,39 ευρώ το κιλό και πλέον έχει πέσει στο 1,04 ευρώ, όμως η τιμή στο σουβλάκι παραμένει στα ύψη παρά και τη μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13%!!! Ε; τι λέει ο «τσέο» για αυτό το θεματάκι; Κερδοσκοπία και στο πιτόγυρο;

Κράτος-οπερέτα!!!
Ποτέ δεν έλειψαν απ’ τη πατρίδα μας οι «αψτιές», αλλά τώρα με τον κορωνοϊό, το βέρντιγκο στους κρατικούς φορείς πρέπει να είναι μεγάλο… άκου τώρα πατριώτη… ένα λεωφορείο που οδηγούσαν μεθυσμένοι τουρίστες γύρισε όλο το νησί δύο φορές!!!

Που συνέβη αυτό το απίστευτο περιστατικό; Σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης 8 Οκτωβρίου στον Πόρο… μια παρέα βορειοευρωπαίων τουριστών, πιθανότατα σε κατάσταση μέθης, παραβίασαν ιδιωτικό λεωφορείο της τοπικής συγκοινωνίας, το έβαλαν μπρος και ξεκίνησαν να κάνουν βόλτες στον Πόρο χορεύοντας γυμνοί μέσα στο όχημα!!!

Το λεωφορείο –λέει- που οδηγούσαν οι μεθυσμένοι τουρίστες γύρισε όλο το νησί δύο φορές και έφτασε μέχρι την περιοχή του Μοναστηριού. Το λεωφορείο τελικά, ακινητοποίησε περιπολικό, οι 10-13 μεθυσμένοι Ολλανδοί πετάχτηκαν από την πόρτα και τα παράθυρα και διέφυγαν, ενώ ο οδηγός συνελήφθη…

Για να δείτε βέβαια τι ωραίο δικαστικό σύστημα έχουμε, αυτό που έχουν ψηφίσει μέχρι σήμερα, δεξιοί, κεντρώοι και αριστεροί δικηγόροι-βουλευτές, το πρωί της Πέμπτης, αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα, σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ αναμένεται να οριστεί δικάσιμος.

Δηλαδή… π@π@ρι@. Θα πάρουν ένα δικηγόρο και δεν θα πληρώσουν ούτε ΕΝΑ ευρώ, έστω επειδή έκαναν το κέφι τους… βρε, αλλάξτε το ποινικό κώδικα… αλλάξτε τον, να υπάρχει στο λαουτζίκο η αίσθηση δικαίου… με τα μυαλά που κουβαλάνε δεξιοί και αριστεροί πολιτικοί, θα μας οδηγήσουν πάλι στα άκρα!!!

Μπέρδεψε τις… σημαίες!
Σύγχυση και απρόοπτα προκάλεσε η ταυτόχρονη διοργάνωση διευρυμένων νομαρχιακών για το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και για τον ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο… Όπως γράφει το agriniopress.gr, ένα στέλεχος, με μακρά πορεία στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, ήθελε χθες να παρακολουθήσει την διευρυμένη νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στο Αγρίνιο η οποία θα λάμβανε χώρα σε γνωστό κεντρικό ξενοδοχείο.

Έλα όμως πήγε κατά λάθος σε άλλο επίσης γνωστό ξενοδοχείο όπου γινόταν η αντίστοιχη διευρυμένη νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ! Στην αρχή δεν θορυβήθηκε γιατί εκεί είδε πολλούς γνωστούς του από το ΠΑΣΟΚ, παλιούς συντρόφους που δεν τον έκαναν να ψυλλιαστεί κάτι. Δεν είχε ενημερωθεί άλλωστε ότι τόσοι πρώην σύντροφοι του, σχετικά πρόσφατα, είχαν πλέον μεταπηδήσει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μέχρι που άρχισαν οι ομιλίες και τον έζωσαν τα φίδια. Διότι οι γνωστοί του ΠΑΣΟΚοι σύντροφοι άρχισαν να λένε για την “κυβερνώσα Αριστερά” και την “δεύτερη φορά που τα πράγματα πρέπει να γίνουν αλλιώς”!

Κάπου εκεί αντιλήφθηκε ότι είχε κάνει μεγάλο λάθος, κοίταξε λίγο καλύτερα τριγύρω του, είδε και κάποιους άλλους γνωστούς που τον είχαν… στολίσει ουκ ολίγες φορές στον δημόσιο διάλογο, οπότε και κατάλαβε ότι η συγκυρία του έπαιξε μεγάλο παιχνίδι!

Με την λατρεία, που δείχνουν ορισμένοι ΣΥΡΙΖΑίοι στον Ανδρέα, σκέψου τι μπέρδεμα θα γίνει, αν υιοθετήσουν και τίποτα αφίσες του!!!

Ν.Α.Σ.

Προτεινόμενα για εσάς