Διοικητικοί υπάλληλοι μετατρέπονται και σε δημοτικούς αστυνόμους!

Με απόφαση Δημάρχου

Ζητήματα που αφορούν κυρίως προσωπικό των ΟΤΑ, όπως προέκυψαν από το δεύτερο κύμα πανδημίας του κορωνοϊού, ρυθμίζει τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Μεταξύ άλλων, σε δήμους που δεν υφίσταται δημοτική αστυνομία ή το προσωπικό που υπηρετεί δεν επαρκεί, παρέχεται η δυνατότητα να ασκούν αρμοδιότητες δημοτικής αστυνομίας διοικητικοί υπάλληλοι κατηγορίας ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ για όσο διάστημα ισχύουν τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα.

Σε δήλωσή της η Ε. Λιακούλη, βουλευτής του ΚΙΝΑΛ αναφέρει τα εξής: «Οι αυθαιρεσίες και τα ολισθήματα του Υπουργού Εσωτερικών, που καταδεικνύουν πως η κυβέρνηση της ΝΔ δεν διαθέτει σοβαρό σχέδιο για την Αυτοδιοίκηση – ιδίως στις έκτακτες περιστάσεις της πανδημίας – συνεχίζονται δίχως τέλος… Απίστευτο κι όμως αληθινό!
Ο κ. Θεοδωρικάκος με μια τροπολογία της νύχτας, μετατρέπει τους διοικητικούς υπαλλήλους, σε δημοτικούς αστυνόμους! Μα είναι δυνατόν διοικητικοί υπάλληλοι των ΟΤΑ να «βαπτίζονται» εν μία νυκτί σε Δημοτικούς Αστυνομικούς;

Είναι δυνατόν διοικητικοί υπάλληλοι γραφείου, να ασκήσουν καθήκοντα ένστολου προσωπικού, το οποίο προφανώς έχει περάσει συγκεκριμένη διαδικασία επιλογής που προβλέπει ειδικά προσόντα, ψυχοτεχνικές και αθλητικές δοκιμασίες, και εν συνεχεία εξειδικευμένη εκπαίδευση και επιμόρφωση πριν βγει στους δρόμους;
Πως φαντάζεται ο κ. Θεοδωρικάκος την σύγχρονη δημοτική αστυνόμευση;
Σαν παλιά ταινία γουέστερν, όπου ελλείψει σερίφη, οι πολίτες έδιναν το «αστέρι» του, σε όποιον «ξένο» περνούσε από τον κεντρικό δρόμο της πόλης τους;
Με αυτή τη λογική – θα πουν και ότι τους δίνουμε ιδέες! – ας στείλει η κυβέρνηση τους διοικητικούς των νοσοκομείων να στελεχώσουν τις ΜΕΘ.

Ή στο πλαίσιο της κρίσης με την Τουρκία, ας πάρουν διοικητικούς που έχουμε σε πλεόνασμα να πετάξουν τα F-16 πάνω από το Αιγαίο ή να στελεχώσουν τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.
Μα είναι δυνατόν ;
Αρνούμαστε πλέον να πιστέψουμε αυτά που βλέπουμε!
Αγωνιούμε όμως σοβαρά, τί άλλο μας περιμένει, με αυτήν την κυβέρνηση που έχουμε μπλέξει!».

Προτεινόμενα για εσάς