Δράση από την "Εναλεία" στον Αμβρακικό

500 κιλά πλαστικού μάζεψαν από παραλία οι ψαράδες της Πρέβεζας 
Στα πλαίσια του Mediterranean Cleanup που πραγματοποιεί η αστική μη κερδοσκοπική κοινωνική επιχείρηση “Εναλεία” στην ευρύτερη περιοχή του Αμβρακικού Κόλπου, 500 κιλά πλαστικού απομάκρυναν οι αλιείς της Πρέβεζας από την παραλία Ψαθάκι.
“Όλα τα απορρίμματα τοποθετήθηκαν σε ειδικό εξοπλισμό αποθήκευσης στο λιμάνι της Πρέβεζας, τα οποία θα ανακυκλωθούν από τους πιστοποιημένους συνεργάτες μας. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο περήφανοι για αυτή την ομάδα!” αναφέρει η αστική μη κερδοσκοπική κοινωνική επιχείρηση “Εναλεία” σε σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πρόγραμμα ΤΕΒΑ στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας
Η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας της Περιφέρειας Ηπείρου, ως επικεφαλής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης, στα πλαίσια υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΒΥΣ) του ΤΕΒΑ, της Πράξης «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής, Διοικητικές Δαπάνες και Παροχή Συνοδευτικών μέτρων, ετών 2015-2016 και 2018 -2019» με κωδικό MIS:5000127 και 5029822 αντίστοιχα.
καλεί τους δικαιούχος του Κ.Ε.Α. οι οποίοι:
1.Έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Πρόγραμμα ΤΕΒΑ
2.Συμπεριλαμβάνονται στο πίνακα εγκριθέντων (ασχέτως αν η συνταγή αφορά διανομή Μαρτίου 2023, αφορά τους εγκριθέντες για τον Ιανουάριο 2023 σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία)
για την παραλαβή της ποσότητας που τους αναλογεί στα εξής προϊόντα: μέλι (900 gr), εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο( 1λίτρο) και οδοντόκρεμα.
Οι διανομές θα πραγματοποιηθούν από την Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023 έως την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023.
Για τον τρόπο, τον τόπο και τις τηρούμενες διαδικασίες κατά την διανομή υπεύθυνοι είναι οι αρμόδιοι Δήμοι – Κοινωνικοί Εταίροι.
Οι δικαιούχοι του προγράμματος, θα παραλαμβάνουν την ποσότητα πους τους αναλογεί :α) με την επίδειξη του δελτίου ταυτότητας και του ΑΜΚΑ και β) με εξουσιοδότηση που να φέρει βεβαίωση γνησίου υπογραφής από αρμόδια Αρχή με επίδειξη της ταυτότητας από τον εξουσιοδοτούμενο.

Διανομή τροφίμων για τους ωφελούμενους του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ Δήμου Αρταίων
Από την Δευτέρα 13 Μαρτίου έως και την Τετάρτη 15 Μαρτίου, στην Κεντρική Λαχαναγορά του Δήμου Αρταίων, από τις 08:00 το πρωί, έως και τις 12:00 το μεσημέρι, πραγματοποιείται η δωρεάν διανομή τροφίμων για τους ωφελούμενους του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ και συγκεκριμένα κοτόπουλου και ελαιολάδου.
Οι δικαιούχοι του προγράμματος, θα παραλαμβάνουν την ποσότητα που τους αναλογεί με την επίδειξη του δελτίου ταυτότητας και του ΑΜΚΑ. Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος δεν δύναται να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής, τα προϊόντα μπορούν να παραλαμβάνονται από τρίτο πρόσωπο που φέρει εξουσιοδότηση με βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής του ή συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο.
Σας παραθέτουμε την συνταγή:
ΠΡΟΪΟΝΤΑ: 1 ΜΕΛΟΣ & 2 ΜΕΛΗ – 3 ΜΕΛΗ & 4 ΜΕΛΗ – 5 ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΑΝΩ:
Μέλι (900 γρ.): 3 τεμάχιο – 4 τεμάχια – 5 τεμάχια
Εξαιρετικά παρθένο Ελαιόλαδο (1lt): 4 τεμάχια – 5τεμάχια – 6 τεμάχια
Οδοντόκρεμα Μέλι 1 τεμάχιο – 4 τεμάχια.

Βασίλης Γιόγιακας: προσλήψεις 4 μόνιμων γιατρών στο Νοσοκομείο Φιλιατών
Με 4 μόνιμους γιατρούς σε κρίσιμες ιατρικές ειδικότητες ενισχύεται το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών. Συγκεκριμένα, προκηρύχθηκαν 4 θέσεις ιατρών κλάδου ΕΣΥ – 1 θέση Επιμελητή Α’ Οφθαλμολογίας, 1 θέση Επιμελητή Β’ Αιματολογίας ή Ιατρικής Βιοπαθολογίας ή Εργαστηριακής Ιατρικής ή Εσωτερικής Παθολογίας, 1 θέση Επιμελητή Β’ Πνευμονολογίας – Φυματιολογίας για το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας καθώς και 1 θέση Επιμελητή Β’ Παιδιατρικής.
«Η συνεργασία με τις διοικήσεις του Νοσοκομείου Φιλιατών και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας είναι συνεχής, με σκοπό πάντα να καλύπτονται όσο είναι δυνατό οι ανάγκες του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας μας σε προσωπικό», δήλωσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας.

Αγώνες στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΠΕΑΚΙ
Αγώνες βόλεϊ, μπάσκετ, αλλά και χάντμπολ περιλαμβάνει το Σαββατοκύριακο 11-12 Μαρτίου, το πρόγραμμα, στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΠΕΑΚΙ, στη Λιμνοπούλα.
Ο αγώνας βόλεϊ είναι για τη Α2 Εθνική Γυναικών, οι αγώνες μπάσκετ είναι για την Α2 Κατηγορία με αμαξίδιο και για το τουρνουά Παμπαίδων, ενώ το πρωί της Κυριακής θα διεξαχθούν αγώνες χάντμπολ.
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Σάββατο 11 Μαρτίου:
14.00: Μπάσκετ Παμπαίδων / ΑΓΣΙ – ΚΑΕ Παραμυθιάς
16.00: Μπάσκετ με Αμαξίδιο (Α2 Κατηγορία) / IBC – HOOP.
Κυριακή 12 Μαρτίου:
9.00 π.μ. – 13.30: Αγώνες Χάντμπολ
18.00: Βόλεϊ Α2 Εθνική Γυναικών / ΑΣ Γιάννενα – ΦΓΣ Πρέβεζας.

Δήμος Ηγουμενίτσας
Συνάντηση εργασίας με την Ελληνική Λέσχη Φίλων Μοτοσυκλέτας Harley-Davidson
Συνάντηση εργασίας με τους εκπροσώπους της Ελληνικής Λέσχης Φίλων Μοτοσυκλέτας Harley-Davidson (HDCH) πραγματοποίησε, την Παρασκευή 3 Μαρτίου, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος μαζί με τον Αντιδήμαρχο Εμπορικών Δραστηριοτήτων κ. Δονάτο Μαρτίνη και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Βασίλειο Γκόλια, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Super Rally 2023, που θα πραγματοποιηθεί στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας 24-28 Μαΐου 2023, με την υποστήριξη του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας συνεχίζει να στηρίζει διοργανώσεις που συμβάλουν στην τουριστική προβολή του τόπου μας και της ευρύτερης περιοχής, αναδεικνύουν τις πολιτιστικές μας διαδρομές κι ενδυναμώνουν την τοπική μας οικονομία.