Ειδικότητα Ιατροδικαστικής στο Γ.Ν. Άρτας 

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας με ανακοίνωσή της καλωσορίζει την ιατρό κα Χρυσαυγή Κούση, ειδικότητας Ιατροδικαστικής, που αναλαμβάνει υπηρεσία στο Νοσοκομείο ως επικουρική ιατρός από 07/10/26.

Η έλευσή της ενισχύει το Νοσοκομείο με μια ειδικότητα που δεν συναντάται συχνά σε νοσοκομεία της περιφέρειας. Η ιατροδικαστική γνώση στηρίζει την ορθή καταγραφή και αξιολόγηση περιστατικών με ιατρονομικό ενδιαφέρον και τη συνεργασία του Νοσοκομείου με τις αρμόδιες αρχές. Ωφελούνται έτσι τόσο οι ασθενείς όσο και οι συνάδελφοι των κλινικών και του ΤΕΠ.

Η Διοίκηση εύχεται στην κα Κούση καλή αρχή, δημιουργική συνεργασία και κάθε επιτυχία στο έργο της. Είναι βέβαιη ότι η παρουσία της θα συμβάλει ουσιαστικά στην ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει το Νοσοκομείο στους πολίτες του Νομού Άρτας, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Νεοχώρι


Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας σας ενημερώνουν ότι ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11-10-2026 στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ ) Νεοχωρίου Άρτας ΄΄ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΕΣ΄΄ από τις 10:00πμ έως τις 14:00μμ.

Καλούμε νέους και παλιούς εθελοντές αιμοδότες να ανταποκριθούν στις ανάγκες όλων όσων χρειάζονται αίμα.. Ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, πολυμεταγγιζόμενοι ασθενείς, άτομα που υποβάλλονται σε θεραπείες, παιδιά, ηλικιωμένοι και περιστατικά επειγόντων καταστάσεων χρειάζονται αίμα καθημερινά. Για όλους αυτούς τους συμπολίτες μας, η επάρκεια αίματος είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας

Παγκόσμια Ημέρα Εγκεφαλικής Παράλυσης


Με το μήνυμα της Πανελλήνιας Εκστρατείας για την Πρόληψη της εγκεφαλικής παράλυσης, φωταγωγήθηκε απόψε η πρόσοψη της Βουλής των Ελλήνων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εγκεφαλικής Παράλυσης, «αγκαλιάζοντας» με αίσθημα ευθύνης και βαθύ σεβασμό το αίτημα της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών “Πόρτα Ανοιχτή”. Η φωταγώγηση του Μεγάρου του Κοινοβουλίου αποτελεί ελάχιστη κίνηση συμπαράστασης και τιμής στον καθημερινό, δύσκολο αγώνα των πασχόντων και των οικογενειών τους.

Η 6η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί παγκοσμίως με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για την εγκεφαλική παράλυση, μια πάθηση που αφορά περισσότερους από 18 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Ενδεικτικά, αξίζει να αναφερθεί πως, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η συχνότητα εμφάνισης της εν λόγω πάθησης ανέρχεται σε 3,6 ανά 1.000 βρέφη, ενώ τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων, η οποία συνδέεται με την άνοδο των πρόωρων γεννήσεων και των βρεφών με χαμηλό βάρος γέννησης.

Στη χώρα μας, η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών “Πόρτα Ανοιχτή”, ένα φιλανθρωπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1972 από γονείς και επιστήμονες, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, στηρίζοντας καθημερινώς και αδιαλείπτως τα άτομα με εγκεφαλική παράλυση. Συγκεκριμένα, μέσω του Πρότυπου Κέντρου καθώς και των δύο Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, προσφέρει εκπαίδευση, θεραπείες, ψυχολογική στήριξη αλλά και φιλοξενία σε περισσότερους από 240 νέους, ενήλικες και παιδιά.

Κλειστό το ΠΕΑΚ


Η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ Ιωαννίνων, σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης, ενημερώνει εκ νέου αθλητές/τριες και αθλούμενους πως το Κολυμβητήριο θα παραμείνει κλειστό μέχρι και την Κυριακή, 11 Οκτωβρίου, λόγω συντήρησης της μεγάλης πισίνας (φθορές στομίων – πλακιδίων κλπ.) και λόγω αλλαγής λέβητα.

Η Επιτροπή Διοίκησης ζητά την κατανόηση αθλητών, αθλητριών και αθλούμενων και κάνει γνωστό πως από τη Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου το Κολυμβητήριο θα λειτουργεί κανονικά.

Συνάντηση με χοιροτρόφους


Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Θανάσης Καββαδάς, πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους των χοιροτρόφων του Δήμου Ζηρού και τον Βουλευτή Πρεβέζης, Σπύρο Κυριάκη, με σκοπό να συζητήσουν την αποκατάσταση των σοβαρών ζημιών που υπέστησαν οι μονάδες τους από τις καταστροφικές πυρκαγιές της 12ης Αυγούστου 2025.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε καθώς ο κλάδος της χοιροτροφίας στην περιοχή βρίσκεται σε οριακό σημείο, με τις συνολικές ζημιές να αγγίζουν το 1.000.000 ευρώ. Από τις 4 πληγείσες χοιροτροφικές μονάδες του Δήμου Ζηρού, οι 2 έχουν ήδη οδηγηθεί σε αναγκαστική αναστολή λειτουργίας («λουκέτο»), ενώ οι υπόλοιπες 2 αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο βιωσιμότητας.

Χειροπέδες το ωράριο της μουσικής


Με χειροπέδες κατέληξε τα ξημερώματα του Σαββάτου ένας ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Άρτα, όταν ο έλεγχος της Αστυνομίας «έκοψε» την διασκέδαση.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας διενήργησαν έλεγχο στο κατάστημα τις πρώτες πρωινές ώρες, διαπιστώνοντας ότι βρισκόταν σε λειτουργία ζωντανή ορχήστρα, έχοντας υπερβεί το προβλεπόμενο και επιτρεπόμενο ωράριο χρήσης μουσικής.

Ο ημεδαπός ιδιοκτήτης συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε η σχετική δικογραφία για παράβαση των υγειονομικών διατάξεων και της νομοθεσίας περί λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Έκλεισε το ιστορικό στέκι Γυαλί Καφενέ


Το «Γυαλί Καφενέ», ένα από τα πιο εμβληματικά και ιστορικά στέκια των Ιωαννίνων, ανακοίνωσε τη διακοπή της λειτουργίας του. Το ιστορικό μουσικό καφενείο, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ανεξαρτησίας και Ζωσιμάδων στην πλατεία Γεωργίου Σταύρου, αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη με ιστορία που ξεπερνά τον έναν αιώνα. το ιστορικό «Γυαλί Καφενέ» στα Ιωάννινα έκλεισε.

Η επιχείρηση ανακοίνωσε επίσημα τη διακοπή της λειτουργίας της στις 3 Οκτωβρίου 2026, ολοκληρώνοντας έναν μεγάλο κύκλο ζωής για ένα από τα παλαιότερα και πιο αναγνωρίσιμα τοπωνύμια της πόλης, με ιστορία που ξεπερνά τον έναν αιώνα.

Το κατάστημα, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ανεξαρτησίας και Ζωσιμάδων στην πλατεία Γεωργίου Σταύρου, αποτελεί δημοτικό ακίνητο. Η διαχείρισή του ανήκει στη Δημοτική Επιχείρηση ΔΗΑΝΕΤΑΙ, η οποία ήδη προετοιμάζει νέα διακήρυξη για την εκμίσθωσή του, με στόχο να βρεθεί σύντομα ένας νέος ενοικιαστής που θα συνεχίσει την παράδοση του ιστορικού αυτού στεκιού.

Οι μέχρι πρότινος υπεύθυνοι αποχαιρέτησαν το κοινό ευχαριστώντας τον κόσμο για τη στήριξη και εκφράζοντας την ελπίδα το «Γυαλί Καφενέ» να ανοίξει ξανά τις πόρτες του στο μέλλον, καθώς αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της γιαννιώτικης κουλτούρας και της ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης