Εκδήλωση στη μνήμη των Ευεργετών της πόλης των Ιωαννίνων

Την τέταρτη κατά σειρά εκδήλωση στη μνήμη των Ευεργετών της πόλης των Ιωαννίνων οργάνωσε το απόγευμα της Κυριακής 31 Μαρτίου στον πολυχώρο «Δ. Χατζής» ο Δήμος Ιωαννιτών.
Μετά την Ελευθερία Μπάρκα, τον Κωνσταντίνο Ιωαννίδη την Αλεξάνδρα – Ελένη Γκαστή, τον Γεώργιο Μουλαϊμίδη, την Ευθαλία Σούρλα, την Περσεφόνη Κοτρότσιου, την Ελένη Κανδηλά, τον Δημήτριο Κωστόπουλο, τον Βασίλειο Πυρσινέλλα και το ζεύγος Αρσένη και Ελένης Γεροντικού ήταν η σειρά να τιμηθεί το έργο και η προσφορά των Φίλιππου Γιώτη, του Δημήτριου Κοτρώτσιου και του Ιωάννη Σαντά.

Και η τέταρτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία καθώς το ενδιαφέρον των Γιαννιωτών να γνωρίσει καλύτερα τους ανθρώπους εκείνους που με την κληρονομιά τους συνεχίζουν να υπηρετούν το σύνολο μέχρι και σήμερα είναι αρκετά μεγάλο.
Το τελευταίο πνευματικό μνημόσυνο αφιερώθηκε στα πρόσωπα που συνδέονται με την Παιδεία και πιο συγκεκριμένα το δημοτικό σχολείο.
Πρωταγωνιστές ήταν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μαρμάρων και του Στ1 του Δημοτικού Σχολείου Σταυρακίου, που ανέλαβαν να παρουσιάσουν τους Ευεργέτες τους.

Την βιογραφία του Φίλιππου Γιώτη παρουσίασαν οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μαρμάρων, Μαρία Θάνου, Κωνσταντίνος Ευθυμίου και Αγγέλη Κλεοπάτρα.
Για τον ευεργέτη του σχολείου τους Δημήτριο Κοτρώτσιο οι μαθητές του Στ1, Αναγνωστόπουλος Ιωάννης , Βαδιβούλη Σύλια, Γεωργάνος Κων/νος, Γιώτης Ιωάννης, Δήμος Ιωάννης, Ευαγγέλου Σπύρος, Θανάσης Γεώργιος-Παναγιώτης, Καμηνά Έλλη, Καμηνά Δήμητρα, Καρδούλας Γεράσιμος-Ιωάννης, Καρδούλας Δημήτριος- Άγγελος, Κασίμη Ζωή, Παλάσκα Μαίρη, Πάνου Ελένη ετοίμασαν δρώμενο για τη ζωή και το έργο του μαζί με τη δασκάλα τους Λαμπρινή Λιάτσου, το οποίο και παρουσίασαν.

«Το σχολείο έχει χρέος να καλλιεργεί στους μαθητές του αξίες όπως η ευεργεσία, με φάρους και παραδείγματα-πρότυπα όχι μόνο τους γνωστούς μας εθνικούς ευεργέτες των Ιωαννίνων αλλά και κάθε μικρή διάθεση έμπρακτης βοήθειας και προσφοράς» ανέφερε η κ. Λιάτσου στην εισαγωγή της.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωση η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για τα κληροδοτήματα, Γεωργία Γιώτη, παρουσίασε τα τρία κληροδοτήματα, τα περιουσιακά τους στοιχεία και έκανε ενημέρωση για την κατάστασή τους.
Η εκδήλωση άνοιξε μουσικά με τη μαθήτρια του Δημοτικού Σχολείου Σταυρακίου, Ζωή Κασίμη, ενώ η μουσικός του Σχολείου, Μαλαματένια Λίζου, συνόδευσε μουσικά τους μαθητές κατά την παρουσίαση τους.
Οι μαθητές κατέθεσαν τις προτάσεις τους και τις σκέψεις τους για το κληροδότημα αλλά και τους Ευεργέτες τους με την κ. Γιώτη να δεσμεύεται ότι θα δρομολογηθούν το συντομότερο δυνατό.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η περιφερειακή σύμβουλος Γιούλα Μητροκώστα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ντίνα Μπακόλα και Κων/νος Γκέκας, ο οποίος και παρουσίασε τον Ευεργέτη Ιωάννη Σαντά, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μαρμάρων καθώς και τοπικοί Σύμβουλοι Μαρμάρων –Σταυρακίου- Νήσου και εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Προτεινόμενα για εσάς