Ελευθερία Κοσσυβάκη: Σήμερα το ζητούμενο είναι ένα ακόμη βήμα μπροστά

Ως υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στην Άρτα θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις φίλες και τους φίλους με τους οποίους συμπορευθήκαμε αυτά τα χρόνια πάνω σε ένα κοινό μέτωπο αξιών. Η ενασχόληση με τα κοινά δεν είναι μια ατομική υπόθεση, ένας μοναχικός δρόμος, αλλά μια προσπάθεια να ενώσουμε τις φωνές μας, να εκφράσουμε τις ανησυχίες μας και να θέσουμε ένα πλαίσιο ώστε η αυτοδιοίκηση να μπορεί να λειτουργήσει σε όφελος των πολιτών.
Προφανώς, εκ του αποτελέσματος, δεν καταφέραμε να πείσουμε για την αναγκαιότητα μιας νέας αυτοδιοικητικής αντίληψης για την Περιφέρεια. Όλες οι παλιές δυνάμεις προσπάθησαν να αναπαράγουν ένα σύστημα εξουσίας που κράτησε την Ήπειρο καθηλωμένη τα τελευταία εννέα χρόνια και να κυβερνήσουν άλλη μια τετραετία, μια χαμένη τετραετία για την Ήπειρο.

Είναι φανερό ότι αυτές οι δυνάμεις πολέμησαν την απλή αναλογική, εν τη γενέσει της, τη βάση της θα έλεγα που είναι ο πλουραλισμός, η έκφραση μεγαλύτερου μέρους των τοπικών κοινωνιών κάτι που βεβαίως θα μπορούσε να διασφαλιστεί μόνο με ριζοσπαστικές θεσμικές αλλαγές.
Σήμερα οι συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες φωνές στην αυτοδιοίκηση σπεύδουν να μας πείσουν για την αναγκαιότητα αναβίωσης του παλαιού διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος.
Σε αυτή την μάχη θα πρέπει να συμμετέχουμε όλοι ως ενεργοί πολίτες, με όλες τις δυνάμεις μας.
Σήμερα η πρόκληση δεν είναι η αναβίωση του παλαιού πολιτικού συστήματος της λαμογιάς και της κλεπτοκρατίας, των οικονομικών συμφερόντων και των πολυεθνικών.
Σήμερα η πρόκληση δεν είναι οι «Μαρινάκηδες» και οι ..άκηδες
Σήμερα πρόκληση δεν είναι να «πιούμε το αίμα των εργαζομένων».
Σήμερα η πρόκληση είναι να αντισταθούμε στην δεξιά που θα οδηγήσει την κοινωνία σε τέλμα, στην διάλυση του κοινωνικού κράτους και την εξαθλίωση των εργαζομένων. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την ενεργοποίησή μας και την συμμετοχή μας.
Σήμερα το ζητούμενο είναι ένα ακόμη βήμα μπροστά, για το λαό και τη χώρα και όχι η οπισθοχώρηση στο χτες!

ΜέΡΑ 25- Κι άλλοι υποψήφιοι στην Ήπειρο
Τρεις ακόμη υποψήφιους στην Ήπειρο ανακοίνωσε Πολιτική Γραμματεία του ΜέΡΑ25 για την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου. Πρόκειται για τον Παναγιώτη Τσούνη στα Γιάννενα, τον ιδιωτικό υπάλληλο Ευάγγελο Ντόκορο στην Άρτα και τη Νατάσα Πέτρου στη Θεσπρωτία. Με προηγούμενη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας, είχαν ανακοινωθεί οι υποψηφιότητες των Νίκου Βακολίδη, Χρήστου Λάμπρη, Ηλία Μάκη και Λαμπρινής Λιούτα στα Γιάννενα, Ευάγγελου Τσαμπά στην Άρτα, Σάκη Παππά στη Θεσπρωτία και Ερωτόκριτου Νίκου στην Πρέβεζα.

Οριστική νομιμοποίηση των αγορών παραγωγών βιολογικών προϊόντων
Υπεγράφη χθες από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, και προωθήθηκε προς τους συναρμόδιους υπουργούς η Κοινή Υπουργική Απόφαση που ρυθμίζει τις αναγκαίες λεπτομέρειες για τη λειτουργία των αγορών παραγωγών βιολογικών προϊόντων, καθώς με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο δεν ήταν δυνατή η νόμιμη λειτουργία τους. Ένα αίτημα των βιοκαλλιεργητών που γίνεται πράξη.
Δυνατότητα συμμετοχής στις εν λόγω αγορές έχουν αυστηρά οι παραγωγοί και οι αγροτικοί συνεταιρισμοί. Έτσι, ο καταναλωτής έρχεται σε άμεση επαφή και δημιουργεί διαπροσωπική σχέση με τον παραγωγό, αφού πωλεί ο ίδιος τα αγροτικά του προϊόντα, στην αγορά παραγωγών, που βρίσκεται στα όρια της περιφερειακής ενότητας στην οποία έχει την έδρα της εκμετάλλευσής του.
Επίσης, με την εν λόγω κοινή υπουργική απόφαση εξασφαλίζεται ότι τηρούνται οι αυστηρές προδιαγραφές της εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας ως προς τον βιολογικό τρόπο παραγωγής των πωλούμενων στις αγορές προϊόντων, με την πρόβλεψη ελέγχων και επιβολής προστίμων, σε περίπτωση διαπίστωσης μη συμμόρφωσης προς τη νομοθεσία.
Η απόφαση αυτή αποτελεί άλλο ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της αμεσότητας στην επαφή μεταξύ των παραγωγών και των καταναλωτών, προκειμένου οι πρώτοι να απολαμβάνουν αδιαμεσολάβητα την προστιθέμενη αξία των προϊόντων τους.
Σχεδιάζεται, επίσης, η επέκταση του θεσμού της Αγοράς Παραγωγών στους συμβατικούς παραγωγούς, ενός θεσμού με παράδοση σε πολλές άλλες χώρες, αλλά σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

ΕΙΠΑΝ…

Η επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας με την αυτόφωρη σύλληψη τριών δραστών που διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε χρηματαποστολή στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, αποδεικνύει περίτρανα ότι η Αστυνομία λειτουργεί με σχέδιο, μέθοδο και αποτελεσματικότητα. Η επιχείρηση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με άψογο τρόπο, αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο διακινδύνευσης ανθρώπινης ζωής ή σωματικής ακεραιότητας, αφού πραγματοποιήθηκε σε χώρο νοσοκομείου όπου υπήρχε μεγάλος αριθμός πολιτών.
Η επιτυχής ολοκλήρωση της επιχείρησης αποτελεί αποστομωτική απάντηση σε όσους διαδίδουν τους γνωστούς μύθους περί ανοχής. Οι πολίτες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς.
Όλγα Γεροβασίλη

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τρία κόμματα σε ένα. Τη μία είναι αντιμνημονιακό, την άλλη αγαπάει τους Ευρωπαίους και στο τέλος του φταίνε οι πολιτικοί του αντίπαλοι για αυτά που του καταλογίζουν οι Ευρωπαίοι. Δεν πιστεύουμε και στην ανάλυση που κάνει η Νέα Δημοκρατία και για το χθες αλλά και για το αύριο της χώρας. Έχει πάθει αφωνία για την περίοδο του 2004-2009 τότε που εκτοξεύτηκε το δημόσιο χρέος αλλά και το έλλειμμα, δεν ξεχνά κανείς και τι έλεγε τις πρώτες μέρες του μνημονίων. ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία αποτελούν τις δύο όψεις ενός νομίσματος»…
Παύλος Χρηστίδης, Εκπρόσωπος Tύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην πρόεδρο και τον γραμματέα του ΚΙΝΉΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ _ΠΑΣΟΚ, για την πρόσκληση να συμμετάσχω στις εθνικές ως υποψήφια. Επέλεξα να μην συμπεριληφθώ στα ψηφοδέλτια για λόγους ηθικής και εντιμότητας απέναντι σε όλους αυτούς τους φίλους μου υποψήφιους βουλευτές που με στηριξανε στον αγώνα μου στις Ευρωεκλογές ανεβάζοντας με πάρα πολύ ψηλά στην κατάταξη .
Πως είναι δυνατόν να διεκδικήσω τον σταυρό ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ??? ΠΟΤΕ!!! Σειρά μου τώρα να στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις ως στρατιώτης τον χώρο μου αλλά και τους υποψηφίους μας βουλευτές αναλαμβάνοντας επικεφαλής του οργανωτικού της αγαπημένης μου ΚΡΗΤΗΣ!! Αλλά και όπου κληθω σε όλη την χώρα!!
Μεγάλη ευθύνη και μεγάλη ΤΙΜΗ! Θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί!! ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ!!ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!
Αν όχι εμείς ποιοι?? Αν όχι τώρα πότε?? ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΤΟΥ!!
Βούλα Γεωργάκη πρώην υποψήφια Ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ

Προτεινόμενα για εσάς