Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου "Ο ΕΡΜΗΣ": Η ρύθμιση για τα χρέη της πανδημίας δεν ικανοποιεί τον εμπορικό κόσμο

H νέα ρύθμιση οφειλών η οποία αφορά χρέη που δημιουργήθηκαν στην περίοδο της Πανδημίας και που ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Οικονομικών δεν ικανοποιεί τον εμπορικό κόσμο, επισημαίνει με ανακοίνωσή του, ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου Ο ΕΡΜΗΣ.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση: «Η νέα ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα πληρωμής οφειλών που αφορούν είτε φορολογικές είτε ασφαλιστικές υποχρεώσεις σε 36 άτοκες ή 72 έντοκες δόσεις.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου έχει ζητήσει με συνεχείς παρεμβάσεις του από την αρχή της Πανδημίας διαγραφή μέρους των οφειλών που δημιουργήθηκαν στην περίοδο αυτή και αποπληρωμή των υπολοίπων σε 120 δόσεις .
Έχουμε επίσης τονίσει ότι οι μικρές επιχειρήσεις του Λιανικού Εμπορίου έχουν λάβει δυσανάλογα μικρά μέτρα στήριξης σε σχέση με τις μεγάλες συνέπειες που έχουν υποστεί και έχουμε ζητήσει πριν από ένα περίπου μήνα με επιστολή μας προς τον κ. Πρωθυπουργό (4-6-2021) ξεχωριστό πρόγραμμα στήριξης αντίστοιχο αυτού που έλαβαν άλλοι κλάδοι της οικονομίας .

Η επανεκκίνηση του Λιανικού Εμπορίου πριν από τρεις μήνες περίπου δεν έχει επιβεβαιώσει τις προσδοκίες του Εμπορικού κόσμου για αύξηση της κίνησης στην Αγορά.
Επίσης οι υποχρεώσεις που έχουν συσσωρευθεί σε διάστημα περίπου δεκαέξι μηνών και αφορούν επιταγές,φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις είναι αδύνατον να καλυφθούν.
Ζητάμε άμεσα από την Κυβέρνηση να υπάρξει κούρεμα μέρους των χρεών που δημιουργήθηκαν στην περίοδο της Πανδημίας και αποπληρωμή των υπολοίπων σε 120 δόσεις».

Προτεινόμενα για εσάς