Εντάχτηκε στο “Αντώνης Τρίτσης” το έργο «συντήρηση σχολικών μονάδων»

Ένα εκτεταμένο έργο συντήρησης δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων και σχολικών μονάδων του Δήμου Αρταίων, προωθεί η Δημοτική αρχή μετά και από τη ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και την έγκρισή του από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ.Στέλιο Πέτσα.
Πρόκειται για παρεμβάσεις συντήρησης δύο δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων αυτών της Καμπής και της Ανέζας και σχολικών συγκροτημάτων με επίστρωση χυτού ελαστικοσυνθετικού δαπέδου στα γήπεδα μπάσκετ, σε είκοσι τρία (23) σχολεία του Δήμου. Επιπλέον σε τριάντα τρία (33) σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Αρταίων, προβλέπονται παρεμβάσεις που αφορούν ελαιοχρωματισμούς, βελτίωση υδροροών, τοποθέτηση θυρών, Η/Μ εργασίες και εργασίες πυρασφάλειας κλπ, με τον συνολικό προϋπολογισμό του έργου να ανέρχεται στις 950.799,87 ευρώ.
«Προχωρούμε άμεσα σε ένα ακόμη σπουδαίο έργο το οποίο θα αναβαθμίσει αθλητικές και σχολικές υποδομές του Δήμου μας. Οι παρεμβάσεις μας είναι συνεχείς με στόχο να παρέχουμε στους αθλητές και τους μαθητές μας ιδανικές συνθήκες σε χώρους που περνούν καθημερινά αρκετές ώρες» δήλωσε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης.

Δήλωση Χρήστου Γκόκα για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τις Άγονες Γραμμές
Σε Δήλωση του βουλευτή Χρήστου Γκόκα, Υπεύθυνου Τομέα Υποδομών και Μεταφορών, Κ.Ο. Κινήματος Αλλαγής, σχετικά με τη νέα συμφωνία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις Άγονες Γραμμές, αναφέρονται τα εξής: «Με την υπογραφή της νέας συμφωνίας της Κυβέρνησης με την Ιταλική ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ολοκληρώθηκε η χωρίς διαγωνισμό ανάθεση του έργου της λειτουργίας των άγονων γραμμών, με το δώρο των 750 εκατ. ευρώ για 15 χρόνια, μετά τα 250 εκατ. ευρώ για 5 χρόνια της πρώτης ανάθεσης από την προηγούμενη Κυβέρνηση. Είναι γνωστό ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε πουλήσει την Ελληνική Κρατική ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με το εξευτελιστικό ποσό των 45 εκατ. ευρώ, όταν ως αξιωματική αντιπολίτευση είχε θεωρήσει το ποσό των 300 εκατ. ευρώ, το 2014, ως ξεπούλημα.

Οι πανηγυρισμοί της σημερινής Κυβέρνησης της Ν.Δ., με τις δηλώσεις των αρμόδιων Υπουργών Μεταφορών και Οικονομικών, δεν μπορούν να διαγράψουν την πραγματικότητα, μιας σκανδαλώδους στην ουσία σύμβασης, αλλά και την απουσία του ανταγωνισμού για το μεταφορικό έργο στους ελληνικούς σιδηροδρόμους.
Το Ελληνικό Δημόσιο επιδοτεί με 50 εκατ. ευρώ το χρόνο, μια Ιταλική Κρατική Εταιρεία, για τις άγονες γραμμές, πολλές από τις οποίες δεν είναι πλέον άγονες.
Οι αόριστες αναφορές σε επενδύσεις και χωρίς συγκεκριμένα ποσά, μας θυμίζουν τις αντίστοιχες επενδύσεις της πρώτης πενταετούς ανάθεσης, που δεν υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τις προβλέψεις που υπήρχαν.
Τέλος, ακόμα περιμένουμε απαντήσεις για το σύνολο των ερωτήσεων, που εδώ και δύο χρόνια έχουμε θέσει, προς την Κυβέρνηση, όπως περιμένουμε και τα έγγραφα στοιχεία που έχουμε αιτηθεί. Ζητήματα τα οποία σκόπιμα αποσιωπήθηκαν μέχρι και σήμερα, προκειμένου να εκτελεστεί μια προειλημμένη απόφαση υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων και σε κάθε περίπτωση σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος».

Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Η Ρ Ι Ο
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Ν. Άρτας, ευχαριστεί θερμά το DIELLAS Discount Market και την ΙΟΝ Α.Ε. για τη δωρεά που προσέφεραν (Σοκολατένια Πασχαλινά Αυγά και Σοκοφρέτες) ενόψει των εορτών του Πάσχα, για τους ωφελούμενους του ΚΔΗΦ «ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ» του Συλλόγου.
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΠΙΖΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ