ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Κι άλλη αναβολή των εκλογών της ΕΙΝΗ;

Σε ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, γίνεται λόγος για την αναβολή των εκλογών της ΕΙΝΗ. Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: «Είναι γνωστό ότι οι εκλογές της ΕΙΝΗ, που ήταν να γίνουν στις 16/12/21 αναβλήθηκαν. Ο λόγος είναι ή άρνηση της προέδρου της ένωσης, να δεχθεί τους αγροτικούς γιατρούς στα ψηφοδέλτια, αλλά και στην εκλογική διαδικασία. Απέναντι στα γραπτά επιχειρήματά μας, υπέρ της συμμετοχής των αγροτικών γιατρών στις εκλογές, δεν απάντησε ποτέ ουσιαστικά αλλά με το μόνο επιχείρημα «ότι έτσι γίνονταν μέχρι σήμερα» !!!

Πρόσφατα εκμεταλλευόμενη ένα έγγραφο της ΑΔΕΔΥ, που ζητά αναστολή των εκλογών για τα συνδικαλιστικά όργανα μέχρι τις 31 Μάρτη, λόγω του 5ου κύματος της πανδημίας, συμφώνησε μαζί με την παράταξη «οι γιατροί πάνω από τα κέρδη», για νέα αναβολή των εκλογών. Τα επιχειρήματά τους είναι: «βρισκόμαστε μέσα στην πανδημία, αλλά και μια σειρά άλλα σωματεία, όπως αυτά των ΟΤΑ και της ΕΛΜΕ, στα Γιάννενα δεν κάνανε εκλογές… Όσον αφορά το πρώτο επιχείρημα, της πανδημίας, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής: Σαν γιατροί γνωρίζουμε πολύ καλά και το ζούμε, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει επιλέξει την ανοσία της αγέλης. Κι αυτό φαίνεται από το γεγονός, ότι δεν ενισχύουν το ΕΣΥ, αντίθετα το αποδυναμώνουν, προς όφελος του ιδιωτικού τομέα, σε προσωπικό και εξοπλισμούς. Επιμένουν να ανοίγουν τα σχολεία, που είναι σημαντικά κέντρα διασποράς της νόσου, να μην παίρνουν μέτρα για το συνωστισμό στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ, κλπ….

Όσον αφορά το άλλο επιχείρημα, ότι κάποια σωματεία δεν κάνανε εκλογές, εμείς λέμε ότι:
Δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε τις ιδιαίτερες εργασιακές συνθήκες των σωματείων αυτών, που δεν προχώρησαν σε εκλογές. Εξάλλου οι εργαζόμενοι αυτοί δεν δουλεύουν στον χώρο των νοσοκομείων και αυτό είναι μια σημαντική διαφορά. Να παρατηρήσουμε επίσης ότι η ΟΛΜΕ, δεν αντανακλά πια τις διαθέσεις των τοπικών ΕΛΜΕ, όπως φάνηκε κι από το πρόσφατο Συνέδριο, αλλά και από την «αφωνία» της στα μέτρα του Υπουργείου Παιδείας. Και βέβαια το ίδιο ισχύει και για την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, που απέναντι στα όσα δραματικά ζούμε σαν κοινωνία (πανδημία, μισθοί ακρίβεια, φτώχεια), έχει καταθέσει τα όπλα απέναντι στην κυβέρνηση.
Για όλους αυτούς τους λόγους, επιμένουμε να γίνουν οι εκλογές στις 24/1/22»