Επίσκεψη κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας

Στο πλαίσιο των δράσεων του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για την Υγεία, προς τιμήν και στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά, με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την άδική και πρόωρη απώλειά της, κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Άρτας, αποτελούμενο από τα μέλη της Αλέξανδρο Σερέτη – Γραμματέα, Θεόδωρο Γόγαλη- Υπεύθυνο Τομέων Δημόσιας Διοίκησης, Υγείας και Οικονομικού και Ανδριανή Οικονόμου –Υπεύθυνη Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης, μαζί με τον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής Άρτας Χρήστο Γκόκα, επισκέφθηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, προκειμένου να ενημερωθούν για τη λειτουργία του Νοσοκομείου και τα προβλήματα που υπάρχουν για την εξυπηρέτηση των πολιτών, δεδομένου ότι εξυπηρετεί και την ευρύτερη περιοχή, πέραν των ορίων της Π.Ε. Άρτας.

Συγκεκριμένα συνομίλησαν με τη Διοίκηση του Γ.Ν. Άρτας, τον Διοικητή κ. Ευάγγελο Ντάκουλα, τον κ. Χρήστο Γιώτη μέλος του Δ.Σ., ως εκπρόσωπος των Εργαζομένων, και με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου των εργαζομένων κ. Χρηστάκη Δημήτριο και την κα Κουτσούπα Σοφία, μέλος του Δ.Σ..
Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη μέρα της ψήφισης του Νομοσχεδίου του Ε.Σ.Υ., που προώθησε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή, ένας Νόμος πλέον, που αναδιαρθρώνει πλήρως το ΕΣΥ και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Αντίθετα, όπως επεσήμαναν τα μέλη του κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, με την ανάγκη ενίσχυσης και αναβάθμισής τους, μετά την υπερδεκαετή οικονομική κρίση και την πανδημία, που ανέδειξε την αξία της ύπαρξης και αποτελεσματικής λειτουργίας του Δημόσιου Συστήματος Υγείας για τον πολίτη.
Ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου δεν καλύπτει τις αυξημένες άμεσες ανάγκες του Νοσοκομείου.

Υπάρχουν ανάγκες σε ιατροτεχνικό εξοπλισμό, ενώ δεν αξιοποιείται ο μαστογράφος του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας, λόγω είτε έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού, είτε λόγω μη λειτουργίας του μηχανήματος, στερώντας από τους πολίτες τη δυνατότητα να έχουν αυτή την υπηρεσία. Πρόβλημα επίσης υπάρχει και με τις εξετάσεις του αξονικού τομογράφου. Καθυστερεί η προώθηση προς υλοποίηση της ενεργειακής αναβάθμισης του Νοσοκομείου, παρότι υπάρχει, όπως αναφέρθηκε, έτοιμη Μελέτη. Επίσης είναι ήδη καταγεγραμμένα και γνωστά τα προβλήματα των Κέντρων Υγείας του Νομού, που αφορούν επίσης σε ελλείψεις προσωπικού, ασθενοφόρων και εξοπλισμού.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή και ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής Άρτας, κ. Χρήστος Γκόκας, έχουν ξεκάθαρη εικόνα για το Ε.Σ.Υ. στην περιοχή μας, στηρίζουν και είναι δίπλα στις ανάγκες, όσον αφορά και στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας, συνεχίζουν και θα συνεχίσουν τις παρεμβάσεις για τη διασφάλιση της λειτουργίας τους, που θα ανταποκρίνεται στην ανάγκη περίθαλψης όλων των συμπολιτών μας.